Kaj mislite, bo kaj...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ja in na drugi strani imaš na borzi za delo 100.000 brezposelnih, po večini mladcev, ki bi radi delali, pa ne morejo ker se starcev ne pošlje v penzijo. A brezposelnost pa nič ne stane a ne???? Denarja za socialo je kolko hočeš, za pokojninsko blagajno pa ga ni... hmmm.. meni to ne gre skupaj. Od kod se plačuje sociala? In od kod se je plačevala pokojninska blagajna? Pametnjakovič odgovori mi prosim.

Iz iste vrece denarja. Sicer pa, RE: Mladci ki bi delali... A nisem par dni nazaj bral na 24kur, da nekdo isce delavce, pa jih ne najde? A so po novem ukinili subvencijo za samozaposlitev? Aja, ja, za minimalno placo pa nihce ne bo delal, ane?
10.gif
Ja, itak. Ne kupim teh neumnosti.

Zdaj pa poglej kake klamfe serješ. NE ne gre iz iste vreče. Eno je davkoplačevalski denar, drugo pa je moj/tvoj/tistih_denar_ki_delamo in nam od plače odtegujejo denar. Drugače rečeno nam uradno KRADEJO denar, katerega nam nikoli ne bodo povrnili. Če je tako, morajo ukinit prispevke za pokojnino, in delavci bomo imeli kar na enkrat 200, 300, 500 eurov večje plače. Na vsakem posamezniku pa je odločitev kaj bo naredil z tem denarjem. Ali ga bo investiral, ali bo pa v času penzije revež. V taki situaciji kot smo sedaj bomo pa vsi reveži, oziroma tisti ki bodo penzijo doživeli. Kot kaže je jaz ne bom.

Daj se no hecat no... Perecej lazje ti bo, ce bos na pokojninske prispekve gledal kot na davek. Ker videl ga ne bos vec nikoli. Se pa strinjam s tem, da nehajo pobirat pokojninske prispevke, pa naj se vsak sam znajde. Ampak kaj, ko bo potem naenkrat ogromno novih golfov, ko bo treba pa v pokoj pa na "Svet na Kanalu A" kako drzava nic ne da, in kako so jih tajkuni okradli.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Ti Evroprofil.......če je tako bi moral popucat 3/4 javne uprave (verjetno s tabo na čelu).....so sam strošek, profita nobenega.

Absolutno res. Javna uprava - tistih dvakrat na leto, ko kaj rabim od njih me prime, da bi vse skupaj na gpbec. "Joj, gospod, veste, boste morali priti dug teden.".... Mamuti pa drug teden, odpri PC, poglej ce je res in mi daj jebeni stempelj, ne pa "drug teden", ker te motim pri kavi, in se ti zdajle ravno ne da.

P.S., in se sestnajstic. Evrokrat je v javni upravi, jaz sem pa cisto v privat sektorju
smile-1.gif