Kaj mislite, bo kaj...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
čak mal. solidarnost je, ali pa ni.
nema jebanja a da ne uđe.

Seveda, komaj čakam da svoje dinarje pa babo delim s tabo, ki ga maš že dolgo na suhem
tongue-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
a od 90procentov davkov micro in malih podjetij, ga pa ne bodo oplemenitili....

Še enkrat to je kriminal, nelojalna konkurenca ...... in še nekaj nepovratna sredstva ni naložba..... ker tistim, ki samo plačujejo boš pa reku kva...
fakit tak je sistem...... in ne samo to imajo še raznorazne davčne olajšave z istim izsiljevanjem... medtem ko enim, takoj rubijo, drugim namerno ne sankcionirajo...

Slovenija bi morala za ta protekcionizem v EU enkrat enormno kazen fasat, da bi se enkrat uredila stvar.. Zato pa velika podjetja goljufajo, neplačujejo podizvajalcem, delavce oz jim dajejo miloščine itd...

ker država preprosto nesankcionira in ravno v tem zatirajo male, da bi bili konkurenčni..... kriminal, da ni večjega...

Kr se tiče otrok, dandanes se jih finančno ne splača met, država meče keš raj Revozom in ostalim propalim firmam, menedžerji pa si talajo visoke dobičke in perejo keš preko slamnatih fiktivnih firm.....

Sam imam tri otroke in me samo vrtec košta 300€ za druge zaenkrat zastonj, če pa prištejem še dejavnosti sem pa na 500 za vse tri..., kje so še ostali stroški....

Tko ja, dokler jih ne boš mu, tega ne boš vedu.......

Zato naj država daje keš od koga drugega firmam, ki perejo dobičke v tujinah, državo pa izsiljujejo z delavci, kateri so na minimalkah.... Medtem ko nas v podjetjih jebajo, z vhodnimi davki, odhodne pa moramo plačevat, čeprav nimamo plačanih izstavljenih faktur, davčna pa nam dela redne kontrole potnih stroškov in prevoza na delo itd....

Menim, da bi mogl it na ulce vsi lastniki malih in micro firm, katere plačujejo 90% davkov in reč al nam dejte nepovratna sredstva al pa vse na cesto zmečemo...

tko prbližen v tvojem stilu, potem bomo vidl kje bo vložek oplemeniten...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Menim, da bi mogl it na ulce vsi lastniki malih in micro firm, katere plačujejo 90% davkov in reč al nam dejte nepovratna sredstva al pa vse na cesto zmečemo...

Se podpišem....morda bi to bilo potrebno naredit, saj Pahor zadne čase vsem ki omenijo cesto, prej ali slej ugodi.

Aja, žal se to n bo zgodilo...lastniki malih in mikro podjetij nimajo časa se ukvarjat s stavkami in grožnjami, saj se morajo boriti za svoj obstoj.

p.s. razni sindikati ipd. bi lahko malo pomislili, da s kar nekaj protiukrepi serjejo sebi v skledo......namesto, da bi se šli borit za manjše obdavčitve dela, fleksibilnejši trg dela ter manjše obdavčitve podjetij se včasih borijo le za "pravice" lenuhov......za tistega, ki bo delal ni bojazni, da bi ga delodajalec kar tako vrgel na cesto....če pa že pa bi ga nov delodajalec hitreje zaposlil če bi bil trg dela fleksibilnejši ter racionalnejši.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Vodni top, solzilec, pse in konjenisko policijo. Pa resilce za folk v KC vozit.

Res je da sindikalci skrbijo samo za svoje riti , od vrha pa do najmanjšega v fabriki , ampak ti to nimaš moralne pravice govorit , ker si s tem stavkom pokazal vse kar si . Pravi bivši komunajzar ,ki je pripravljen z vsemi sredstvi branit svojo pozicijo in nezaslužene privilegije. Če si tolk sposobn ,zakaj se tolk bojiš ulice?...tak kot vsi šalabajzarji ,ki svinjajo ko podgane po špajzi. pfuj strela jasna....
10.gif

Dragi capl.

Ob "ulici" mi gre na bruhanje. Star sem 31 let. Imam nekaj cez 4k bruto place (Tajkun (TM)). Drzava v kateri sem (pa ona tega RESNICNO noce) mi pobere vec kot polovico.
Drzavne pokojnine, kjerkoli, vem, da ne bom videl. Ali me bo prej pobralo, ali pa takrat ne bo vec denarja. Vsak ekstra euro, ki ga imam po tem, ko zivim in placam svoje in zenino pokojninsko zavarovanje ter stroske v Sloveniji, gre v najino firmo, od katere upava, da bova lahko nekoc zivela, in ki ima na mesec toliko stroskov, kot je zenina placa..

In potem se sodrga (sindikalisti, ne delavci, op.a.!), ki ji gre se bolje kot meni, ***** zakaj ni 1000 EUR pokojnin, sami pa so placevali po 150 EUR na leto. Da ne bom lastnorocno koga s pendrekom po glavi. Ce ni denarja, ni denarja - drzava tudi ni vreca brez dna, jaz pa tudi ne mislim podpirati tega, da se nekaterim zdi pravicno in zvelicavno, da moramo zdaj mi delati za njih. Kako je ze bilo vcasih - en delavec je podpiral pol upokojenca, danes pa en podpira 1.7, kmalu bo pa 2? (Bluzim, ampak cifre so tam-tam nekje).

In ja, pripravljen sem z vsemi sredstvi braniti to, da jaz delam v sluzbi najprej 10 ur, potem doma se 2, potem pa se 2 uri zase, in potem mi neka [censored] pobere pol zasluska, pa se malo bi zaradi tega, ker se njemu zdi tako prav, ker je pravicno, in ker se spodobi. Itak.

Denarja je v blagajni tolikor, kolikor ga drzava dobi preko davkov. Vec ga - razen ce nekje ne najdemo se par deset tisoc davkoplacevalcev, in se znebimo zalege, ki raje sedi doma kot pa dela - tudi ne bo. In tega nobena kolicina protestov in "ulice" ne bo odpravila.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kolega

kaj pa če bi stisnili nekje, kjer se da..in bi mel mi in stari.

recimo vojska.
plače, nadomestila po prenehanju poslanstva, ministrovanja, svetovanja
pa se 100 bednih politicnih vrec brez dna

in potem renacionalizacija pokradenega.

verjamem, da bi imeli vsi precej več.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kolega

recimo vojska.

Tistih 90 bogih poslancev se ne bo nikjer poznalo. To je še eno nakladanje za množice. Vojska, doker jo imamo in če jo imamo rabi dovolj denarja, da ne nosi glave na prodaj. To je zadnja stvar, pri katei se spodobi šparat - preprosto ni moralno, da pošlješ folk v Afganistan z zračno puško crvene zastave in dzipom iz leta 1997, brez zaščitnih jopičev.

Ampak...
Racionalizacija državne uprave?
Odprava davka na izplačane plače?
Enotna davčna stopnja, da bo folk nehal prihodke skrivat?
Samostojno razpolaganje s pokojninskimi prispevki (tistimi, ki ti omogočajo preživetje nad socialnim minimumom), za tiste ki to želijo?
Sociala, s katere letiš, če bi raje doma sedel kot pa delal?
Normalizacija obdavčevanja podjetij?
Realistična pričakovnja folka, in ne natolcevanja ala Kahel?
Uvedba dožvljenskega zapora s trdim delom, za politike, ki se jim dokaže da kradejo in favorizirajo kolege?
Prenehanje subvencioniranja kretenizmov, kot so RKC in podobne pijavke - in uvedba desetine - če si vernik, sam podpiraj svojo vero! - namesto tega?

Sem prvi, ki to podpiše. Jeboga, ne morem verjeti, da je bilo v Srednjem veku bolje - Grofu 1/10 pridelka, ostalo je pa tvoje, pa delaj s tem kar hoces, in se znajdi po svoje. Danes bi pa vsak nekaj kar mu ne pripada - povečini neuporabni lenuhi ala naš Capl, ki se jim zdi, da smo še vedno v sistemu "od vsakega po zmožnostih, vsakemu po potrebah"...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kolega

recimo vojska.

Tistih 90 bogih poslancev se ne bo nikjer poznalo. To je še eno nakladanje za množice. Vojska, doker jo imamo in če jo imamo rabi dovolj denarja, da ne nosi glave na prodaj. To je zadnja stvar, pri katei se spodobi šparat - preprosto ni moralno, da pošlješ folk v Afganistan z zračno puško crvene zastave in dzipom iz leta 1997, brez zaščitnih jopičev.

Ampak...
Racionalizacija državne uprave?
Enotna davčna stopnja, da bo folk nehal prihodke skrivat?
Samostojno razpolaganje s pokojninskimi prispevki (tistimi, ki ti omogočajo preživetje nad socialnim minimumom), za tiste ki to želijo?
Sociala, s katere letiš, če bi raje doma sedel kot pa delal?
Normalizacija obdavčevanja podjetij?
Realistična pričakovnja folka, in ne natolcevanja ala Kahel?
Uvedba dožvljenskega zapora s trdim delom, za politike, ki se jim dokaže da kradejo in favorizirajo kolege?
Prenehanje subvencioniranja kretenizmov, kot so RKC in podobne pijavke - in uvedba desetine - če si vernik, sam podpiraj svojo vero! - namesto tega?

Sem prvi, ki to podpiše.

vsaka poslanska plača preživi 4 upokojence. v mandatu jih je kar nekaj. neupravičenih. ampak ok.

vojske pa ne rabimo..sploh. kakšen afganistan. kaj in koga tam branimo, zastopamo? to so pa že mioti, ali mrd..

ja..enotna dvačna, da ne tuhtaš kako optimizirat davke. pa nižja stopnja..sam..s čim futrat državo. razglasit stečaj pa na novo?
poglej dolg države in ti bo jasno, da mormo it najprej za par let na 50% davka, ddv in 80 plače..da se zližemo ven.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sej podjetja crkujejo, kot po tekočem traku... delavcev je že 100.000 na zavodu...

skratka.... če bi imel ali jo mogoče imaš firmo, se mora ukvarjat vsaj en človek samo z papirji, da sploh je sploh solventen, kar je danes pr takih razmerah
- neplačniška disciplina
- visoka obdavčitev
- nelojalna konkurenca
- togost bank
- nerazumevanje davčne
....
prava umetnost...........
In ko prideš prosit vsaj za odlog davka ali pa si začneš izplačevat minimalko te pa pofukaj od spre in od uzad....... Men res ni jasn, kako ne jebejo SCT-ja, Vegrad... k krši vse norme zakonodaje in etike...

recimo Molu dajo 550 jurjev donacije, medtem ko delavcem ne zagotavljajo niti približno minimalnih pogojev dela, delajo kazniva dejanja jim trgajo kredite, ki jih ne plačujejo itd itd......

Na koncu pa pride [censored] fehtat še za denarno pomoč, da o neplačanih davkih ne govorim.. pa skoz prste jim gledajo še državnolastniške banke...

in to EU gleda... men preprosto ni nč več jasn...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet gre dnar v Luko.

ti akmeleon
kaj te moti glede vojske. a rabuiš papke k mami nosjo uniforme prat in jejo snicle, ter s epodijo po pesku v afganistanu, iraku?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Davek na izplačane plače je bil ukinjen 1.1.2009.
cheer.gif

Res?

Se vidi, da ne spremljam Slovenske politike in davcnega sistema. Kul!

A potem je delavec samo bruto strosek za firmo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Se strinjam da oboroženih tabornikov ne rabimo.......ampak vojska mora bit....če druzga ne bo vam 3m prišla prov ko bo raja na ulici in vam mogoče ne bodo spraznil skladišč
wink-1.gif

Ne strinjam se z Irakom.....Afganistanom......res nimamo kaj tam iskat......pa mešat drek......ampak hočeš nočeš ga bodo mešal vsi drugi okol nas in mislim da jo bomo v 10-20 letih še pošteno rabl ko se bo đihad zbudu.

Pa dost mojga OFF-a......keep on talking......zanimivo branje
wink-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ko se v Franciji ne morejo kmetje z vlado zmenit za ceno mleka, zablokirajo s traktorji vse glavne ceste v državi.
Znani so primeri demonstracij iz Grčije, stavke v Španiji, Italiji...
Problem vseh zgoraj navedenih držav je to, da ljudje nekako pričakujejo, da bodo od države dobili veliko, sami pa niso pripravljeni veliko prispevati. Francozi imajo 35-urni delovnik in osem tednov dopusta. Kmetje živijo od evropskih subvencij in z nizkimi cenami sesuvajo trg v preostali Evropi. V Grčiji vsi pričakujejo visoke pokojnine, nihče pa ne izstavlja računov in ne plačuje davkov - v gostilni dobiš na listek nakracan znesek računa. Tako res ne gre.

Tudi marsikateri tujec je presenečen, kako dobro živimo pri nas. Na cestah ni slabih avtomobilov, čisto je, ni videti veliko revnih ljudi, ... Ko jim poveš, da imamo pri nas enoletno (plačano!) porodniško, so pa sploh presenečeni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Zate mi je jasno da bosta roštilj in poglobljeno seznanjanje z koranom zadost takrat
grin1.gif
Mi ostali neverniki in "neverniki" pa jo bomo rabl takrat

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Čisto komunajzturbokapitalistično mišljenje....-delavec ,ki ti proizvaja profit =strošek
bonk.gif

ne vem zakaj se avta ne znebiš ? pa telefona in računalnika , -sami stroški.
hysterical-1.gif

Si pa fenomen...14ur garanja dnevno , posti na alterju pa cele dneve padajo....
aplauz.gif

ne bom te več motil...pojd nazaj delat.
pozdrav.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Čisto komunajzturbokapitalistično mišljenje....-delavec ,ki ti proizvaja profit =strošek
bonk.gif

ne vem zakaj se avta ne znebiš ? pa telefona in računalnika , -sami stroški.
hysterical-1.gif

Si pa fenomen...14ur garanja dnevno , posti na alterju pa cele dneve padajo....
aplauz.gif

ne bom te več motil...pojd nazaj delat.
pozdrav.gif

Kaj ti spet ni prav? 1000 postov v dveh letih? Da lahko postam kadar mi pase? Da namesto na cik pisem na alter?
smile-1.gif

In ja, delavec je strosek za firmo. In ce ni "pozitivni" strosek - ali, za vas ekonomiste, ce ne prinese vec kot te stane - potem se ga znebis.