Kaj mislite, bo kaj...

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
z vladoooo dolllllllllllllllll !!!!

Meniš, da bi trenutna opozicija bila kaj boljša.......isti drek......vsak poskrbi za svoje in za to, da je njegov žep poln ter za kupčkanje za svojo prihodnost......za vse ostalo jih b.k.......Lahko bi jih poimenoval kar legalna mafia! Pa nihče ni kaj boljši niti levi niti desni, vsi so za en drek.

Koga boš potem volil če pade ta vlada? Desne......, da bodo še oni malo pokradli.....levi imajo že vsak kolikor tolikor polne žepe, desni bi morali trenutno še žepe napolnit preden bi kaj dobrega nardil.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Se strinjam ,da bo treba delat dlje , ampak VSI , ne pa da se bo študentek do 30etga okol vlačil , pol bova pa oba šla pri 65ih v penzijo ,seveda on z nekaj leti delovne manj.
Noben ne osporava podaljšanje delovne dobe , ampak samo starostni pogoj .
Merodajno mora bit samo število delovnih let , pa makar gre eden pri 55ih v penzijo ,ker je pač začel delat pri 15ih.
Samo to hočejo sindikati . (čeprav niti slučajno nisem na njihovi strani ,ker so zlizani s komunajzkapitalom)

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Edini pravi sindikat, je sindikat pristaniških delavcev v NY. Tile naši, pa kdaj je kdo od nih za svoj dnar kej naredil, plačujejo jih delavci, prej na raznoraznih socijalnih ustanovah, v službo hodijo na tuj račun, delali še nikoli v življenju niso, g**** na kubik, razen drek mešat in skrbet za metanje peska v oči.

Ko bom zrel po svetliku za penzijon bom imel 2 faksa , 45 let delovne dobe, ki sem jo plačal sam, in star bom 65 let, če se ne bo spet nekaj spomnil.

Nad državno penzijo sem obupal že prej, smilite se mi mladi, ki boste delali še dolgo potem, ko bom jaz pokazala papke
smile-1.gif

Edina uteha mi je......

lp D

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hehehe...

Vcasih sem imel parkirno mesto v 1 kleti Kompasove parkirne hise... In nasproti mene so parkirali sindikalisti... Now... ze parkplac je bil takrat 45.000 SIT. Avto pa tudi en ni bil manj kot 45k EUR vreden. Verjetno se se zdaj tam, ce se da it komu pogledat. Cisto zadaj, del "A".

Od takrat naprej jih preprosto ne morem jemat resno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Poln kufr imam ljudi, ki bi samo jemali in prejemali, to je. Pri nas je treba marsikaj spremenit in med njimi je tudi pokojninski sistem. [censored] ga, pa bi več otrok naklamfali.

kolko otrok je treba met? pa kako mi bo kdo pomagal preživet 3, 4, 5 otrok. odvisno od tvoje projekcije.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Vodni top, solzilec, pse in konjenisko policijo. Pa resilce za folk v KC vozit.

Res je da sindikalci skrbijo samo za svoje riti , od vrha pa do najmanjšega v fabriki , ampak ti to nimaš moralne pravice govorit , ker si s tem stavkom pokazal vse kar si . Pravi bivši komunajzar ,ki je pripravljen z vsemi sredstvi branit svojo pozicijo in nezaslužene privilegije. Če si tolk sposobn ,zakaj se tolk bojiš ulice?...tak kot vsi šalabajzarji ,ki svinjajo ko podgane po špajzi. pfuj strela jasna....
10.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Tebe je včasih težko razumet, po eni strani zagovarjaš nepovratna sredstva revozu, po drugi pa sovražiš take ljudi....

Me pa zanima kolko otrok imaš??? Dejansko bi mogl spremenit davnčno politik in poenotit stvari za vse enako, ne pa da enim dajejo druge pa nategujejo....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Vodni top, solzilec, pse in konjenisko policijo. Pa resilce za folk v KC vozit.

Res je da sindikalci skrbijo samo za svoje riti , od vrha pa do najmanjšega v fabriki , ampak ti to nimaš moralne pravice govorit , ker si s tem stavkom pokazal vse kar si . Pravi bivši komunajzar ,ki je pripravljen z vsemi sredstvi branit svojo pozicijo in nezaslužene privilegije. Če si tolk sposobn ,zakaj se tolk bojiš ulice?...tak kot vsi šalabajzarji ,ki svinjajo ko podgane po špajzi. pfuj strela jasna....
10.gif

pa kaj ti misliš, da si Azem Bejta ali kaj?
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Tebe je včasih težko razumet, po eni strani zagovarjaš nepovratna sredstva revozu, po drugi pa sovražiš take ljudi....

Me pa zanima kolko otrok imaš??? Dejansko bi mogl spremenit davnčno politik in poenotit stvari za vse enako, ne pa da enim dajejo druge pa nategujejo....

Seveda zagovarjam nepovratna sredstva revozu, če je pa država vložek dobila oplemeniten nazaj. Kaj ni jasno? To je naložba, ne pa talanje denarja lenuhom. Nepovratnih sredstev recimo Muri, ki je jama brez dna, pa nisem nikdar zagovarjal. Sicer pa nimam zaenkrat še nič otrok (delamo na tem). Moti pa me, da sem dal od sebe mogoče malo več kot nekdo, ki mu je glavna vrednota v življenju, da gre po šihtu s kolegi na pir in ni v svoje blagostanje vložil praktično nič, od izobraževanja naprej, na koncu pa me država obravnava kot bogataša, mi pobira denar in ga daje tistim prvim. To me pa pogreva, ja. In tisti slabši so prek raznih subvencij, pomoči in lestvic na koncu enostavno izenačeni s tistimi boljšimi. Zakaj bi se sploh matral, če pa imamo socializem in je za vse enako?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Upam da ta reforma crkne skupaj z vlado in vsemi demagogi ki tulijo da se bo pokojninski sistem zrušil. Kratka računica: če se človek zaposli pri dvajsetih in dela 40 let, bo ob upokojitvi star 60. Če vzamemo da bo umrl pri povprečni starosti 75 let, pomeni da bo vplačeval 40, jemal pa 15 let kar je faktor 2,67! Ker je vedno več takih ki se zaposlijo kasneje, je faktor povprečno lahko še boljši, zato trdim da so vse trditve o razmerju 1:1 čez 20 let velika laž oziroma demagogija! Res pa je, da daje trenutno stanje upokojencev lažno sliko preprosto zato, ker so ob začetku devetdesetih let "po posebnih pogojih" upokojili kup ljudi v najlepših letih preprosto zato, ker so firme pocrkale in je bila upokojitev na videz najlažja rešitev. in drugi del: iz pokojninske sheme je nujno izključiti vse, ki vanjo niso vplačevali (z izjemo vdov in otrok umrlih - družinske pokojnine). Osnova za upokojitev mora biti 40 let pokojninske dobe (brez starostne omejitve) ter bonus če delaš dlje in malus, če se želiš upokojiti prej (razmerje med časom vplačevanja in statistično pričakovano življenjsko dobo). S stališča delodajalcev bi ravno tako morali preferirati upokojitev prej, ker 65 let star delavec ne more dosegati storilnosti enako kot 30 letnik. Neumnost je imeti 100000 brezposelnih, večinoma mlajših, istočasno pa forsirati "prisilno" zaposlovanje starejših, izčrpanih delavcev. Rezultat bo kvečjemu več bolniških.
In če že gledamo upokojence kot "državne stroške" - dosti več bi lahko prihranili z reorganizacijo državnih birokratskih pijavk vključno z občinskimi upravami "občin" s 500 prebivalci...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Upam da ta reforma crkne skupaj z vlado in vsemi demagogi ki tulijo da se bo pokojninski sistem zrušil. Kratka računica: če se človek zaposli pri dvajsetih in dela 40 let, bo ob upokojitvi star 60. Če vzamemo da bo umrl pri povprečni starosti 75 let, pomeni da bo vplačeval 40, jemal pa 15 let kar je faktor 2,67! Ker je vedno več takih ki se zaposlijo kasneje, je faktor povprečno lahko še boljši, zato trdim da so vse trditve o razmerju 1:1 čez 20 let velika laž oziroma demagogija!
Razen, če tam upoštevajo še število upokojencev in število delavnih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zanimivo.

nei za javnost, te pa vseeno vprašam. kaj si ti to anredil iz sebe, d aimaš občutek, da si molzna krrava in da odstopaš od povprečja li večine. pa ne odgovort. pri sebi razčisti

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne spremljal pasjih povork in dvornih norčij. mi je pa zanimivo, da se upokojencem dovoli udejstvovanje, delanje proti plačilu. pa nej bo popoldansko, dopolnilno ali kakršnokoli že delo.
ker ko se to dovoli, se potem delovno rajo oprosti oz znatno zniža prispevke in se v 5 letih preide na zahodni sistem.
sam a si to želimo? želimo brat o revežu, ki je potreben dohtarja, a ga ne more plčat. o starcu, k rabi oskrbo, a si jo ne more prvoščit?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nei za javnost, te pa vseeno vprašam. kaj si ti to anredil iz sebe, d aimaš občutek, da si molzna krrava in da odstopaš od povprečja li večine. pa ne odgovort. pri sebi razčisti

Dovolj sem naredil iz sebe, da nisem nikomur za nič fouš in ne pričakujem, da bodo komu kaj vzeli, da bom sam dobil. Da bi se moralo tistim, ki imajo več, vse pobrat je pa splošna klima v državi. Vsak naj dobi kar si zasluži, ne pa pomoči, olajšave in cenejši vrtec od drugih.

Ja pa če mi že pri plači več vzamejo kot nekomu drugemu sem avtomatično molzna krava. Vzamejo meni in delodajalcu. Nimam bajne plače, pa vseeno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
želimo brat o revežu, ki je potreben dohtarja, a ga ne more plčat. o starcu, k rabi oskrbo, a si jo ne more prvoščit?

Ne, to pa ni zahodni sistem. To je ameriški. Kar se tiče zdravstva je pa na evropskem zahodu kar dobro poskrbljeno. Žal bolje kot pri nas. Se pa strinjam, da je zdravstvo mogoče celo edino področje, kjer velja solidarnost brez pardona.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no zdej pa naredi še to delitev

on+ ona, 3 froci..recimo 2 do 6, ap elta niso važna. zdej pa deli pogačo

1. sta poročena. kako je z vrtcem, socialo, ob predpostavki da mata oba 1000 neto
2. isto, sam nista poročena
3. insto, sam on 2k ona 0
4. isto, sam nista poročena, on 2k ona 0
5. poročena, on sp, prometa 10k
6. neporočena, on 10k prometa na s.p

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
evil.gif

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/mrppaQASY_k"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/mrppaQASY_k" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Saj zato v Tolminu pocasi obnavljamo grad
cheer.gif

Kje so dobri stari casi, ko se je grofu dajalo desetino (pa se zato so ga nataknili na kol)
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
želimo brat o revežu, ki je potreben dohtarja, a ga ne more plčat. o starcu, k rabi oskrbo, a si jo ne more prvoščit?

Ne, to pa ni zahodni sistem. To je ameriški. Kar se tiče zdravstva je pa na evropskem zahodu kar dobro poskrbljeno. Žal bolje kot pri nas. Se pa strinjam, da je zdravstvo mogoče celo edino področje, kjer velja solidarnost brez pardona.

čak mal. solidarnost je, ali pa ni.
nema jebanja a da ne uđe.