Kaj menite o spremembi obračunskega intervala ?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tole z intervalom ni noben bavbav. Za vseznalce: mnogi EU operaterji imajo točno takšen interval, mnogi bistveno slabšega, kjer se kasneje računa po pol minute, po možnosti pa prva minuta v celoti.

Enakega kot Mobitel ima tudi Vodafone. Ni hudič, da bi Mobitel dolgo časa ostal osamljen s tem intervalom. Prej ali slej mu bodo sledili tudi drugi operaterji. Po eni strani izločiš frike, ki samo zvrcnejo, govorijo 5 sekund in odložijo. Po drugi strani pa si bolj fer do 95% klicev, ki so daljši od 45 sekund.

Še o Mobitelovih cenah. Baje je preveč dober in ima prevelik tržni delež. Posledično za Mobitel veljajo drugačna pravila igre, ki omejujejo njegove aktivnosti na trgu.

Ne sme se igračkati pri cenah klicev, saj mu takoj skoči za vrat konkurenca in APEK. Prav tako ne more znižati cen v druga omrežja zaradi asimetrije, ki bo veljala še dve leti, žal.

Prav tako ne sme preobilno subvencionirati telefonov. Itd itd. Glede na vse omejitve je še vse skupaj kar solidno. So pa pametni in dajejo drugačne ugodnosti, kjer se lepo izognejo raznim pritožbam in prijavam konkurence ter aktivnostim APEK-a. Recimo 1 GB for free, vikend pogovori for free z doplačilom, zastonj zavarovanje mobilnikov proti kraji, zelo poceni nezgodno zavarovanje itd. Pa ugodnosti ne veljajo samo za nove naročnike (kar sicer nekateri počnejo), torej se ne počutiš odrinjenega po pol leta...

Nazadnje urejeno:

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Enakega kot Mobitel ima tudi Vodafone. Ni hudič, da bi Mobitel dolgo časa ostal osamljen s tem intervalom. Prej ali slej mu bodo sledili tudi drugi operaterji.
To je samo še vprašanje časa...
grin1.gif

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
hej, glede intevalov pa to. sej ne vem če se bo situacija kaj drastično spremenila... mene zanima naslednje. sem preverjala kater operater bi bil primeren za osebo staro okoli 60. Sem ugotovila da se seveda SImobil požvižka na tastare, tuš mobil je očitno za tastare z italjansko penzijo ker je čist predrag, Mobitelov Senior paket je še najbolj primeren. Nisem pa preverila merkatorjevega ali kakšnega drugega. Ali mi mogoče zna kdo svetovat? Upoštevajoč, da kliče bolj ko ne osebo v "navezi".

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Računaj, da je redna cena za klice znotraj omrežja pri Simobilu še vedno nižja od Mobitelove skupaj z navezo (ki pa velja samo za eno številko).

Poleg tega je naročnina Senior paketa in Smart I praktično enaka.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Mmobil: klici v vsa omrezja 0,14 EUR. Tri (3) stevilke v omrezju Si.Mobil (030 XXXXXX, 040 XXXXXX) klices po 0,07 EUR.

Mesecno kot clan kluba Mmobil dobis se kupone za brezplacne artikle v Mercatorju v vrednosti cca 7 do 10 EUR.

Lp

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Če ste ostali na M@, potem pač Penzion ali kakšen Debitelov Pomp al kaj je že po 4 €. Ali pa Izi, če ne govori veliko (za 6 € naročnine pri M@ je pri IZIju že 50 minut! - pri Penzionu je 50 minut kar 11 €, min. 7,5).

če ste na S! je zelo dobra varianta Mmobil - 3 številke po pol cene, zanimivi brezplačni mesečni kuponi za Mercator. Ali pa Smart I.

Sploh ma pa Mmobil zdaj brezplačen prenos številke in 30 € bonusa.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
brezplačen prenos na simobil ima od 15.10. tudi simobil tako za pre kot postpaid.

l.p. b

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Če jim je pomemben čim ceneje prit in ne govorijo velik (drugih storitev pa itak ne uporabljajo, mogoče še sms), je še vedno najbolj ugoden predplačniški. Moja tašča noče na naročnino - si je preračunala, da se ji ne splača. No, dostkrat je tud tako, da ko kliče otroke, jo skenslajo in oni kličejo nazaj, da gre na njihov račun.