Kaj lahko še naredim?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Prejšnje leto mi je v novi hiši mojster postavil lesene stopnice. Izgledalo je vse ok, vendar so začele čez nekaj mesecev pokati. Zadevo smo reklamirali in prišel jih je zbrusit in zagotovit, da se to ne bo več zgodilo.
No, stvar se je ponovila in poslabšala, tako, da je popokanih kakih 70% stopnic. Po njih se da hoditi, samo zgleda pa zelo grdo, konec koncev sem plačal pošten denar, da normalne stopnice.
Spet sem reklamiral in mojster je na svojo pobudo rekel, da bo zamenjal celotne stopnice, ker je očitno nekaj narobe s to serijo lesa.

Ko smo se slišali, da kdaj bi prišel zamenjati stopnice, je rekel, da ima že narejene in da bo kmalu prišel zamenjati. Vmes smo dobili otroka, zato ga nismo klicali in težili, kdaj bo res prišel. Ko smo se čez čas spet slišali kdaj pride, je rekel, da čez 1 teden pride, ker bi tudi on jih rad postavil, saj mu jemljejo prostor v skladišču.

To je bilo 8 mesecev nazaj...od takrat se ne javlja na maile, telefone, skratka nič. Klical sem njegovega kolega, ki se ukvarja z železnimi stopnicami in ga je uspel dobiti, pa mu je obljubil, da bo postavil čim preje, ker je bil kao tako zelo zaposlen. No, to je bilo 3 mesece nazaj. Meni se enostavno ne javlja.

Kaj naj naredim, saj takih stopnic nisem plačal in jih nočem imeti. Hiša je bila narejena na nivoju in kot smo želeli, osrednji del pa zasedajo razpokane (po celi širini), grde stopnice. Še manjka, da kdo pade čez njih v klet, če enkrat ena popusti.

Ker ga imam dovolj, se lahko obrnem na kakšno uradno osebo ali več ali manj nimam možnosti? Lahko uradno zagrozim s kakšnim dopisom?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.597
6.679
113
pri taščici
najbrž ti je dal svež les, ki je v prostoru s centralno kurjavo začel konkretno delovat - krčit in je spokal.
imaš kako fotko razpok.
zaradi njih ne boš padel v klet.
upam da ta tišler ni bil nek uporabnik s precej tebi podobnim nickom.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
najbrž ti je dal svež les, ki je v prostoru s centralno kurjavo začel konkretno delovat - krčit in je spokal.
imaš kako fotko razpok.
zaradi njih ne boš padel v klet.
upam da ta tišler ni bil nek uporabnik s precej tebi podobnim nickom.

Se nebi čudil če bi bil.......

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Nisem noben tišlar, če bi bil, bi si verjetno zrihtal lastne stopnice kot je treba.

Razlog za razpoke res zna biti ta, ki si rekel, samo mi to kaj dosti ne pomaga. Predvsem me zanima kako naj ignorantskega tišlarja pripravim do tega, da mi stopnice zamenja, kot je rekel, da bo ali vrne denar, da mi jih naredi nekdo drug, ki to zna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.597
6.679
113
pri taščici
Z lahkoto denarja ne bosd dobil ce se tislar tako ne odloci. Ali z groznjami kjer te bo on prijavil policiji in bos ti najebal, ali pa s prijavo na razne inspektorate in tozbo kjer pa je spet ?kaj bos dobil v tej pravni drzavi.
Sem preletel tvoje objave pa najbrz res nisi "znani" alter tislar.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kupi mobi stevilko za 5 eur in ga poklici...to pa res ni težko...

al pa s kolegovega telefona, kar je "zastojn"
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Naj uganem plačal si pa keš na roke in nimaš nobenega dokumenta/računa od njega?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne, plačano po predračunu, torej papirji obstajajo.
Če kličem iz druge številke, se včasih javi pa reče, da bodo res kmalu prišli. Skratka brez veze.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
poklič na zvezo potrošnikov ali pa na inšpektorat. Stane te nič ne. Dobiš pa lahko veliko. Vztrajen!!! in potrpežljiv moreš bit pa se da marsikaj dosežt.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Reklamiraj pismeno, pošlji s povratnico. Saj imaš račun ane, potem imaš 2 leti časa od nakupa.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kupi mobi stevilko za 5 eur in ga poklici...to pa res ni težko...

al pa s kolegovega telefona, kar je "zastojn"
evil.gif

in kaj bo... spet se mu bo oglasil, obljubil in izginil...
zadevo reši po uradni poti, če na lep način ne gre, prej pa ga opomni s priporočenim pismom....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pojdi do odvetnika, pa mu naj napise en strokoven dopis, da se bo slo v tozbo, da je lesarski izvedenec rekel, bla bla bla,
Da so kazni take, nato se civilna tozba za prevaro, da se lahko pogodite za ceno stopnic ali nove stopnice...

Bo on tebe klical...