Kaj kupovati v Lidlu, Hoferju, EuroSpinu....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dobro bi bilo nekoliko okleščiti bađet za špecerijo
smirk-1.gif

Kolikor sem gledal v Lidlu, so poceni noname zadeve, firme so podobnih cen kot v Mercu/Sparu.

Kaj se preverjeno splača kupovati v omenjenih "diskontih", se tem da splača pomeni da je poceni in užitno
smile-1.gif

Zanima me recimo voda brez okusa v plastenkah, čaji, kava, pivo ala Radler, namazi, paštete, kaki piškoti, sladkarije, pice zamrznjene, kruh...skratka že po spisku vidite da lih kuham doma NE
grin1.gif
ne zanima me pa mleko SPLOH, siri, jogurti

Bolje da mi tu svetujete, kot pa da vse na lastnem želodcu preizkusim
wink-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
V Eurospinu še sicer nisem bil (mi je nesimpatičen), za Hofer in Lidl pa se ti sigurno splača probat:
sadje, zelenjava, kruh, jogurte (tu je Hofer boljši), kekse, čokolade (tu se mi pa zdi Lidl boljši), čistila, tablete za pomivalni stroj, WC papir, papirnate brisače, sladoled, suhe salame, siri (samo ne vsi), pralni prašek, pašteta,

Kar pa ne bi ravno priporočal: žitarice (preveč cukra), nekateri siri, nekatere salame, mehčalec (nimajo vonja po okusu moje drage), nekatere ribje konzerve.

V splošnem bi rekel, da je večina stvari v redu in tudi če greš na deklaracije gledat niso nič slabše sestavine kot drugje. Sam sem bil na začetku totalno proti tem diskontarjem, zdaj pa sigurno 50% če en še več, nakupim tam, edino Eurospin pa me res ne mika...

Najboljše pa je, da sam sprobaš, kaj ti paše in pol pač te stvari tam kupuješ.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Torej vsaj pri meni je tako, da določeni izdelki iz teh prodajaln so mi vredu in za zmerno ceno, določenih (npr. mesa) pa v teh trgovinah ne bi kupoval.

Kaj npr. pride v poštev za nakup te imam sam preverjene in vem da so dokaj vredu kvalitete za zmeren denar:
Lidl: Pivo + limonada (ala radler varianta, določeni sokovi in ledeni čaj, siri, paradižnikove omake
Hofer: predvsem sladoledi in jogurti so mi tam zelo o.k. potem pa še določena sladkarija, sokovi, siri, sadje & zelenjava, kruh in določene bagetke, ki jih je potrebno še za nekaj minut popečt, olivno olje...

to bo nekako to, nekaj zadev se mi zdi o.k. večino raje nabavim v Spar-u in Lecleru

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
tako na hitro

eurospin - detergent za pranje črnega perila in za madeže (enakovreden perwolu), tune, sadni sokovi, krekerji, piškoti

lidl - sadje&zelenjava, radler, pivo,mineralna voda brez mehurčkov (roza nalepka) kompoti(višnjev, ananansov, breskov), sokovi (pomarančni) pesto za na makarone - rdeči, zeleni, pohan sir, zmrznjene kitajske testenine (ful dobre), čips (s kislo smetano ali slanino, s sirom - vsi obiski vedno ful pohvalijo), piškoti (masleni krogci, bolj ko ne so vsi ql), bagete za spečt, toasti (navadni masleni, polnozrnati), cornfleksi, blazinice za v mleko...na nemško mleko se ne morem navaditi,jugurti so meni dobri, fant jih nima najraši, enako je s siri, feta sir je ful dobr, mocarela, toast sirčki, puranja prsa, mini paštetke, ostala salama mi ni ql...zeleni čaj mi ni ql, me boli želodec po njem, ostali so v redu (v hoferju so dosti boljši)... uf še bi se našlo veliko stvari

hofer- sladoled (zelo ugodno pa res so dobri), zmrznjen jabolčni/sadni zavitek, sadje&zelenjava, radler,pivo, zamrznjeni škampi na palčki(ful dobri za na žar)

vglavnem grem v lidl, vedno poln voz, pa redko čez 30e (živim sama)

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Splača se ti kupopvati čisto vse !!!

v Mercator ne grem nikoli več....prav okradejo te .....ala Jankovič hahaha

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No to ni bil prav zrel post od tebe
ne-ne-1.gif

Kruha ala hribovc ali jelen polbel verjetno v teh diskontih ne bom našel
rolleyes-1.gif

Ostalim po 5 * pronto

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.664
1.522
113
Hofer:
- vse sadje in zelenjava
- cviček, refošk, pivo premium v flaši
- od kruha edino sončnični in rženi, ostalo zanič
- wc papir in brisače
- nekaj vrst keksov in čokolad
- pistacije
- zmrznjeni raki in argentinski zrezki
- pica iz hladilnika (ne zmrznjena)
- ementalec in mocarela
- 'alpsko' mleko
- 100% sokovi
- vse za žar! (definitivno najboljši čevapi, pleske, mariniran svinjski steak, vratovina)
- računalniki medion

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No jaz sem skoraj vsak dan v trgovini, væasih sem hodil samo v merkator, kjer sem za eno vrečko srednje velikosti odštel vedno 20-30 eur. No potem sem pa za foro đel v hofer, lidl... in za 4 velike merkatorjeve vrečke (tiste ki stanejo 1 wur) plačam 70 eur. Mislim res ni primerjave, koliko so določene stvari cenejše. Evo zadnja ugotovitev - v hoferju so mokri robčki 1,25EUR medtem ko so lumpi v merkatorju 1,85EUR, ostali pa vsi nad 2 EUR. Ista pakunga (količinsko mislim 72 robčkov). Pa še teli iz merkatorja se mi zdijo boljši, vsaj dišijo lepše
smile-1.gif

Tako da jaz v merkator hodim res če se mi neda v avto vsesti in grem peš, ali pa če grem samo po kruh in mleko.

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Pa sveže rože ala vrtnice majo dobre v Hoferju in Lidlu glede na ceno kar dolgo časa zdržijo.
Ene rdeče vrtnice iz Hoferja za 3€ z enim praškom, ki je zraven pušlca in ga daš v svežo vodo 8 dni preden je odcevetel
zmaga.gif
ne pa pri lokalnem cvetličarju (iz holandije je mimogrede) 3 dni za 7€ aja pa v istem teglcu so ble kupljene isti dan ampak jih je bilo od holandca premalo kupljenih pa se jih je šlo še dokupt v hofer.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no, večinoma ste kr fajn naštel, sam kakorkoli se smešno sliši, v Spinu se splača wc papir jemat
grin1.gif
pa nekje v eni temi smo imeli, da soda bikarbona je tut dobr kupit v Spinu.

B81

22. jul 2007
37.630
10.919
113
Hmm...v Lidlu se kupi energijska pijača in džus
smile-1.gif

Joke.... Eurospin mi9 ne diši, ker vem, kaki neotesani pras....... so italijani, tako da to odpade.

Za Lidl in Hpfer pa.....nemci nič kaj slabše ne jedo, kot mi slovenci, tako da. Slovenske hrane pa ni toiko v hofru ibn lidlu zato, ker naši trije kralji posredno omejujejo vstop slovenskih firm v omenjeni trgovini.
Tako da ja, imajo podobno robo, kot naši. Samo ne tisto v akciji. Tista ni enaka.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kar se sadja in zelenjave tiče ima lidl vsaj na našem koncu boljš kvaliteto kot hofer
kreme za sončenje so recimo do hoferja ene izmed ta najboljših če ne najboljše. seveda tudi lidlove ne zaostajajo
hrana za mačke iz hoferja je total zanič - so se poslabšali - mačke futr samo povohajo pa so raje lačne kot da tisto žrejo
zmrznjen program iz lidla in iz hoferja je kvaliteten in cenovno ugoden

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Zelenjava in sadje, meso, salame, testenine, sadni sokovi, čokolade, kruh (Lidl), čistila.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V hoferju so mokri robčki 1,25EUR medtem ko so lumpi v merkatorju 1,85EUR, ostali pa vsi nad 2 EUR. Ista pakunga (količinsko mislim 72 robčkov). Pa še teli iz merkatorja se mi zdijo boljši, vsaj dišijo lepše
smile-1.gif

Se ti ne zdi, da tale stavek ne paše ravno skupaj? Po mojem ti bolj dišijo Hoferjevi robčki, ni tako?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Eurospin: komentar n/a, italjanska roba mi ne odgovarja
Hofer: pred prihodom Lidla v SLO se mi je zdel boljši
Lidl: od vseh naštetih najboljši (IMHO)

Čudi me le to, da se nekateri po defaultu branijo jogurtov in mleka iz Lidla/Hoferja. Zakaj? Glede okusa ne morete imet pripomb, morda zaradi kvalitete mleka?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

veliko uporabnih mnenj
zmaga.gif
zvezdice se talajo

EuroSpin mi res nekako ne sede
rolleyes-1.gif
ampak bom šel tudi pofirbcat

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem Hofer/Lidl/Spin je slaba izbira. Pivo ene blagovne znamke, siri prav tako, jogurti, mlečni izdelki. V bistvu vse...
Nikakor pa ne kopujem nikjer v trgovinah mesa, ker meso z 3 ali več tedenskim rokom trajanja je sama kemija, mesnine v paci so v glavnem kemija oz. vse drugo kot meso. Drugače pa nakopujem veliko v Hoferju, določene stvari je potrebno v Sparu/Mercu (recimo arašidovo olje, boljša vina, piva...)
Vsakodnevni nakupi pa kar...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V hoferju so mokri robčki 1,25EUR medtem ko so lumpi v merkatorju 1,85EUR, ostali pa vsi nad 2 EUR. Ista pakunga (količinsko mislim 72 robčkov). Pa še teli iz HOFERJA se mi zdijo boljši, vsaj dišijo lepše
smile-1.gif

Se ti ne zdi, da tale stavek ne paše ravno skupaj? Po mojem ti bolj dišijo Hoferjevi robčki, ni tako?

Ja napaka
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

Midva sva iz Šparov in Mercatorjev presedlala na Lidl (Hoferja ne marava preveč, ali pa sva se navadila na Lidl). Zakaj? Zato ker enostavno za svoj denar dobiva več in boljše ali enako dobro.

Sadje in zelenjava (včasih pa se zgodi da enostavno ni nič pametnega)
Mleko
Olje
Kis
Sir (rezine Ementalerja pakirane, super pakiranje ki se lepo zalima nazaj, tudi v kosu je boljši in bistveno cenejši kot drugje)
Salama (Suha pakirana in v kosu)
Kruh
Mineralna voda (za primerjavo, Radenska 1,5l stane cca. 0,50-0,60€, ta pa 0,15€)
Sokovi (pomaranča, ananans, multivitamin)
Cedevita
Papirnate brisače
Testenine
Pelati v konzervi
Rezani šampinjoni v konzervi
Bučna semena
Zmrznjena zelenjava in špinača (špinača recimo je zelo dobra in stane malo čez 0,5€ medtem ko je v Mercatorju 1,5€)
Wc papir
Marmelada
Maslo
Pakiran piščančji file je tudi dober in lepo očiščen
.
.
.

Dejansko sva se navadila kupovat v Lidlu vse (razen čistil nisva nikoli tam še nikoli kupovala) in sva zelo zadovoljna in kupiva kar vse tam, razen kakšne čokolade in sladkarije mi pa niso preveč dobre in jih kupujeva drugje (ok Milka ipd. "znane" znamke tudi v Lidlu), voda z okusom mi tudi ni všeč iz Lidla...

Tudi če je trgovina kot diskont, se zelo hitro navadiš in nakupa je hitro konec, račun pa je kar precej manjši.