Kaj je to na bankovcu?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
a to hočeš rečt, da heroin stopijo na foliji in ga potem z slamco ponjuhajo v telo?

priporočam ogled filma Trainspotting! se bos naučila vse o tem in še čem!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Predvsem se pa heroin kuri na bankovcu, ker le ta ne zagori
hysterical-1.gif

redface-1.gif

se opravičujem, mal sem štorasto napisala....tisti debili, ki kurijo heroin na foliji, si včas pomagajo z bankovcem za frulco...anyway....to je čist offtopic.

katastrofa, še drogirat se ne znaš
rolleyes-1.gif

hysterical-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Za koliko mi prodaš ta bankovec? Delam v podjetju, kjer se ukvarjamo tudi z napravami, ki zaznajo ponarejene bankovce, tako da bi mi tole kar prav prišlo.
Žal je šel že naprej.. dobro vedet za drugič.

LP

Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Predvsem se pa heroin kuri na bankovcu, ker le ta ne zagori
hysterical-1.gif

redface-1.gif

se opravičujem, mal sem štorasto napisala....tisti debili, ki kurijo heroin na foliji, si včas pomagajo z bankovcem za frulco...anyway....to je čist offtopic.

Sej vem kaj si mislila
grin1.gif
Malo heca

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nevem zakaj bi rabil bankovec pri uporabi heroina. Pri koki ga razumem kot tulec oz. slamica, samo heroin pa
kok je meni znano gre na žlico v malo vode, se segreje pol pa v pištolco in nato v rdečo cev.

Folija. Konjička gor, spodaj žgeš, s "tulcem" vlečeš dim v pljuča. To je za pussy đankije
hysterical-1.gif

Sem videl samo enkrat v življenju in zamenjal družbo. Žalostno kje so pristali tisti bedaki...

no pa dosti off-a
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nobena menjalnica ali banka nima kaj pisat po bankovcih, če karkoli napišeš gor postane bankovec neveljaven.

Ta je pa dobra.
hysterical-1.gif

Seveda je, najboljša
rolleyes-1.gif
. Banke vse take bankovce dajo iz obtoka in uničijo. Veš koliko bankovcev gre vsak dan v smeti, ko ljudje gor pišejo telefonske, haikuje in podobne bedarije... Tudi marsikateri trgovec ti ga ne bo sprejel, če bo videl da piše nekaj gor, ker morajo po zakonu (ki se ga marsikdo ne drži) vse poškodovane ali popisane bankovce dat iz obtoka (nest na banko, da jih zamenjajo).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Že po zakonu velja, da dokler obstaja vsaj pol bankovca nepoškodovanega, potem ga trgovec mora sprejeti (no ja, vsaj včasih je bilo tako - ne najdem ustreznega predpisa na netu - kozarec mogoče?). Kaj dela kasneje z njim, je pa zame nepomembno. Če to ne bi veljalo, potem grških evrov ne bi smeli nikjer sprejeti.
evil.gif

EDIT: ne morem verjeti, sem našel:
bonk.gif

Citat:
18. Zamenjava domače gotovine:
a) zamenjava poškodovanih bankovcev - brezplačno
b) zamenjava poškodovanih priložnostnih kovancev
iz plemenitih kovin (če teža kovanca ni zmanjšana) - 20% nominalne vrednosti
c) zamenjava poškodovanih tečajnih kovancev - brezplačno
d) zamenjava bankovcev in kovancev,
vzetih iz obtoka (po preteku rednih rokov) - brezplačno
e) zamenjava obarvanih bankovcev brez predložitve
dokumenta organov za notranje zadeve - v višini 0,06 EUR/kos
f) zamenjava obarvanih bankovcev s predložitvijo
dokumenta organov za notranje zadeve - brezplačno

http://www.bsi.si/library/includes/datoteka.asp?DatotekaId=2273

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Že po zakonu velja, da dokler obstaja vsaj pol bankovca nepoškodovanega, potem ga trgovec mora sprejeti (no ja, vsaj včasih je bilo tako - ne najdem ustreznega predpisa na netu - kozarec mogoče?).

Eno mogoče malo bolno vprašanje:
Če razrežeš bankovec na dva dela, potem dobiš dve nepoškodovani polovici bankovca. Se pravi, da s prvo polovico plačaš pri enem trgovcu, z drugo polovico plačaš pri v drugi trgovini?

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Že po zakonu velja, da dokler obstaja vsaj pol bankovca nepoškodovanega, potem ga trgovec mora sprejeti (no ja, vsaj včasih je bilo tako - ne najdem ustreznega predpisa na netu - kozarec mogoče?).

Če razrežeš bankovec na dva dela, potem dobiš dve nepoškodovani polovici bankovca. Se pravi, da s prvo polovico plačaš pri enem trgovcu, z drugo polovico plačaš pri v drugi trgovini?

Try it
evil.gif

pa poročaj
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Kako je zdaj ne vem, včasih ga je moralo biti pa več kot pol (2/3?). Bi moral vprašati nekoga, ki so mu miši zgrizle na tisoče DEM kako je točno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Več kot pol bankovca (kar pomeni da manjša polovica ni veljavna).

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik keber pravi:
e) zamenjava obarvanih bankovcev brez predložitve dokumenta organov za notranje zadeve - v višini 0,06 EUR/kos
Za nespretne lopove je tečaj zlo švoh...
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
@korl: ne bod preveč pameten. Pa hvala, se ne drogiram, vem pa vseeno dost o tem
bonk.gif

ja očitno ne, ker pri uporabi heroina ne potrebuješ ravno bankovca kot pri koki
smile-1.gif

BZZZZ - wrong
tongue-1.gif

poglej film pa se boš nauču, lol.. pejte na ulco pa boste vidl kako zgleda ta shit
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Za koliko mi prodaš ta bankovec? Delam v podjetju, kjer se ukvarjamo tudi z napravami, ki zaznajo ponarejene bankovce, tako da bi mi tole kar prav prišlo.
Žal je šel že naprej.. dobro vedet za drugič.

LP

Naslednjič me imej v mislih...
grims-1.gif

LP, i