Kaj delam narobe?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja normalno, da ostaneš. ampak pri nas je vsak, ki pelje 140 km/h prepričan, da se moraš magari med 2 tovornjaka stisnit, da bo lahko šel mimo
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zgleda, da si ti že eden tistih čudakov na cesti. Kdo pa govori, da te bo AMZS kaznovala. Vsakdo, ki vozi 130km/h te ima pravico zadrževati, če je potrebno 1000km. Umakniti se ti mora samo, če vozi manj od dovoljenega.

bull, kako pa tisit ki vozi 130 ve da vozi 130..merilniki lazejo nekaterim tudi do po 20 km/h... ce igra kdo bedaka, znamo mi še bolj, verjemi.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
ksz ...
To je pač okolica Ljubljane, ob konicah pa še dodatno pojačano. Sem se že nehal sekirat, škoda zdravja.

Se peljem dva dni nazaj po Avstriji, prometa malo, med avti vsaj 500 m, pa se po prehitevalnem bliža nek avto z 5 km/h več kot ostali. Normalno, audi z LJ tablico.
bonk.gif
Sicer ni nikogar oviral, ampak je pa zgledalo res smešno, ko je na praktično prazni avtocesti gonil 135 km/h po prehitevalnem pasu, verjetno vse do Ljubljane.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bull, kako pa tisit ki vozi 130 ve da vozi 130..merilniki lazejo nekaterim tudi do po 20 km/h... ce igra kdo bedaka, znamo mi še bolj, verjemi.
evil.gif

Ja pa kaj še vse ne boste našli za izgovor.

Skratka je nek bonton, ki ga prepotentneži ne poznajo "jaz vozim 130, zakaj bi se ti umikal". Res je problem zapeljati na vozni pas.

Take bi kar skloftal, pa ne zato ker je naredil kaj narobe ampak ker iz principa ne gre na vozni pas. Kaj tebe briga bedak, če bi jaz rad vozil 300. Umakni se, pa bom jaz zadovoljen, ker lahko nadaljujem vožnjo s svojo hitrostjo ti pa ne boš imel živčne razvaline na riti.

Sicer grem pa sam po desni, se ne obremenjujem več s takimi bedaki. Na začetku sem šel po desni, potem pa pred njega pa malo bremzal ali vozil 60
evil.gif
Potem sem pa dojel, da to ni ravno varno in da s tem delaš še večji kaos greš lepo mimo in je mir.

Ravno včeraj je sodelavec jamral da je dobil 250€ in 3 pike za 67km/h v naselju. Jaz sem v ovinku obvoznice nabasal na stargadeca, ki je po prehitevalnem vozil 55km/h in mu skoraj zabil avspuh v hrbet pa vem da ga nihče ni kaznoval. Nikoli.

Aja, je pa moja stara mat ene 15let nazaj plačala na gorenjski ac zaradi oviranja prometa.
grin1.gif
50 v tretji z yugičem po voznem pasu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Takim pacientom se jaz ponavadi umaknem da zapelje v kolono pred mano potem pa se mu nalepim na rit in mu naprej blendam, da "mogoče" pogrunta kak pacient je.....
A nisi pol ti enak k on
confused-1.gif

Jaz se, če je desni -vozni- pas prost umaknem. Če pa po prehitevalnem vozim 130km/h in prehitevam počasnejše in se nekdo prilepi za rit in blenda se ne obremenjujem preveč. Lepo do konca izpeljem svojo namero in čisto počasi se umaknem na desni pas.
Čudi me kako se eni umikajo na desni pas, avto kar zapleše po cesti. Tukaj dodajmo še dež in potem ni čudno da so ograje na AC vedno poškodovane, bolje rečeno uničene.

Zdej pa še poglejmo z druge strani. Jaz ko prehitevam in vozim čez omejitev, čim se začnem približevati avtomobilu na prehitevalnem pasu vklopim levi smernik ( po CPP pravilih) in večina se jih umakne če le imajo možnost. Sem nekajkrat za foro probal malo blendati pa se nihče ne umakne oz. le redki in jih povsem razumem.

Ne zakaj ......jaz ne blendam vozilom pred mano, edino taki mi gredo na k..... ki mislijo da bodo kaj dosegli z blendanjem če sta oba vozna pasa zabasana
jezen.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men je 30m varnostna razdalja čist glupa. Sploh če se vozi v strnjeni koloni 100km/h. In ko vidiš 100m naprej kaj se dogaja. Če pa puščaš 30m luknje vmes, je pa čist razumljivo da te prehitevajo po desni. Tam je prostora za 6 avtov!

A si predstavljaš kakšne kolone bi bile, če bi vsak imel 30m varnostne razdalje??? pa to bi okol obvoznice takoj krog sklenili!

Jest sicer ne prehitevam pod desnem, al pa tud (sam raje ne kot ja), sam bi bil pa tud jest živčen, če bi bil ti pred mano!
jezen.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
A tebi se pri 100km/h zdi varnostna razdalja 30m velika? Meni se ne zdi ravno prevelika..

Citiram:
Citat:
Varnostna razdalja

Pri idealnih zavornih pogojih je pot ustavljanja zelo različna. Pri 100 km/h lahko pri različnih kombinacijah vozil in voznikov varira približno med 50 in 80 metri. Ni torej čudno, da pri nas od leta 2005 velja kot varnostna razdalja tista, ki jo vozilo pri vožnji z določeno hitrostjo prevozi v dveh sekundah. Pri 100 km/h znaša torej 55,55 metra. V zakonu pa je opredeljen tudi pojem minimalna varnostna razdalja, ki za razliko od prej navedenega določa čas ene sekunde. Velja za primer dobrih prometnih razmer v koloni, ki se premika z zmanjšano hitrostjo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Skratka je nek bonton, ki ga prepotentneži ne poznajo "jaz vozim 130, zakaj bi se ti umikal". Res je problem zapeljati na vozni pas.

Take bi kar skloftal, pa ne zato ker je naredil kaj narobe ampak ker iz principa ne gre na vozni pas. Kaj tebe briga bedak, če bi jaz rad vozil 300. Umakni se, pa bom jaz zadovoljen, ker lahko nadaljujem vožnjo s svojo hitrostjo ti pa ne boš imel živčne razvaline na riti.

Sicer grem pa sam po desni, se ne obremenjujem več s takimi bedaki. Na začetku sem šel po desni, potem pa pred njega pa malo bremzal ali vozil 60
evil.gif
Potem sem pa dojel, da to ni ravno varno in da s tem delaš še večji kaos greš lepo mimo in je mir.

Ravno včeraj je sodelavec jamral da je dobil 250€ in 3 pike za 67km/h v naselju. Jaz sem v ovinku obvoznice nabasal na stargadeca, ki je po prehitevalnem vozil 55km/h in mu skoraj zabil avspuh v hrbet pa vem da ga nihče ni kaznoval. Nikoli.

Aja, je pa moja stara mat ene 15let nazaj plačala na gorenjski ac zaradi oviranja prometa.
grin1.gif
50 v tretji z yugičem po voznem pasu.

Upam da kdai nabašeš na koga s pištolo pod zicem
evil.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah dej no! če ti vidiš da se že 5 avtov pred tabo ustavlja, oz. bremza, maš ti čisto dovolj časa da varno ustaviš, in to pri razdalji 5-10m. Sej karambol se tud ne nardi kr takoj. Res pa je, da je treba bi zelo pozoren kaj delajo avti pred tabo, to je pa res.
In tuki res niso upoštevani razni pešci k kr skočijo na cesto... pa sej na AC tud nimajo kej iskat. Pa 100km/h sploh ni tok hitr za AC.
Tko se folk vsako jutro na šiht vozi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Ja prebral sm še posebi un del k si napisu da ga prehitiš pa greš pred njega pa še mal bremzaš pa se izživljaš....tega sm 3x prebral!

Forumskih ninđ
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Poudarek Če gledaš 5 avtov naprej. Ok, najprej ČE sploh vidiš 5 avtov naprej
rolleyes-1.gif

Se mi zdi da bolj malo voznikov gleda toliko naprej. Mogoče avto ali dva, ...nekdo mal cvikne po bremzi in sta hitro skupaj
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... temu pa rečemo potem izkušeni vozniki. Taki k kr neki bremzajo in se ustrašijo vsake štop-lampe k jo vidi - to so pa neizkušeni. Pa povej, kje na AC v strnjeni koloni ne vidiš 5 avtov naprej?

In če se tale m_k ne počuti varno bližje kot 30m naj potem vozi tko. Sam naj pa razume druge, da eni se ne bojijo tok skupaj vozit, oz. naj gre na vozni pas pa naj ima tam 30m varnostne razdalje.

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja prebral sm še posebi un del k si napisu da ga prehitiš pa greš pred njega pa še mal bremzaš pa se izživljaš....tega sm 3x prebral!

Se pravi nisi?

""Na začetku sem šel po desni, potem pa pred njega pa malo bremzal ali vozil 60 Potem sem pa dojel, da to ni ravno varno in da s tem delaš še večji kaos greš lepo mimo in je mir.""

Mogoče opaziš razliko?

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Tak k te bo preko nišana gledu verjem da mu ni do forumov pa pogovarjanja!

Ti jih zgleda veliko poznaš.
hysterical-1.gif
Dej ne nabijaj no