Kaj bi vi kupili?

Kaj bi vi kupili? Prosim, če lahko pomagate za lažjo odločitev

• Škoda Kamiq DSG 115KM

Glasovi: 36 30,5%
  • Novi Renault Captur INTENS 1.3 TCe 130 EDC

Glasovi: 22 18,6%
  • Toyota Corolla 1.8 Hybrid Luna

Glasovi: 60 50,8%

• Skupaj glasov
    118
  • Glasovanje je zaprto .

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Baje, da je naslednik Aurisa in velja isti. Za mene velja cenik, ki je obešen na njihovi strani oz. v njihovih prostorih in niti centa več.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Poglej priponko 33436

Tole je iz TCL ponudba izpred dveh dni. Cena za olje je kot bi vozil kakšno rallye specialko in ne podhranjenega 1.8 atmosferca, ki se v 90% obratovanja vrti med 2k in 3k rpm. Pa ajde, dal bi jim recimo 20 eur na liter, ne pa 40,9. :eek:

Pa da se razumemo, ne jamram, ker nebi imel ampak se mi zdi pa to popolnoma nepošten odnos (pa niso edini...).
Zakaj pa nisi svoje olje prinesel? Kolikor vem, če je original zaprto garancija velja.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.689
1.048
113
Kaj ste nepismeni. To je cenik za Hybridno vozilo. Auris in Corolla imata enako ceno. Lahko, pa greš k Furmanu v salon in imaš tam na steni te cene na veliko napisane cca. 10% nižje. Za Corollo je prvi servis na 15000km, 160€.
Poglej priponko 33428

Tako je kot pravis, za servise imas jasno napisane koliko te pridejo. Drugace s Toyoto nobenga problema, lahko samo potrkam. Prvi servis 198, drugi na 30k zdaj poleti bo 274 €. RAV4 hibrid. Cist normalna cena za uradni servis, ne vem kaj mate eni take probleme s tem. Sicer pa sosedov josko je itak najjaci, ze od malga v olju, menda ve kako se stvari streze. Pa za tablco cokolade dela, ni da ni. Sam garancija je bolj problem...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
Tako je kot pravis, za servise imas jasno napisane koliko te pridejo. Drugace s Toyoto nobenga problema, lahko samo potrkam. Prvi servis 198, drugi na 30k zdaj poleti bo 274 €. RAV4 hibrid. Cist normalna cena za uradni servis, ne vem kaj mate eni take probleme s tem. Sicer pa sosedov josko je itak najjaci, ze od malga v olju, menda ve kako se stvari streze. Pa za tablco cokolade dela, ni da ni. Sam garancija je bolj problem...
Opa 2. Vidim da premija pride celo cenej uradno servisiranje. Na 25kkm cca 350 eur povprecno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Preveč variabilne cene na uradnih servisih so še en faktor, zaradi katere so vsi na glasu, da so lopovi...

Malo offtopic, al ipak je japanac: prvi servis po enem letu za swifta: pooblaščenec je računal čep karterja in oljni filter po 200% MPC cene in na račun napisal 3,5 litra olja, čeprav ga je nalil toliko kot je prav (2,9 litra... sem ga moral par deci izčrpati in spet naliti, da sem preveril)...

Poleg tega so menjali mikrofilter (tovarna predpisuje menjavo na 3 leta), avto je imel pa 10k km in itak je ves čas parkiran v garaži. Poleg tega trdijo, da so podvozje zaščitili s krown sprejem in ga porabili 2 deci, kar bi bilo morda dovolj za cel avto, če bi začeli pri strehi...

Zdi se mi, da avta ne bodo več videli.

SJTV, smete kdaj napisati kakšen članek o dogodivščini, ki rata iz tega, da gre človek kupit nov avto?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
SJTV dela za Porsche Slovenia že nekaj časa. Tako da zame njegovi članki niso nepristranski. :)
Kar se tiče različnih cen servisov so pri toyoti kolikor vem različni le iz razloga (in to sem tudi že napisal) cene storitve (torej delovne ure), ki je v M. Soboti drugačna kot v Ljubljani. Verjetno prilagojena kupni moči regije? Ne vem.
Cene delov in materiala pa so enake. Tako je bilo moje opažanje že pred nekaj leti, ko sem svoj prejšnji avto vzdrževal malo v LJ, malo v Domžalah in malo v MS.

Nekdo me je na privat prosil cene vzdrževanja za novo corollo. Bom poslikal, samo da pridem do fascikla in jih prilepil kar sem.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Evo cenik rednega vzdrževanja za Toyota Corolla 2.0 TS Hybrid od 0-195.000km - lokacija: Domžale / Kranj
zakon SJTV1

Kdo je prej omenjal motorno olje za 40eur liter? 98,99 eur za 4,30 litre = 23eur/l

Priponke

• cor1.jpg
    cor1.jpg
    2,5 MB · Ogledi: 295
  • cor2.jpg
    cor2.jpg
    2,5 MB · Ogledi: 263
  • cor3.jpg
    cor3.jpg
    1,4 MB · Ogledi: 374
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Se enkrat... ponavljam
Cenik za corollo seveda je in kot ze parkrat receno v zadnjem dnevu, sem cenik vzdrzevanja do 190k km dal ze pred pol leta v chat o corolli.
Kaj kur*a ni jasno?

Na spletni strani, kjer so ceniki servisiranja za hibride, ga ni.
Drugje pa res nisem brskal, priznam. Po pol leta starih temah pa res ne brskam.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
SJTV, smete kdaj napisati kakšen članek o dogodivščini, ki rata iz tega, da gre človek kupit nov avto?

Smejo, zakaj pa ne. Smo smeli tudi v mojih lasih. Samo neikoli, ko smo hoteli kaj napisati, se ni našlo nič zanimivega. Se je vsakič izkazalo, da ni bilo točno tako, kot so trdili najglasnejši, zgodba z vsemi dejstvi jim pa ni bila všeč.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Poleg tega so menjali mikrofilter (tovarna predpisuje menjavo na 3 leta), avto je imel pa 10k km in itak je ves čas parkiran v garaži. Poleg tega trdijo, da so podvozje zaščitili s krown sprejem in ga porabili 2 deci, kar bi bilo morda dovolj za cel avto, če bi začeli pri strehi...
To lahko rečeš samo hvala servisu. ker menjava mikrofiltra na 3 leta je bolano.
Kje je pa avto parkiran pa nima veze. Ker parkiran avto nima vkloplenega ventilatorja.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Dovoljeno je verjetno povsod, kako te gledajo in za koliko ti potem nabijejo servisno uro je pa vprašanje.

Na Lovšetu vem da ti dajo dražjo urno postavko
Toyota Center Vič, pa zaenkrat še niso komplicirali, je pa to lahko že takoj jutri drugače.