Kaj bi lahko bilo

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A 'stari' bankovec pa nisi nikoli dobil nov v roke?
tongue-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.476
9.778
113
EU
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa zakaj jih je tak enostavno prat
grin1.gif

Ne najdem edino podatka če so novi evri tudi 100% bombaž, ker so debelejši in trši.

V pralni stroj jih daš na program za bombaž
grims-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
novi evri še niso stari. počakaj da se zrabijo in ne bodo nič debelejši in trši od starih. sem imel v rokah totalno znucane petake. skoraj bi triglav videl skozi.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
hysterical-1.gif
Kaj bi brez takih uporabnikov kot si ti, da se človek pošteno nasmeji.

Pa ti veš, da bankovce neprestano menjujejo? Sproti ko jih trgovine in komitenti prinesejo v banke jih sortirajo in slabe uničijo.

In na bankomatih v vsaj polovici primerov dobiš nove bankovce, ki pa niso nič debelejši kot tisti znucani. In so tanjši ter mehkejši kot novi petaki (serija Evropa).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
očitno ti še nisi čisto držal svežega starega in totalno znucanega starega petaka. sploh med petaki večkrat naletiš na take totalno znucane. med večjimi bankovci še nisem naletel na totalno znucane.
pa debelino si meril tako čez prst ali s kakšno aparaturo?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bankovec bi lahko stanjšal samo če bi ga pod neko zelo utež dal, ne pa od nošenja po denarnicah. Kvečjemu je starejši debelejši, ker se vlakna razrahljajo, se cefra...

Sicer pa ti si tudi meril kaj? Si sploh že imel v roki novega petaka (na novo oblikovanega)?

''The new “fiver” is also a bit thicker, because it is covered with a special lacquer. This is meant to make the bank note more durable as it changes hands frequently.''

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
evo štiri jim imam sedaj v žepu. prvega sem videl okoli desetega maja. pa tudi tipal sem ga.
poglej če se stare majce znucajo do take mere, da skoraj vidiš skozi ne vedim razloga zakaj se evri nebi. razen če se motim in je star totalno znucan ras bil debel kot le kaj, samo meni se je zdel tanjši. lahko pa reskiraš enega petaka in ga probaš znucat na kakšnem stroju. oziroma še boljše, poišči izlet v kak laboratoij kjer prizkušajo kakovost denarja, če to obstaja, pa naj ti oni povedo ali se denar ko se rabi tanjša ali debeli.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
embalaža za raznih instant kav oz napitkov

ovitek iz papirja, dno železna pločevina ( začne čez čas rjaveti... )

potem razni lampiončki

lahko tudi pahljača ali pa kitajski senčnik....

13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ

BTW, ali obstaja "železopapir" - papir ojačan s kovinsko mrežico? Ko smo bili mulci smo izdelovali diarame tako, da smo naredili relief iz železne mrežice, nanjo pa nato, z lepilom za tapete, lepili koščke časopisnega papirja.
Sicer pa so podobno sestavljene vezice za vezanje trt - 2 lističa papirja in kovinska žica vmes.