Citat:
Uporabnik wacko pravi:
O pa še kako je važno razmerje... ne boš rekel, da enako obremenjujejo državno blagajno bolniki zaradi cigaret, kot bolniki zaradi pretirane higiene. Ko bodo omejili oziroma dovolj osvestili zadostno mero zdajšnih in potencialnih kadilcev naj se spravijo še na ostale
no, ko smo že pri razmerjih - pijancev (kroničnih kot tudi priložnostnih) je DOOOOSTI več kot kadilcev - torej, začnimo najprej pri največjem a ne?
Dejmo podražit alko na tako visoko raven kot je to v angliji. Ja? Si še vedno za to?
Dejmo 6€ za piksno pira (pol litra)...kaj praviš?
Glede na to, da pijanci dobijo od države (torej od nas) sponzorirano zdravljenje v idriji in drugod po sloveniji, bi lahko to sami plačali z alkoholom ki so ga v življenju požrli. Za koji K bi moral jaz plačevati enemu zapitku v Idriji njegovo zdravljenje in vse stroške ki pripadajo njegovim bližnjim ki hodijo na tiste seminarje? No, razloži mi prosim.
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Torej po tvoje država ne bi smela omejevati prostitucije, marihuane itd itd... Zakaj že mnoga leta nisi smegel pridt v kafič in zrolat enga? Torej je bilo to kratenje pravic vsa ta dolga leta
Ne, nebi smela. Bi pa morala legalizirat in od tega pobirat davke in dajatve za zdravstvene preglede ipd.
Sedaj kar je naredila država je pa samo to, da je to neobdavčeno in zdravstveno zelo velik rizik.
Najbrž tako "razgledanemu" človeku kot si ti ni potrebno posebej naštevat države ki imajo to lepo urejeno in kasirajo ogromne denarce od tega, ali pač?
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Kadilec ali nekadilec... to ni faktor kateri bi kakorkoli vplival na odprtje katerekoli firme. Kdorkoli (ki pač ustreza "standardom") lahko odpre lokal. V lokalih pa morajo veljati določeni standardi... tako glede higiene, WC-jev, kot tudi glede kajenja po novem. Poskusi odpret lokal brez WC-jev.... kljub temu, da je to tvoj lokal ga legalno ne boš odprl, pa da se jebesh.
Ja, samo tebi je jasno kaj ima skupno WC in pa kajenje
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Tudi nek "uporabnik" marihuane ne sme odpret lokala, kjer bi še ostali lahko kadil travo, pa ga zato še noben ne obravnava kot reveža, kateremu so bile kršene pravice.
Lahko pa bi, pa bi država od tega človeka davek pobirala, kaj ne?
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Še en primer... lahko si odličen avtomehanik, pa kljub temu ne moreš odpret firme svoje, če imaš samo osnovnošolsko izobrazbo. Misliš da bi pritožba uspela
Res, izobrazba pa kajenje-razvada ima RES ogromno skupnega
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa saj lahko kadijo v kadilnicah... zunaj na pločniku, na kongresnem, sredi polja... Recimo da je kafič podobno kot znak "prepovedan promet"
Sej ti bi tud lahko pir pa kafe doma pil ko je bil prejšnji zakon, ker ti ni bilo všeč da je bilo vse zakajeno..
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
če bi bilo po tvoje bi bila verjetno anarhija, glede na to, da je vsaka prepoved, za normalno funkcioniranje družbe, že odvzemanje svobode.
Res si bogi da misliš da je prepoved edina možna rešitev za "normalno" funkcioniranje družbe.
Ti bi moral živeti v letu 1938 v nemčiji. Bi naravnost užival v "normalnem" funkcioniranju družbe - naj te spomnim, hitler je bil prvi ki je prepovedal kajenje v lokalih...
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Glede na to, da se z mano strinjaš, da je kajenje škodljivo tudi ti padeš v razred budal... moje sožalje. Še dobro da imamo kadilce, da bodo svet odrešil
Lepo da se šteješ med budale, te moram pa razočarat da jaz to nisem...
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Eh... sej mi boš ti družbo delal... samo da te spomnim, kaj si napisal še danes...(tebe že spomin jebe, glede na to da se istega dneva ne spomniš čist dobro, ane
)
O, prekleto dobro se spomnim kaj sem napisal: kadilci ki so kadili na mestih kjer kajenje ni bilo dovoljeno - preberi si moje poste še enkrat - in ja, tem kadilcem sem rekel da so arogantne pIzde, kar pa ne pomeni da so to VSI kadilci kakor si jih ti označil...
sej bo bolš...
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Mi lahko samo pomagaš malo pri razumevanju... A to spada pod isto nacistično, ko ne pustijo kadit marihuane, tisto drugo nacistično, ko ne pustijo kupit alkohola po 9ti uri ali morda tisto tretje nacistično, ko ne dovolijo, da v _svojem_ lokalu nekoga na gobc suneš? Hvala za pomoč....
zanimivo da fizično obračunavanje enačiš z kajenjem in pitjem... s tem si samo pokazal kako plitek si... ni vredno komentarja
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Torej izpustil bi prezračevanje in se zameril še večini kadilcev, kateri tudi ne marajo zakajenih prostorov
Ti moram narisat da se te bo prijelo!? Sem ti že povedal da me boli kita za kadilce! Kaj bi še rad!? Če hočejo imet kadilske lokale, pa nej majo kakor njim paše - zakajene! Če bojo hotli pa boljši zrak bojo pa lastniku težil! To je njihov problem. Kar je pa od države problem je pa samo to, da jim omogoči imet lokal za kadilce - naprej se nej pa sami zmenijo.
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Hum... samo kakšna demokracija je to, da ima en lastnik (ki je kadilec!!!!!) nekadilski lokal (ker je slučajno razmerje bilo že preseženo), na drugi strani ceste pa se drug lastnik (kateri kadi rdeče marliče!!!!) smehlja ker ima kadilski lokal. Lepo te prosim
Temu se reče kontrola nad enakomernim deležem kadilskih in nekadilskih lokalov. Ti je kapnilo? Če jim dovolimo imeti kadilske lokale, je vseeno potrebno imeti nek varovalni mehanizem, da se ne bo zgodilo tako kot v preteklosti - da bojo vsi lokali kadilski.
Še vedno pa je boljši ta sistem kakor pa trenutni ki prepoveduje na veliko.
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Tole si na rit utetoviraj....
Ah, ah, ah, wacko...ti ne znese več? zmanjkalo inteligence pa si pričel s žaljenjem ?
slabo, slabo...pa dejansko sem mislu da imaš kakšen normalen argument ki podpira tvoje nacistične ideje...
PS:
poglej, ne bova skupaj prišla, zato jaz zaključujem debato.
Jaz sem čisti liberalec in kot tak podpiram kar se da najmanjši vpliv države in zakonov na državljane. Ti po drugi strani hočeš imeti vse pod nadzorom - torej diktatorstvo, kar pa pomeni da se ne bova nikoli zastopila.
Lepo se imej.