Če pa no-noname koštajo …
On - na izbor bi predvsem morala vplivati kompleksnost in zahtevnost terena za košnjo.
“Pri mami” - 800 sqm popolne ravnine, nekaj zahtevnosti, ker nekaj ozkih delov in en “prehod” - kosi Husa 315 (obodna žica, 2 otoka, vodilna ustrezno speljana, da v 99% primerih najde domov (če je ni krt pregrizo) - vsake toliko obstane (nekje do 5x na sezono), ker nekaj kar leži na travi “pojaha”)
Sam doma - 1000+ kompleksnega terena z konkretnimi nagibi in 3 tricky prehodi - kosi Luba 2 5000 (GPS - RTK, kamera - načeloma je naženem na delo, ko sem doma, ker se na nekje 20 košenj (če primerjam s zgornjo Huso faktor 3) “nekaj zgodi”, s tem, da so “zatiki” v glavem, ker “Living on the edge …” - sem pač “risal” zelo po robu. In ja - na začetku je bila še veselica z updateji in RTK izpadi - zaradi tega se je vse skupaj 3 ustavila, popravek - 2x in enkrat po cesti (nagib) spizdila k sosedu. Pod črto zadovoljen, predvsem, ker se zavedam omejitev tehnologije in da sem sam odgovoren za določene težave. Aja - še to: Husa, ki bi zmogla te nagibe bi me stala dvojno … in ja, se zavedam, da bo Mammotion moral skozi čas dokazati ali je HW (in SW) dovolj dober za nekajletno uporabo.)