K psihiatru?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V žlahti imamo "bolnika", ki je sedaj po operaciji psihično čisto na dnu. OZ se sam seb smili in misli, da je največji invalid na tem svetu. Praktično mu pa nič ni, oz pač ima določne fizične omejitve, ampak daleč od tega za kar se ima. Lahko se giblje, tudi kaj sam naredi ima cel dan čas, ker je invalidsko upokojen ima malo kmetijo...

Stvari so prišle tako daleč, da ima prebavne težave, drisko in ga v bolnici potem po treh dneh odpustijo, ko se malo umiri.

Tako domači, kot dohtarji se trudmo, da je ves problem samo v njegovi glavi. Vendar si ne da vbit v glavo
rolleyes-1.gif
Muči ga, ker je včasih dvigoval po "100kil", zdej pa gajbice japk ne sme oz morda zelo previdno in pravilno. In tako misli, da je konec sveta.

Kake ideje in izkušnje kaj s takim "pacientom" nardit?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.042
5.649
113
Ko sem bil sam s takimi obkrozen so jih odlicno porihtal v Soci na rehabilitaciji...je bil model bolj poln zivljenja kot pred nesreco...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Al pa kak homeopat/bioenergetik...ker so ustvarjeni eni za druge (taki pacienti in nateguni na drugi strani). Ga bo preprical da mu kapljice vode pomagajo in bosta oba zadovoljna. En bo zdrav drugi pa bo imel posel.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@Kamele0N & @mistique
kakšen je postopek, da prideš tja? Osebnega zdravnika sam prosiš al kako?

@Apollo8
tudi o tem sem že razmišljal, da bi mu kake bombončke podtaknili.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.042
5.649
113
Hmmm...tega "na sreco" ne vem...sem imel samo spiralni zlom noge...sem mel pa del terapij tud s kakimi iz soce...tud pol zvecer v lokalu ob pivu....lepi spomini..nekateri smo se zdaj v stiku!

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Pa ko bo začel dvomit v svoje psihično zdravje ko mu bood tablete vzel bo tu kuj spet na istem kot prej ali še slabše... Vzroke v glavi je treba odpravit.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Al pa kak homeopat/bioenergetik...ker so ustvarjeni eni za druge (taki pacienti in nateguni na drugi strani). Ga bo preprical da mu kapljice vode pomagajo in bosta oba zadovoljna. En bo zdrav drugi pa bo imel posel.

ne-ne-1.gif

Malo fejst riskantno - še enkrat preberi post od Fusiona - "ata" ne sme dvigovati težkih stvari - s kapljicami ga pa mogoče še kdo prepriča, da lahko spet dvigne 100 kg in jih gre res dvignit (oz. poskusti) - pa je sranje tu.

Bo shrink (oz. bolj pshilog) kar prava pot.

Je pa ieba s takim "pacientom" - "pomagate" mu lahko (vem, da je "težko") tako, da mu "osmislite življenje" - beri: da mu najdete nekaj kar bo s svojo "omejitvijo" lahko delal in se počutil koristnega. Ampak, če sam tega ne sprejme kot "koristno" tudi to ne pomaga - torej pot pod noge in k strokovnjaku, da mu on "kolesca" poštima.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Racku je, ko zbiraš med skrajnostmi. To je zmer racku.
Kapljice so pač easy way za tistega, ki poskuša pomagati a ne zna pomagati (ker sicer ne bi ponujal kapljc), pri tako resni težavi, kot je depra (to ni diagnoza, samo posplošen izraz za fazo, ki se invalidom ponavadi zgodi).
Problem t.i. strokovne pomoči (psihiater, psiholog, psihoterapevt) je v tem, da "pacienta" težko spraviš k strokovnjaku. Pri psihiatru je to lažje, ker se lahko uredi tudi prisilno
evil.gif
Povprečni pacienti pa se morajo ponavadi sami odločiti, da gredo po pomoč, kar pripomore k uspešnosti terapije.

Ne vem pa ali sem dobro zaznal poskus tlačenja psihoterapevtov med kapljičarje
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Ne ne...psihoterapevti niso kapljicarji....ampak vse pa tud ni depra...

Pa sam zarad depre naus nobenga prisilno spravu tja...more sebe al pa okolico ogrozat

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Zanimivo, da poznam človeka, ki so mu "kapljice" pomagale pri buli na roki. In to pomagale prej kot v eni uri. Torej bula, ki jo je imel več tednov, je izginila tako rekoč takoj. Mislim, da je prej celo bil pri zdravniku, ki pa je pač priporočal, da naj nekaj časa ne uporablja miške. V našem poslu nemogoče... On ni noben vernik in je to bilo v bistvo edino, kar je poskusil od homeopatije.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.546
113
Emona / Carnium
Jst tut poznam nekoga, ki so mu kapljice pomagale. Še bolj mu je pomagal nasvet glede prehrane, ki ga je dobil s kapljicami oz. kroglicami, če sem natančen. Tako, da nisem siguren kaj je pomagalo. Nagibam se k prehrani.
Sam sem zadevo testiral na sebi (vnetje sinusov) in se mi ni zdelo, da bi mi pomagalo (prav hitro). Sem se pa v nekaj dneh počutil bolje (brez zdravil). Tako, da tudi v tem primeru ne bi trdil, da kroglice pomagajo.
Pri tretjem primeru pa je šlo za krepitev imunskega sistema, kjer v tistem letu res ni bilo raznih nahodov, prehladov, vnetij ušesa ipd. Morda je bilo takšno leto,...ne vem,...nikoli ne bomo izvedeli...
Prihodnjo sezono začnem s ponovnim ciklom testiranja in sicer za alergijo. Bomo videli...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Prihodnjo sezono začnem s ponovnim ciklom testiranja in sicer za alergijo. Bomo videli...

prosim, da se v sosednji temi razpišeš o tem
wink-1.gif

hvala!