Jutranji jogging

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Se pravi, če mi je point hujšanje, potem držim pulz več kot pol ure na 115 do 140. Ali je kaj pomembno kako to dosežem, se pravi ali je to nujno tek ali je enako efektivna recimo tudi hoja v hrib, kjer zlahka dosežeš in držiš tak pulz.

Zapomni si eno stvar in si z njo odgovarjaj vaskič ko bos imel podobno vprašanje;
V športu je tako, da večji kot je efekt, več trudfa moreš vložit. Zdaj pa se sam vprašaj, kaj ti je lažje pol ure hodit v hrib ali teči.
Sigurno je run boljši, čeprav tut hoja v hrib ni slaba, ampak potrebuješ dve polkilski uteži, in z rokami "pumpaš" izmenično. To je super
fatburner, ampak ne spreminja presnove v telesu tako dobro kot pa jogganje.
Enako je pri hrani, zapomni si da tisto kar je full dobro je tudi ful redilno.

Sploh pa se hujšanje začne pri tekočini in ne pri hrani. Torej črtaj s seznama vse kokakole, fante, đuse (tut naravne), bele kave, kave
z mlekom in skladkor s katerimi si jih sladkaš, in pozdravi cocacolo light, radensko, vodo in natren v kavi brez mleka.

Vsak bo zdaj rekel zakaj je treba črtat naraven đus, če pa je isto kot pomaranča. Ni res. Nepotrebne kalorije (čeprav malo), od pomaranče
se vsaj delno nasitiš, tisti đus te pa samo odžeja, lahkota pa je še vedno prisotna.

Hujšanje je največji pokazatelj discipline in karakterja, lažje se odrečemo cigaretom in alkoholu kot pa "večni" lahkoti.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
OK, kapiram, ampak če gedam uno tabelo in upoštevam, da je zame najboljši pulz za hujšanje tam med 120 in 130, potem je vsak tek takoj preveč, ker gre pulz takoj čez. Isto pri hoji v hrib, če grem malo hitreje, sem takoj na 150 160 ali še več.

Zdej delam tako, da grem pač v hrib vsaj 40 min in držim pulz med 120 in 140. Bomo vidli, če bo kaj efekta.
Kar se tiče pijače, sem pa to že naredil, razen kavic. Zdej pijem radensko, namesto cocacole.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
coca cola je zakon
smile-1.gif

odlaufaš 15 km , potem lepo 3 deci hladne kokakole not pa 2 deci redečega vina, pa noge na mizo in en dober cuigaret in uživaš
smile-1.gif

če pa te pulz jezi, imaš premalo kondicije . bo sčasoma padel, ko boš imel več kondicije

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ne bluzi, ce bo sel tect bo po hitrem postopku prebil zgornjo mejo pulza za fatburn. Vsaj na zacetku.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Lani sem full treniral (no ja, precej za moja merila) ampak sem vedno delal nekje na 180 ali še več pulza. Lahko rečem, da sem bil kondicijsko kar fajn pripravljen, tudi počutil sem se fino, ampak tonaža pa se ni zmanjšala niti malo. Pa sem pazil pri hrani.

Letos testiram to varianto z nižjim pulzom.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Se pravi, če mi je point hujšanje, potem držim pulz več kot pol ure na 115 do 140. Ali je kaj pomembno kako to dosežem, se pravi ali je to nujno tek ali je enako efektivna recimo tudi hoja v hrib, kjer zlahka dosežeš in držiš tak pulz.

Zapomni si eno stvar in si z njo odgovarjaj vaskič ko bos imel podobno vprašanje;
V športu je tako, da večji kot je efekt, več trudfa moreš vložit. Zdaj pa se sam vprašaj, kaj ti je lažje pol ure hodit v hrib ali teči.

zdaj si daj pa ti polarja na roko pa teči pol ure z 60-70% pulza, potem pa hodi še v breg pol ure z isto 60-70% pulza, pa boš videl da si enako zjeban, samo kolena ti malo manj nabija

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne bluzi, ce bo sel tect bo po hitrem postopku prebil zgornjo mejo pulza za fatburn. Vsaj na zacetku.

Če bo tekel 7km, pa bo prebil zgorno mejo, pol potrebe po fatburnu niti ni.

Šel bo že čez, mogoče za prvih 1500m, ga bo že gravitacija prisilia da smanje gas.
Laufam 5km dnevno, pa ni varjante da držim kardio, tut če letim samo 2km. Poznam svoj tempo,
menim se preko GPSa in delam 5500m v 33 minutah, pri tem pa porabim pribljižno 450 kalorij in
pulsiram tam 120-135.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz...

Samo meni je problem držati pulz pod 70%.... ker načeloma že z hitro hojo nabijem tistih 130 pulza... Kondicije nimam kaj dosti, a še vseeno nekje enako kot par let nazaj, ko sem resno treniral. Kaj naj potem raje hitro hodim kot tečem? Ker pri precej počasnem teku, pridem na povprečni utrip 180, max tudi preko 200 (odvisno od terena..)....

Verjamem da sčasoma se nekaj spusti, samo ne verjamem, da se bo utrip spustil za 50 in več udarcev pri istem tempu (3,3km v 17 minutah kar po moji matematiki nanese nekih 11km/h - naj spustim hitrost teka na 8 ali manj km/h?)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Če bo tekel 7km, pa bo prebil zgorno mejo, pol potrebe po fatburnu niti ni.

Šel bo že čez, mogoče za prvih 1500m, ga bo že gravitacija prisilia da smanje gas.
Laufam 5km dnevno, pa ni varjante da držim kardio, tut če letim samo 2km. Poznam svoj tempo,
menim se preko GPSa in delam 5500m v 33 minutah, pri tem pa porabim pribljižno 450 kalorij in
pulsiram tam 120-135.

zakaj ne bi bilo potrebe po fatburnu? kurjenje maščob in kondicija nimata veliko skupnega, lahko imaš ti veliko kondicije, pa boš vseeno hotel kurit maščobe...

@serđo - zmanjšaj hitrost teka, da boš imel <70%, če pa res ne moreš tako počasi potem pa recimo 14 dni teči z 70-80%, da si malo kondicije nabereš, pa greš potem na fatburn

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Ne kompliciraj pa laufaj zmiren tek tako kot ti je že nekdo svetoval (toliko da lahko govoriš). Ne meni se na pulz vsaj prve par tednov ne, ker bo ta itak previsok. Tisto o meji fatburn je pa bolj buča. Res je da v nekem območju procentualno res telo porablja največ iz maščobnih zalog (seveda pod pogojem da je nizek nivo glukoze). Vendar če se zviša intenzivnost se zviša tudi poraba, verjetno se pri višji intenzivnosti res manjši del porablja iz maščob vendar se absolutno lahko porablja iz maščob več kot pri nižjem tempu.
Jaz grem zjutraj tečt za pol ure. Pulz je okoli 160 med tekom delam še 5x po 40 sklec pa 3x po 20 zgibov.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Pulz se ti bo sputil, verjemi mi. Se že dovolj časa ukvarjam s tekom ter amaterski tekmovanje v kolesarstvu... Dviginil se bo do določene meje in tam ustrajal edino če boš bolj žgal. Pa tudi na daljši rekreaciji bo pulz bolj konstanten, in se ne bo višal. Na 180 pulza ga ni treba žgat ker boš prej staknil poškodbo, kot pa naredil boljše. To je že anaerobno področje, zato se tudi pri kilaži ni poznalo. Teči tam do 150 pulza pa bo dovolj tudi če gre kdaj čez ne bo napačno.