Jutranja vožnja v Ljubljano

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Mi lahko nekdo razloži zakaj je vsako jutro na relaciji Domžale Ljubljana na avtocesti gužva
cry12bpy.gif

Nikoli nobene nesreče, avtocesta se razcepi na 4 pasove in potem je promet dokaj tekoč ampak ni mi jasno zakaj za vraga je gužva pred tem saj se avtocesta razširi in ne zoži
13.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Itak. Proti NM je idila, ac bo kmalu gotova, Krka viša plače, cviček je boljši od Uniona... problem rešen
wink-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Hehe hvala za odgovore ampak me resno zanima kaj se dogaja da je vsako jutro tako, mi zna kdo razložiti ta naravni fenomen. Je pa zanimivo da je veliko Cestnih Expertov takrat na cesti - zna biti to

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Mi lahko nekdo razloži zakaj je vsako jutro na relaciji Domžale Ljubljana na avtocesti gužva
cry12bpy.gif

Nikoli nobene nesreče, avtocesta se razcepi na 4 pasove in potem je promet dokaj tekoč ampak ni mi jasno zakaj za vraga je gužva pred tem saj se avtocesta razširi in ne zoži
13.gif

Men se prav smilite ko se kdaj peljem v nasprotni smeri pa si mislim
13.gif
. Rajš sedil pol ure dlje na vlaku kot pa da v koloni živce zgubljam

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
so ti že zgoraj napisali zakaj je tako. vsako jutro se v x manjših mestih okrog lj zbaše 3/4 tega naselja vsak v svoj avto in krenejo proti lj. popoldne se zgodba ponovi v kontra smer. če bi se vas več zbasalo v en avto, teh problemov nebi bilo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Hehe hvala za odgovore ampak me resno zanima kaj se dogaja da je vsako jutro tako, mi zna kdo razložiti ta naravni fenomen.
Temu naravnemu fenomenu se reče "preveč prometa za obstoječe prometnice". Poznajo ga tudi kraji, kot so Berlin, Frankfurt, Benetke, Milano, Rim, Firence, Pariz, London in še bi se jih našlo.

Ne, ne zajebavam.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Ja, vse lepo in prav ampak zakaj je gužva na 2 pasovni AC, ki se razširi v 4 pasovno AC, ta družbeno socialni fenomen me preseneča.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
če bi se vas več zbasalo v en avto, teh problemov nebi bilo
Pa recimo z vlakom bi se dalo priti iz Domžal v center LJ še najhitreje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Ja, vse lepo in prav ampak zakaj je gužva na 2 pasovni AC, ki se razširi v 4 pasovno AC, ta družbeno socialni fenomen me preseneča.
Zato ker sta dva pasa premalo, 4 pa dovolj. Enak primer imaš na zahodni obvoznici. Ali to še vedno ni jasno?
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Saj meni ni problem, grem raje piol ure prej pa kaj pametnega postorim v tem času kot pa da sedim v gužvi samo res me fascinira to da se avtocesta RAZŠIRI in nezoža pa je do tja gužva.... Domnevam da je edina razlaga da se razni street rejserji in stare mamce in atiji zadnji trenutek vrivajo vsepovprek in folk posledično zavira kot zmešan....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Čisto enostavno. Temu efektu sem priča vsak dan.

Nekdo je na prehitevalnemu pasu in bi rad šel desno na S obvoznico. Ker zaradi prometa na desnem pasu ne more z nezmanjšano hitrostjo zapeljat desno, začne na prehitevalnemu zavirat. Zaviranje je pa odvisno od stopnje pacienta, lahko požlajfa malo, da ujame hitrost desnega pasu, lahko pa do konca in čaka, da bo desni pas prazen.
Zaradi takih voznikov potem hitrost na vseh pasovih pade, zaradi hitrega zaviranja pa ima npr. 30. v koloni že precej zmanjšano hitrost (beri: kolona).

Taki vozniki so dveh vrst.
Prvi so prvič v tem križišču in niso do časa pogledali tabel, ki jim kažejo že 1500 m - 0m kam se razporedit - tem je delno oproščeno.
Drugi pa so bolj pogosti, zlasti jih je največ med jutranjo in popoldansko konico. Ti do zadnjega vztrajajo na prehitevalnem pasu, saj jim gredo vozniki na desnem pasu močno na živce (ne glede na to koliko se peljejo). Na koncu ali žlajfajo na polno ali pa v stilu dirk pred tabo zapeljejo 1 cm, zato mora kompletni desni pas požlajfat.

Evo, to je moje mnenje.
grin1.gif
Imam čas v kolonah te paciente preučevat vsak dan.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
To pediater, končno je nekdo potrdil mojo domnevo. Se pravi prihaja večinoma do gužve zaradi moronov, ki zamenjujejo cesto za dirkališče ali pa osebke, ki niso sposobni sodelovati v prometu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Priključek Šentjakob je toliko prometen, da zabremza one iz štajerske smeri. Teh je pa ob konicah toliko, da so na robu zmogljivosti avtoceste. In tako se začne bremzati, nato pa se vse skupaj še ustavi. Podobno se je začelo dogajati v Grosupljem, verjetno pa se bo kdaj kasneje tudi na Brezovici.

Odsek Šentjakob - Zadobrova je kvazi pripravljen na šestpasovnico, saj ima odstavne pasove široke 3,25 m in se bodo ob primerni signalizaciji lahko preuredili v šestpasovnico v času konic. Podobno ima rešeno avtocesta skozi Mestre ali avtocesta okoli Bologne. Kdaj bodo to uredili tukaj, pa ne bi vedel, se pa dela na tem (bolj ali manj).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
ja samo ni krivda izključno na njihovi strani, ampak v dejstvu da je enostavno preveč vozil. ker taki bedaki to delajo tudi ko je manj prometa, pa to ne povzroča zastojev. enkrat sem gledal na rtl študije, kako zastoji nastajajo iz nič. en bremza za brezveze, pa oni za njim malo bolj ker se vserje, pa oni za njim,... in imamo zastoj. tudi po več km.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ta teden se je užitek peljat na šiht, ko so počitnice. Prideš 3x prej kamorkoli. Nič gužve.
cheer.gif

Razen, če te pod vodi mimo območja Žal
uf-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
cry12bpy.gif

13.gif
Doma ostanite, s.p odprite, pa bo mir.