jugonostalgija v lidlu

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bolj vas berem bolj se mi zdi da ste vi tu gor tisti, ki ste glasovali proti osamosvojitvi. To sklepam po tem , da mi vsi očitate in prikazujete kako je bilo včasih fino in to pišete na veliko. Očitno boste jutri vsi v lidlu kupovali nostalgične stvari, po tem pa vam še predlagam da se vse to odpravite v pojest v Murglland
cheer.gif

In tujec je kupil vašo COCTO
hysterical-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
Ja seveda. Hruško jobolčni kompot si napisal.

Res boljše da živiš v prihodnosti, ker za sedanjost nisi sposoben.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bolj vas berem bolj se mi zdi da ste vi tu gor tisti, ki ste glasovali proti osamosvojitvi. To sklepam po tem , da mi vsi očitate in prikazujete kako je bilo včasih fino in to pišete na veliko. Očitno boste jutri vsi v lidlu kupovali nostalgične stvari, po tem pa vam še predlagam da se vse to odpravite v pojest v Murglland
cheer.gif

hysterical-1.gif
Na čemu si ti, da ti je skisalo možgane? Če se z nostalgijo spominjamo izdelkov iz naše mladosti to še ne pomeni, da se nam toži po starem sistemu. V socializmu smo preživeli otroštvo in mladost, zato se teh časov z veseljem spominjamo. V otroštvu nimaš kakšnih hudih skrbi, vsaj ne v primerjavi z današnjimi. Tudi sistem ni bil takšen, kot v npr. Sovjetski zvezi, kot otrok nisem nikoli občutil totalitarnih ukrepov, imeli smo bolj mehak socializem.
Če pa misliš, da z nakupom takšnih izdelkov obujamo bivši sistem, potem se mi zares smiliš. Res.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
cheer.gif

hysterical-1.gif

Kaj je narobe s spominom na lepe/dobre stvari v mladosti? In zakaj je treba v to vpletati politiko?

Sicer pa ti, ki si glasoval za osamosvojitev, bi lahko vsaj COCKTA znal pravilno napisati. Verjetno si bil pa tudi leta 1990, 1991 še v osnovni šoli in nisi glasoval ne za in ne proti
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
gledat je potrebno naprej in ne nazaj

kdaj boš menjal tvojo sedanjo kanto, za nekaj iz trenutne ali prihodnje palete modro-belega propelerja.

Veš da ti ne bom preveč nabijal o moji "kanti" si lahko [ tu prebereš in boš videl da trenutno nimam za kaj menjat!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
kaj čakaš, saj živiš za prihodnost, kar pomeni, da bi moral biti pri vseh novotarijah med prvimi uporabniki

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Sploh nisi doživel 70ih in 80ih let in sedaj nekaj pametuješ. So ti dobro oprali možgančke. In ja nič nam ni falilo takrat in sedaj se bom z veliko nostalgijo spomnil dobrot tistega časa.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
pogrešam še:
-pingo sok v tetrapaku
lučko mandarina (mm ta je bilafina)
-sladoled v žogici
-čokoladno mleko je bilo dobro za pop....
-navadno mleko v pvc palungi kot vrečka (večkrat ga nisem celega prinesel domov
evil.gif
)
če se še kaj spomnem dopišem :D

sam ta lučka je bila res dobra! Škoda ker se ne dobi niti približka temu

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Veš, za vsako se na koncu izstavi račun in ga je treba plačati...sej v hotelu je tudi lepo, dokler te ne zgrabijo za denarnico...

Se dobro da ni vec neplacanih racunov ali dolgov....
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:S tem, da računaj, da je prejšnja država imela poleg pufov še ogromno premoženja, (tovarne, stanovanja zgradbe,....) ki jih je nova Slovenska oblast prodala tajkunom zdej ko je tega keša zmanjkalo se pa na novo zadolžuje.

Poleg tega da je tista drzava imela resno vojsko, urejeno solstvo in zdravstvo, etc, etc, ... Me prav zanima kako bi danes zgradili JEK
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Sam da bo okus isti
cheer.gif

hehe zaradi "zniževanja" stroškov in drugačne pri(e)delave zagotovo ne bo.
Samo tega ne boš mogel "dokazat" ker ne boš imel 20 let starih produktov

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
evil.gif
)

haha, ta mlek je bil res carski. nisi edini, ki ga nisi nosil po cel liter domov. sam piknu si z zobom vogalček pa cuzal
grin1.gif

drgač mam pa jst še doma doma celo pest čungalujev, k sm jih dobila v prejšni firmi, se jih pa še dobi na hrvaškem v Plodinah, tako čunga lunga kot bazooka.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Me prav zanima kako bi danes zgradili JEK
crazy1.gif
Čisto enako. Država se bo zapufala za 3, 4 milijarde evrov. Takrat se je pa v dolarjih.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
evil.gif
)

haha, ta mlek je bil res carski. nisi edini, ki ga nisi nosil po cel liter domov. sam piknu si z zobom vogalček pa cuzal
grin1.gif

drgač mam pa jst še doma doma celo pest čungalujev, k sm jih dobila v prejšni firmi, se jih pa še dobi na hrvaškem v Plodinah, tako čunga lunga kot bazooka.

Vsepovsod po hrvaškem sem videl bazooke pa čunga lunge. Pravzaprav, vsaka njihova trgovina je kot vrnitev v čas moje mladosti, marsikaj še vedno prodajajo
cheer.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
cheer.gif

hysterical-1.gif
Na čemu si ti, da ti je skisalo možgane? Če se z nostalgijo spominjamo izdelkov iz naše mladosti to še ne pomeni, da se nam toži po starem sistemu. V socializmu smo preživeli otroštvo in mladost, zato se teh časov z veseljem spominjamo. V otroštvu nimaš kakšnih hudih skrbi, vsaj ne v primerjavi z današnjimi. Tudi sistem ni bil takšen, kot v npr. Sovjetski zvezi, kot otrok nisem nikoli občutil totalitarnih ukrepov, imeli smo bolj mehak socializem.
Če pa misliš, da z nakupom takšnih izdelkov obujamo bivši sistem, potem se mi zares smiliš. Res.

No, pri nas je vladal socializem trdega, stalinističnega tipa, montiarni sodni procesi, skrivni poboji, taborišča, ni da ni...ti pa še naprej verjemi v pravljice...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Sploh nisi doživel 70ih in 80ih let in sedaj nekaj pametuješ. So ti dobro oprali možgančke. In ja nič nam ni falilo takrat in sedaj se bom z veliko nostalgijo spomnil dobrot tistega časa.

Jah, če je bil človek v partiji in recimo malce špecal sosede, je lahko celo kam prilezel. Če je bil človek pokončen mož, je pa ali moral oditi v tujino ali pa se je moral spoprijeti v neenakem boju s komunistično hidro...