jugonostalgija v lidlu

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:S tem, da računaj, da je prejšnja država imela poleg pufov še ogromno premoženja, (tovarne, stanovanja zgradbe,....) ki jih je nova Slovenska oblast prodala tajkunom zdej ko je tega keša zmanjkalo se pa na novo zadolžuje.

Poleg tega da je tista drzava imela resno vojsko, urejeno solstvo in zdravstvo, etc, etc, ... Me prav zanima kako bi danes zgradili JEK
crazy1.gif

Ja, po pripovedovanju očividca je en sam voznik tanka v bataljonu bil sposoben zapeljati skozi vrata kasarne, ne da bi ogrozil zid...no slovenski policijski specialci so v nekaj minutah pokazali niškim specialcem, ponosu JNA, kdo je car in da to niso oni...šolstvo je bilo predvsem polno komunističnih laži in indoktrinacije, zdravstvo pa...ko je recimo angleško letalo treščilo na tla v bližini brnika, niso imeli s čim oskrbeti opečencev...malo kremice in božja pomoč...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Me prav zanima kako bi danes zgradili JEK
crazy1.gif
Zgradili komot, če bi prišli tako daleč.
Zatikalo bi se pri dovoljenjih, zaradi trume zelenih, "pametnih" vsevednežev in Avstrijcev.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
crazy1.gif
Zatikalo bi se pri dovoljenjih, zaradi trume zelenih, "pametnih" vsevednežev in Avstrijcev.

Glede na to da zj. vse mocno dvomim da bi zgradili nuklearko v petih letih. Bolnico pacajo ze od 1994 pa je razpadla ze pred prvo uporabo
rolleyes-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
crazy1.gif

Glede na to da zj... vse nekako dvomim da bi zgradili nuklearko v petih letih. Bolnico pacajo ze od 1994 pa je razpadla ze pred prvo uporabo
rolleyes-1.gif
Nuklearke ne gradi država. Elektro podjetja in tuji vlagatelji. Jasno ne bi šlo tako gladko, kot ponekod v tujini, bi pa bilo spacano v doglednem času.
TEŠ6 se kar hitro gradi zdej ko je zlaufalo
grims-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Je cisto vseeno, vse skupaj bi na koncu delal podizvajalec...
rolleyes-1.gif
Poleg vseh mostov, prog, AC, letalisc, predorov, vojaskih p., itd, itd. Vse zgrajeno takrat bo prezivelo to novodobno oh in sploh ISO standard s.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Sploh nisi doživel 70ih in 80ih let in sedaj nekaj pametuješ. So ti dobro oprali možgančke. In ja nič nam ni falilo takrat in sedaj se bom z veliko nostalgijo spomnil dobrot tistega časa.

Jah, če je bil človek v partiji in recimo malce špecal sosede, je lahko celo kam prilezel. Če je bil človek pokončen mož, je pa ali moral oditi v tujino ali pa se je moral spoprijeti v neenakem boju s komunistično hidro...
In kaj je sedaj drugače? Partija je sedaj ena od glavnih strank, znotraj katere je princip prebijanja višje še vedno enak. Če pa si pokončen, pa itak ne greš v politiko in se jebeš v neenakem boju. Razlika je mogoče edino ta, da danes lahko uspeš tudi doma, ne samo v tujini. Je pa spet veliko veliko lažje, če si v moderni "partiji".

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Pa tebi so res oprali možgane. Noben od mojih ni bil v KP in smo čisto lepo živeli.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Prej ima oprane možgane tisti, ki se mu zdi življenje v diktaturi lepo...
rolleyes-1.gif

Ti gleda na odnos do Tita se vedno ni kapnila da je bilo za ogromno vecino vecino zivljenje (vsaj) ok? Tudi vsi danasnji turbodemokrati so doktorirali v in prosperirali zaradi "diktature".

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Ti gleda na odnos do Tita se vedno ni kapnila da je bilo za ogromno vecino vecino zivljenje (vsaj) ok? Tudi vsi danasnji turbodemokrati so doktorirali v in prosperirali zaradi "diktature".
Jaz edino vem, da v času moje mladosti nismo masovno kupovali tega, kar je na prospektu. V soboto sem vzel bicikel in šel v trgovino in v eni vrečki pripeljal vse, kar smo kot petčlanska družina iz trgovine rabili. Kruh in še marsikaj smo pekli doma. Enkrat pa sem si res kupil neke balone s piščalko, brez da bi prej preveril, če smo tako bogati. Sedaj lahko brezposelni kupi precej več kot naša družina takrat, ko so trije delali.
Bom enkrat vprašal direktorja lokalnega "mercatorja", če si je kot direktor takrat kdaj naložil tako poln voziček kot sedaj, ko je upokojenec. Saj bi ja izpraznil trgovino... Se ne spomnim, da bi obstajali nakupovalni vozički, ker je bila še košarica prevelika...
Ti izdelki pa tudi najbrž imajo s takratnimi podobnost samo v embalaži. Proizvajalec ne more enakega izdelka narediti, tudi če bi hotel. Marsikateri dodatek je od tistih časov postal prepovedan, spremenila pas so se tudi cenovna razmerja in bi bilo kaka surovina predraga.

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
pogrešam še:
-sladoled v žogici

Ok če pa je blo kaj za [censored] je pa bla ova žoga ... najprej je bil sladoled trd ko satan in si itak mogo met srečo da nisi zlomo one plastične žličke, ko si itak mogo it nazaj po njo ker si jo pozabo vzet ko si jo kupo ... in pol ces 5 min ko se je zadeva nekoliko stalilila se je oni jebeni sladoled začel sukat tam not po oni žogi, da si rabo sto let da si ga po majckenih kosckih sploh ven dobil .. valda je to vse skup trajalo tak dolgo da si pol na koncu lahko samo se spil ono toplo brozgo ko ti je noter ostala ... no ja, sej mogoče sem bil smamo jaz nerodn otrok ampak sladoled v žogi, ne hvala.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Blaz pravi:
Ok če pa je blo kaj za [censored] je pa bla ova žoga ... najprej je bil sladoled trd ko satan in si itak mogo met srečo da nisi zlomo one plastične žličke, ko si itak mogo it nazaj po njo ker si jo pozabo vzet ko si jo kupo ... in pol ces 5 min ko se je zadeva nekoliko stalilila se je oni jebeni sladoled začel sukat tam not po oni žogi, da si rabo sto let da si ga po majckenih kosckih sploh ven dobil .. valda je to vse skup trajalo tak dolgo da si pol na koncu lahko samo se spil ono toplo brozgo ko ti je noter ostala ... no ja, sej mogoče sem bil smamo jaz nerodn otrok ampak sladoled v žogi, ne hvala.

467716-post_slo.gif

hysterical-1.gif
Res je bilo tako, kot si napisal.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa še oster rob okoli luknje je imela tista plastika. Ko si iskal noter tist sladoled z mini žličko, si se opraskal po prstih.

22. jul 2007
13.563
1.745
113
124
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pa še oster rob okoli luknje je imela tista plastika. Ko si iskal noter tist sladoled z mini žličko, si se opraskal po prstih.
takrat še to ni bilo narejeno na kitajskem
cool-1.gif
LPWWY