Jermen!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Razpoke na jermenu!

In sicer lani sem zamenjal orginalni (Accord l.04) jermen za servo itd...Bil je brez vidnih poškodb, vendar zaradi starosti(6 let), sem ga raje zamenjal.
Mehanik mi je svetoval, da vzamem continentalov jermen, ki naj bi biu vrhunske kvalitete. Po 10 mesecih sem opazil, da je novi jermen napokal po vodoravni dolžini, šel sem do mehanika, ki mi ga je zamenjal z novim vedar enake znamke. Bil sem začuden, kako lahko tako hitro jermen napoka, pa mi je govoril, da mi šponer nešpona pravilno, naj bi nekaj v diagonalo(nisem ga glih čisto zastopil, niti mi ni logično). No sedaj po parih mesecih sem opazil, da je še novi jermen napokal!!!
Sedaj vprašanje, kaj si vi mislite? Meni je malo čudno, da orginalni jermen je zdržal toliko časa in je bil brez poškdob, ta nova dva pa v malo več kot letu oba napokata. Jermen je delan v Romuniji, ampak je continentalov. Ima kdo mogoče kake podobne izkušnje?
No tukaj še prilagam slikco za lažje razumevanje.

Nazadnje urejeno:

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Ne oziraj se ti toliko na ta neutemeljena ustna izročila in folkloro mehanikov kako so Gates in Conti naj naj vse ostalo pa šrot.
Ali pa na baba čula baba rekla govorice kako je mehanik videl en jermen ki ni bil tisti ki so ga izdelali uebermenschi na švabskem , da se je po nekaj 1000 km strgal .
Da je jermen takole razpokan je lahko narobe kaj z jermenico ali pa je bil jermen kasneje kako namerno ali nenamerno poškodovan.
Ali si ti ta jermen kupil v trgovini ali ti ga je zrihtal kak "kolega"?
confused-1.gif

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Slaba serija. Če bi bilo gor ime romuske tovarne kot je bila prej, ga še pogledal ne bi ko pa je gor continental pa postane super in oh, dela pa ga isti cigan kot je prej. Pasti globalizacije.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ni menjal šponerja. Jermen se zamenja v minuti, sam šponer z pajserjem premakneš in ga zamenjaš. Res je, delan je v romunski fabrki, in očitno je sranje od jermena. Nč grem po Gatesa danes. Pa še pravjo,da bi moru šponer menjat.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.657
10.948
113
Morda ima os šponerja zračnost. Si pogledal, kako se vrti?

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sm že enkrat uveljavljal garancijo, ne grem več po isti jermen. Grem po orginal! Sm mal brau po netu in sm opazu, da nism osamljen primer. Baje so rešil težavo edin z orginalnim jermenom.

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
tvoj mehanik ti hoče povedat da jermenici nista poravnani v smislu - - proti - _
razumeš? če je tak pol jermen žvižga ali pa šumi ker drajsa na strani jermenice.
te razpoke so lahko tudi od preveč šponanja.daj strojniški kotomer na jermenice pa boš takoj videl če so poravnane ali ne.lahko tudi z izpravno vaservago samo da je čim bolj ravno

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Dans sm kupu orginal jermen in je čisto drugačne sestave, kot te kopije. Je mešanica textila in gume povrhu, nakar je kopija sama cela iz gume. Očitno kopije niso dovolj vzdržljive za take sile.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Očitno kopije niso dovolj vzdržljive za take sile.
A to k VTEC kickne?
grin1.gif

PS: Sorry za off topic, ampak si tako lepo naštimal, da nisem mogel spustit.
nahrung002.gif

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Hahahahaha no to več bivši Esi, da se čut Vtec! :=)

Mah to so sami šalabajzeri na tem Ac-mobilu!
Zdj kličm Honda Ambrož in mi prav, da moj avto ima dva vpoklica!!!! JA zakaj mi pa Ac-mobil ni tega povedu, k sm zdj meu dvakrat pr njih avto zarad ličanja?????
In še to pravjo mi, da se tastr jermen sploh nedobi, ker jih ni blo za naročit, sam ta krajše prodajajo. Pa da nujno mora bit v vrečki! Ja kaj so pa men prodal v AC-mobilu? Prvi je biu svinjsko umazan, drugi pa ni biu v vrečki!
Dans sm dau Bando jermen gor, tko da paše.Prav mi en mehankar, da mam glavno jermenico slabo in, da bi jo blo za zamenjat. Pokličem Ambroža in mi rečejo, da dosedaj niso niti ene naročil kaj šele zamenjal! Kake mate vi to kej izkušnje?
MAh vem, sam da na AC-mobil ne stopm več v lajfu!
Bando orginal jermen:

No tuki je pa še slikca Continental jermena!

Razlika je že v sestavi, Conti je ceu iz gume, Bando ima ša še textil povrhu.

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Tastar, Opla si kup pa delaš tavelk servis na 50t pa tud še rasf0ka jermen se noben nč ne čud
evil.gif

Moraš pa vedt da ga jermena čez prvo vgradnjo NI
wink-1.gif

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Mah njemačka kvaliteta! Evo zdj sm opazu, da z orginalnim jermenom je tud zginu tist ropotajoč zvok ko pržgeš klimo!

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Mah kaj naj rečem .
Sej ne rečem, da Conti jermen je slab samo pri tem tvojem romunskem je pomoje res nekaj narobe blo že ko je iz fabrke pršel.
Ker delam prav na tem področju (na jermenih ) bi glede na sliko rekel, da je bil pri tvojem fail že pri izdelavi ( da so pri frezanju reber za jermen na milling cutterju šli pregloboko, oz do korda ali pri razrezu jermen iz hlačnice 7 pk1760, ko pride iz vulkanizacije).
In pa seveda največji fail pri končni kontroli jermen da so tak jermen sploh dali naprej
shocked-1.gif