Jeb.ti radar !

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Baje, da zaradi tega, ker za volanom zaspiš, tudi lahko pride do konkretne nesreče.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
prav je da ne ustavljajo

divjaki naredijo največ nesreč hitrost in alkohol! 0.0 in POD omejitvijo pa ne bo nesreč!

in v dosti primerih so povod za nesrečo ravno te "penziči" ki so vozijo 20-30km pod omejitvijo, a na to pa nisi pomislil? Torej če iz cest odstranijo te "polže" bo promet tekel veliko bolj tekoče in ne bo potrebe po takšnem in drugačnem prehitevanje itd...

Velikokrat je radar postavljen tudi v Renkah nasproti mosta v smeri Zagorje in slika v obe smeri... malo za tablo 60km/h...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Koliko bo dobil pa oni stari brezzobi hudic ki je delal kolono z voznjo 60 kjer naj se vozi 90 ?
Ce bi kaznovali prepocasne kretene bi bilo prehitrih veliko veliko manj.

In za kaj točno naj bi ga kaznovali? Glede na to, da vozi po predpisih
confused-1.gif
Me res zanima, ker ste nekateri tako pametni.

če je znak 90, to NE pomeni, da Se moraš tudi peljati 90. Če se pelješ 60 je to še vedno po omejitvah. 90 je najvišja in se lahko toliko pelješ,da. Če se pa nekdo pelje 60, je pa tudi po zakonu.

Bilo bi fino, da se ne bi, vendar, če ga kolneš in mu kaj kažeš, si pač sam malce čuden (milo rečeno). Prehiti ga, če želiš, misli o kaznovanju pa raje zadrži, bo bolje
smirk-1.gif

Še nekaj: tele "počasnele" so redko redkokdaj vzrok za nesrečo. Večkrat so vzrok tisti nestrpneži, ki mislijo, da MORAŠ peljati toliko, kot je številka na znaku za omejitev, potem pa še kaj kažejo, kolnejo in ne gledajo naprej, ko prehitevajo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
A ni določena tudi minimalna hitrost vožnje glede na omejitev hitrosti? Se mi zdi kot ,da bi že to nekje zasledil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja mislim daje 30% omejitve... torej pri 90 je minilna histrost 30km/h. seveda pa to ne pomeni da se ne sme voziti tam samo na prvem primernem mestu mora naprej spustiti hitrejše:)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
na 90kmh je torej minimalna 27kmh.
Torej, če vozim 40kmh pri omejitvi 90kmh mi ni potrebno naprej spuščati kolone za mano, ker ne vozim pod minimalno predpisano hitrostjo?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Za take stvari je najboljše pogledat kaj piše v zvcp:

23. člen

53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

30. člen

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
u bistvu kripo nimaš prav ker po tvoji logiki potem padeš v zanko: na ceste rezarvirane za motorna vozila in avtoceste se lahko vključijo vozila katera dosegajo hitrost vsaj 60km/h... in če si vidiel se dosti dvigal vozi po AC pa tudi traktorji (fast track-i)...

naj nekdo pogleda v ZVCP in pove...

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Glede zvcp sm objavil minuto pred tvojim sporočilom
smile-1.gif

Kar se tiče avtoceste imaš prav:

110. člen

(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Baje, da zaradi tega, ker za volanom zaspiš, tudi lahko pride do konkretne nesreče.
evil.gif

no, če zaspiš zaradi tega, ker nekdo pred tabo vozi počasi, potem itak nisi za na cesto...
rolleyes-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Evo, spet me je radar cepu....
smirk-1.gif
V glavnem, peljem se iz Zagorja proti Litiji ...
Kako se je to zgodilo ? Vozil sem za atom, ki je vozil par kilometrov nonstop 60 kmh/ ( lep sončen dan, ura 16h ). Za njim se je nabrala kolona, jaz tretji v koloni. Torej , kot rečeno, na delu, kjer se lahko prehiteva ( 90 omejitev) pohodim gas, prehitim oba, na koncu ravnine ( kjer je omejitev 70 kmh ?!! ), me vrla kresalka slika v rit avtomobila. Slika mojega avtomobila je vidna, spodaj zmerjena(?) hitrost , 110 kmh, ni pa na sliki table 70kmh....
Se lahko na kaj sklicujem...?
rolleyes-1.gif
Drugič pa bodi pameten pacijenta zrini s ceste, pa ne boš vletel v radar....

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ZVCP si lahko vsak razlaga po svoje, drži pa to:

30/3: Če bereš striktno, kar piše, bi se moralo vozilo, ki vozi 80kmh umakniti, ko se nabere za njim kolona treh vozil .. kar je neumnost prve klase in je treba člene brati pravilno. Tukaj je treba upoštevati oviral druge udeležence in pa ne more varno prehiteti V realnosti je takšnih situacij ZELOO malo .. Sploh pa ne, ko se nekdo pelje 60kmh, za njim pa prepotentnež, ki misli, da se mora vsakdo peljati vsaj 90kmh .. Oziroma .. če se pelje čiko 60kmh, za njim 10 vozil, še ni pravne podlage, da bi se moral umakniti, saj niso izpolnjeni vsi pogoji.

30/4 : sem imel prav. Če si pod 50%, je drugačen režim oziroma je dovoljeno, da se pelješ 46kmh, če je omejitev 90kmh.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
u bistvu kripo nimaš prav ker po tvoji logiki potem padeš v zanko: na ceste rezarvirane za motorna vozila in avtoceste se lahko vključijo vozila katera dosegajo hitrost vsaj 60km/h... in če si vidiel se dosti dvigal vozi po AC pa tudi traktorji (fast track-i)...

naj nekdo pogleda v ZVCP in pove...

Ja. Naj nekdo pogleda kak člen za AC. Ker tole po mojem ne more držati. Karkoli se giba po AC, bi se moralo več kot samo gibati .. Če se pa tam znajdejo traktorji, to še ne pomeni, da se tudi smejo
smirk-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Glede na to, da s prikolico lahko voziš max. 80km/h, vožnja po AC pa je dovoljena, je 80km/h minimalna hitrost, ki je dovoljena po AC, če ne celo manj.