Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
da rad voziš prek omejitev in da si na cesti malce neroden.Recimo tale zaden posnetek ko te moti kolesar, si pomislil da je mogoče na njegovi desni na cesti kakšna jama in se ji je izognil?
To sklepaš po tem, ker mam toliko jajc, da sem objavil kako sem fasal tri točke, pod svojim nickom in ne, da bi si naredil še 100 drugih. Neroden v kakšnem smilsu? Jaz menim, da se prekleto znajdem, ker je šlo že veliko bedakov mimo mene.
Seveda sem pomislil. To je bila prva misel, ko sem ga dohitel in če še 1x pogledaš posnetek boš tudi videl, da je ravno zaradi tega tudi skoraj ob sredinski črti. Veš kaj je bila moja naslednja misel. Pa Mejduš ne moreš tako v ovinku biti na sredinski črti, pa čeprav so ob cesti jame. Če bi jaz tam prinorel po omejitvah 90, bog ne daj čez omejitev, torej 95, bi ga pa sabo nesel. Kdo bi bil kriv? Ti jaz povem. Moja neprilagojena hitrost in ne kolesar na sredinski črti. Konc debate. Potem bi pa še policaj pogledal v bazo in bi videl prekoračitev pol urce nazaj in se drek sploh ne bi več naprej ukvarjal z mano. Itak, norel je ko budala. Avtomatično krvi, dokler mu jaz nebi zagaral tisti CD nekam, ko mu bi ga dostavil in bi majstr videl, da je bil pa kolesar čudežno skoraj na sredinski črti. Zgledalo bi nekako takole, kot takrat s streljanjem, ko pridejo šele čez nekaj tednov, mesecev, na dan kako je dejansko bilo.
Pa da se razumeva. Sem kolesaril, z gorskim, naredil na leto 4000km. Pa se nisem tako vozil, tudi če sva bila dva se nisva vozila vštric, ampak eden za drugim. Sem se zavedal, da sem prekleto ranljiv na kolesu in se nisem igral indurajna na Touru, kot nekateri. Eni so pa na cesti in vedno mislijo, da majo prednost in da se jim moramo vsi umikat.
Jaz mam pač take probleme. Sej vozniki v prestolnici pa bentijo nad pešci ali kolesarji, ko se kar pelje čez cesto in ne pogleda. Sej se je lepo zavedat, da maš prednost pred avtomobilom. Mogoče ga bo pa 1x eden spregledal, malo ga bo nerodno zadel in mu bo pisalo na nagrobniku - Imel sem prednost. Super. Kaj ti sedaj pomaga prednost? Nič. Nekajkrat sem šel v LJ tudi s kolesom. Kar sem se prefural tam po cesti in pločniku nikoli, ampak nikoli, ko sem šel cez cesto, nisem šel, ne da bi pogledal levo čez rame, da slučajno avto ne zavija desno.
Mimo kolesarjev se vozim toliko stran, kolikor mi dajo občutka, da so varni na kolesu ali motorju. Pri enih je dovolj pol metra, pri enim sem pa tudi že s celim avtom šel na drugi vozni pas. Ma videl si pa samo tistega, ko sem šel mimo, po mnenju znalcev po videnem videu, 2 desetinki milimetra.
Včeraj je spet nekaj bilo na cesti Bovec - Kobarid. Sem čakal v koloni, Mejduš. Pomoje ne bojo reševali življenja motoristom s tem, da bojo merli na Idrskem, oz se sedaj se imenuje že Radarsko in ne Idrsko. Že vsak [censored] čivka, da so prometniki na Idrskem. Tam se pripelje počasi, pol pa pune dalje proti Bovcu ali Tminu. Tisti, ki pa ne ve (tudi se najdejo) pa hitro nabaše 70 na 50 omejitve. Pa ta gre ravno tako potem pune dalje, samo da je še jezen, ker so ga dobili. Se najbrž so bili pred tem res na Radarskem ( to bi kdo vedel), ker od nesreče ni bilo daleč. Sedaj pa hitro napisat, da najbolj, da potem norce kar spustijo naprej, ker drugega ne znate.
Nočem pa nič dokazat, hočem samo eno malenkost pokazat.