Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
ExHair daj povej prosim kaj bi rad dokazal z temi svojimi posnetki?Vse kaj jaz izluščim iz njih je da rad voziš prek omejitev in da si na cesti malce neroden.Recimo tale zaden posnetek ko te moti kolesar, si pomislil da je mogoče na njegovi desni na cesti kakšna jama in se ji je izognil?Ko pa ga prehitevaš pa bi to itak moral narediti z primerno bočno varnostno razdaljo,kar pa pri tebi zna biti problem kot si pokazal že na enem drugem posnetku.
Sorry če sem te užalil samo imam občutek da tudi tebi vozniška kultura in razumevanje nist najbližja

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
da rad voziš prek omejitev in da si na cesti malce neroden.Recimo tale zaden posnetek ko te moti kolesar, si pomislil da je mogoče na njegovi desni na cesti kakšna jama in se ji je izognil?

To sklepaš po tem, ker mam toliko jajc, da sem objavil kako sem fasal tri točke, pod svojim nickom in ne, da bi si naredil še 100 drugih. Neroden v kakšnem smilsu? Jaz menim, da se prekleto znajdem, ker je šlo že veliko bedakov mimo mene.

Seveda sem pomislil. To je bila prva misel, ko sem ga dohitel in če še 1x pogledaš posnetek boš tudi videl, da je ravno zaradi tega tudi skoraj ob sredinski črti. Veš kaj je bila moja naslednja misel. Pa Mejduš ne moreš tako v ovinku biti na sredinski črti, pa čeprav so ob cesti jame. Če bi jaz tam prinorel po omejitvah 90, bog ne daj čez omejitev, torej 95, bi ga pa sabo nesel. Kdo bi bil kriv? Ti jaz povem. Moja neprilagojena hitrost in ne kolesar na sredinski črti. Konc debate. Potem bi pa še policaj pogledal v bazo in bi videl prekoračitev pol urce nazaj in se drek sploh ne bi več naprej ukvarjal z mano. Itak, norel je ko budala. Avtomatično krvi, dokler mu jaz nebi zagaral tisti CD nekam, ko mu bi ga dostavil in bi majstr videl, da je bil pa kolesar čudežno skoraj na sredinski črti. Zgledalo bi nekako takole, kot takrat s streljanjem, ko pridejo šele čez nekaj tednov, mesecev, na dan kako je dejansko bilo.
wink-1.gif

Pa da se razumeva. Sem kolesaril, z gorskim, naredil na leto 4000km. Pa se nisem tako vozil, tudi če sva bila dva se nisva vozila vštric, ampak eden za drugim. Sem se zavedal, da sem prekleto ranljiv na kolesu in se nisem igral indurajna na Touru, kot nekateri. Eni so pa na cesti in vedno mislijo, da majo prednost in da se jim moramo vsi umikat.

Jaz mam pač take probleme. Sej vozniki v prestolnici pa bentijo nad pešci ali kolesarji, ko se kar pelje čez cesto in ne pogleda. Sej se je lepo zavedat, da maš prednost pred avtomobilom. Mogoče ga bo pa 1x eden spregledal, malo ga bo nerodno zadel in mu bo pisalo na nagrobniku - Imel sem prednost. Super. Kaj ti sedaj pomaga prednost? Nič. Nekajkrat sem šel v LJ tudi s kolesom. Kar sem se prefural tam po cesti in pločniku nikoli, ampak nikoli, ko sem šel cez cesto, nisem šel, ne da bi pogledal levo čez rame, da slučajno avto ne zavija desno.

Mimo kolesarjev se vozim toliko stran, kolikor mi dajo občutka, da so varni na kolesu ali motorju. Pri enih je dovolj pol metra, pri enim sem pa tudi že s celim avtom šel na drugi vozni pas. Ma videl si pa samo tistega, ko sem šel mimo, po mnenju znalcev po videnem videu, 2 desetinki milimetra.

Včeraj je spet nekaj bilo na cesti Bovec - Kobarid. Sem čakal v koloni, Mejduš. Pomoje ne bojo reševali življenja motoristom s tem, da bojo merli na Idrskem, oz se sedaj se imenuje že Radarsko in ne Idrsko. Že vsak [censored] čivka, da so prometniki na Idrskem. Tam se pripelje počasi, pol pa pune dalje proti Bovcu ali Tminu. Tisti, ki pa ne ve (tudi se najdejo) pa hitro nabaše 70 na 50 omejitve. Pa ta gre ravno tako potem pune dalje, samo da je še jezen, ker so ga dobili. Se najbrž so bili pred tem res na Radarskem ( to bi kdo vedel), ker od nesreče ni bilo daleč. Sedaj pa hitro napisat, da najbolj, da potem norce kar spustijo naprej, ker drugega ne znate.
smile-1.gif

Nočem pa nič dokazat, hočem samo eno malenkost pokazat.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Seveda sem pomislil. To je bila prva misel, ko sem ga dohitel in če še 1x pogledaš posnetek boš tudi videl, da je ravno zaradi tega tudi skoraj ob sredinski črti. Veš kaj je bila moja naslednja misel. Pa Mejduš ne moreš tako v ovinku biti na sredinski črti, pa čeprav so ob cesti jame. Če bi jaz tam prinorel po omejitvah 90, bog ne daj čez omejitev, torej 95, bi ga pa sabo nesel. Kdo bi bil kriv? Ti jaz povem. Moja neprilagojena hitrost in ne kolesar na sredinski črti. Konc debate. Potem bi pa še policaj pogledal v bazo in bi videl prekoračitev pol urce nazaj in se drek sploh ne bi več naprej ukvarjal z mano. Itak, norel je ko budala. Avtomatično krvi, dokler mu jaz nebi zagaral tisti CD nekam, ko mu bi ga dostavil in bi majstr videl, da je bil pa kolesar čudežno skoraj na sredinski črti. Zgledalo bi nekako takole, kot takrat s streljanjem, ko pridejo šele čez nekaj tednov, mesecev, na dan kako je dejansko bilo.
wink-1.gif
vsakomur z malo pameti je jasno, da če je pot zaviranja pri 80km/h recimo 50m, ti pa okol ovinka vidiš manj kot 50m daleč, potem je nekako nevarno tam voziti hitreje od 80, ne glede koliko je omejitev. sam sem v takih situacijah že nabasal na mrtvo srno, kup kamenja in traktorista, ki je obračal sredi ceste. tako da v vsakem primeru bi ti nosil svoj delež krivde.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:To sklepaš po tem, ker mam toliko jajc, da sem objavil kako sem fasal tri točke, pod svojim nickom in ne, da bi si naredil še 100 drugih.
A je radar detektor zatajil?
Drgač pa izgleda so res modri bolj na cesti, če so še tebe nabasali...
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Nisem spremenil mnenja. Še vedno zagovarjam stališče, da se je potrebno omejitev držati, saj bi bil v primeru, da se vsak vozi okoli kar po lastni presoji, na cesti kaos. Pravim pa, da so nekatere omejiteve enostavno zastavljene bedasto in bi jih bilo potrebno spremeniti.
No no, sej se popolnoma strinjava, vi vojak.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
. Čakam svoj dan. Jaz, poleg tebe, še dva bedaka na mesec rešim zato, da me bo 1x nekdo spekel na nekaj butastega. Zaenkrat mi gre odlično.
cool-1.gif

No, pa pojdimo k bistvu.
hysterical-1.gif
Če jaz nebi bil ustavljen, bi bile smrtne.

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/xDnuWOfEbiQ&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/xDnuWOfEbiQ&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Apollo, sem si prav zapomnil? Spekel me je z neki Trafik Rx Ry. Pomagaj mi za točni model.
tongue-1.gif

Ta tvoj post sem spregledal. Sklepam da so to podatki po katerih em sprasujes. Traffipatrol laserski emrilniki so v uporabi ze vec let. Ce se ne motim imas ti radar detektor ki zaznava valovanje radarjev ki delujejo na dopplerjevem principu. Taki detektorji so so pri laserskih merilnikih povsem neuporabni - zato te ni opozoril. Tudi ce bi zaznal laserski snop, bi te opozoril prepozno saj meritev poteka manj kot sekundo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Tudi v Borovljah Avstrija so dali 30 znak na tablo....samo policije pa nikjer...hehe

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Taki detektorji so so pri laserskih merilnikih povsem neuporabni - zato te ni opozoril. Tudi ce bi zaznal laserski snop, bi te opozoril prepozno saj meritev poteka manj kot sekundo.
Včasih pomaga če pelješ po omejitvah.. vsaj čez naselja in kjer so iz takih ali drugačnih razlogov znižane omejitve. Ko se bo folk to začel držat bojo treba pa še izven naselja bl mirkat.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:

Tele cone so pri nas zelo slabo označene.
Potem se pa sprašujemo zakaj Avstriji visi po omejitvah vozijo. Zato ker so logične jasne in življenske.

Tocno tako je, kot je povedano v citiranem! Sem pred casom nabasal na radar na ravni cesti cez kur*eva polja, kjer je bila 2km nazaj tabla 40km/h in spodaj dopolnilna tabla "zaradi slabega cestisca naslednjih 2km". Pa jim je*em mater, tista cesta je v primerjavi s cestami kjer se vozim jaz, cista avtocesta...pa to sploh ni poanta...
Prasi*a od policajke se tolk vesti ni imela, ko sem ji seveda povedal, da je znak zelo slabo viden (notranja stran ovinka za grmom ) da bi me kaj tolerirala in sem fasal od supa 250€ in to je ze polovicka...pa cesta sredi nicesar takorekoc in ne ogrozas prav nikogar.

Cez eno leto so to tablo umaknili, cesta je ostala ista, verjamem pa, da so v tem casu lepo napolnili blagajno...pi*de brez vesti!!!

takle imamo v nasi zahojeni Sloveniji..buh nam pomagaj
uf-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Če so jih 60% ulovili v naselju za (kršitev do 10 km/h) in 30 zunaj naselja ( (kršitev do 20 km/h) ter 5% v območju umirjenega prometa (kršitev do 10 km/h) ter 5% na AC (kršitev do 20 km/h) to pomeni:

560000 * ( 0.6 * 100 + 0.3 *80 + 0.05*300 + 0.05*60 ) = 57 120 000 Eur oz 28 560 000 (26 milijonov) če vsi plačajo polovičko. (izračun velja po novem letošnjem zakonu

Številke o kaznih so vzete iz http://piran2.razvija.se/index.php?page=news&item=142&id=2639 , stran 4

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Če so jih 60% ulovili v naselju za (kršitev do 10 km/h) in 30 zunaj naselja ( (kršitev do 20 km/h) ter 5% v območju umirjenega prometa (kršitev do 10 km/h) ter 5% na AC (kršitev do 20 km/h) to pomeni:

560000 * ( 0.6 * 100 + 0.3 *80 + 0.05*300 + 0.05*60 ) = 57 120 000 Eur oz 28 560 000 (26 milijonov) če vsi plačajo polovičko. (izračun velja po novem letošnjem zakonu
Torej si vzel da so vsi prekoračili hitrost le minimalno, noben ne več od najnižjega plačilnega razreda. (apollo se rad pohvali, da pod 10km/h prekoračitve ne merijo) Ampak recimo da so tokrat naredili izjemo.
Sicer pa, če 2500 policajev teden dni piše kazni 8 ur dnevno, je to v povprečju 4 kazni na uro, kar niti ni velika številka.

Praviš 26 miljonov v enem tednu. Dober biznis. Haha ko sem zadnjič podvomil da so v celem letu pokasirali 75 miljonov, ste me pa imeli za čudaka, ki ne verjame uradnim podatkom. LOL

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
o ja ...dobro nas strizejo ..nas Ovce slovenceljske...in odbeketali bomo naprej in pokimali se naslednjim budalescinam ki so namenjene pod pretvezo varnosti in dobrobiti siromasiti tiste, ki so ze tako v ku*cu in najvec prispevajo v drzavno malho...ah ja

pa tako lep dan je bil...(Niet)

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Praviš 26 miljonov v enem tednu. Dober biznis. Haha ko sem zadnjič podvomil da so v celem letu pokasirali 75 miljonov, ste me pa imeli za čudaka, ki ne verjame uradnim podatkom. LOL
Po tem izračunu nekje milijardo in pol na leto, samo za hitrost.

To pomeni nekje 750 evrov na slehernega Slovenca na leto, samo za hitrost. Jezusmarija, kakšni izračuni krožijo po internetu.
hysterical-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Moj izračun je seveda narejen čez palec in naj služi predvsem za nek občutek številk, kajti ne vem koliko % gre v posamezne postavke.
Moraš tudi upoštevati da radaristi niso vsak teden enako marljivi.
Če se da kje dobiti prave številke bi bilo zanimivo videti izračune.

Ja, vzel sem minimalne prekoračitve v vseh 4 tarifah.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Po tem izračunu nekje milijardo in pol na leto, samo za hitrost.

To pomeni nekje 750 evrov na slehernega Slovenca na leto, samo za hitrost. Jezusmarija, kakšni izračuni krožijo po internetu.
hysterical-1.gif
No ja, če imajo akcijo, potem je izplen najbrž večji, kot navadne dneve a ne?
Sicer pa tud policijski sindikat, ko je govoril o izpadu dohodka za dan stavke govoril o precej velikih številkah.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ocitno bomo se nekaj ton vone dali cez preden se bomo zavedali da nas lepo strizejo..in to tako da vsakemu recejo "dober dan" preden se zaveda, da je ostal brez vone..bee

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Citat:
Prvi takšen nadzor je letos potekal med 18. in 24. aprilom. Policisti so v enem tednu ugotovili prek 560 tisoč prekoračitev hitrosti.
Kolk je to denarja v enem tednu? zna kdo probližno ocenit?
pa dobro, znaš ti kaj razmišljati s svojo glavo? če bi vsi uniformirani policisti v sloveniji non stop samo z radarjem merili, ne bi mogli v enem tednu nastreljati 560 tisoč prekrškov.

Citat:
Policisti so aprila 2011:
- ugotovili 30.485 (40.578) kršitev cestnoprometnih predpisov, kar je za 25 % manj kot lani,
- izrekli 4.414 (4.315) opozoril, kar je za 2 % več ,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.982
113
pri taščici
Zakaj ne?
wink-1.gif

koliko je policajev, ki znajo to delat? Recimo da jih je 2000.
To je 100000/dan. To je 50 kazni na policaja/dan ali 6/h. Se pravi vsakih 10 minut ena. Upostevaj se da so v tej kvoti najbrz tudi stacionarni radarji, ki delajo brez policajev. Rabijo samo tajnico za posiljanje poste.
To je teorija, praksa pa je najbrz druga. Tu pa sintic pade.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
pa dobro, znaš ti kaj razmišljati s svojo glavo? če bi vsi uniformirani policisti v sloveniji non stop samo z radarjem merili, ne bi mogli v enem tednu nastreljati 560 tisoč prekrškov.

Citat:
Policisti so aprila 2011:
- ugotovili 30.485 (40.578) kršitev cestnoprometnih predpisov, kar je za 25 % manj kot lani,
- izrekli 4.414 (4.315) opozoril, kar je za 2 % več ,
Uniformiranih policajev je več kot 6000, če računamo da jih samo 2500 piše kazni, to pride 4 kazni na uro, kar sploh ni veliko.

Tistim uradnim podatkom, da en policaj (tisti za cesto) napiše 10 kazni na mesec pa jest ne verjamem. Pa ti?