Je to sploh normalno - 2eur/h

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.623
1.145
113
Titograd
390 neto...... me res zanima kako gre to skozi, če je minimalc 562 € oz. 730 in še neki drobiž bruto. To je mizerija, Kako to da vztrajaš?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.566
1.164
113
Matr jamrate... Sem včasih delal pri Šenku za 200 SIT/uro, ker sem bil priden sem potem dobil 240
bonk.gif
No, sem pa dobil povrnjeno še malico + prevoz za lokalni avtobus. Nato sem delal v KCju za 400 SIT/uro, o malici in prevozu si lahko samo sanjal...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.566
1.164
113
10 let nazaj... Niti ni tako dolgo nazaj... So imeli takrat po fabrikah za trakom po 500, kenarce po 750 itd... V KCju pa je bilo to pred 7., 8. leti...

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Sem mislila, da kaj takega sploh ni mogoče, da se samo 390 EUR pač ne da zaslužit. Vem, tudi 560 EUR ni veliko, a bistveno bolje od 390 !
Upam, da za tako mizerno plačilo ne garate preveč. Že samo čas, ki ga presediš v službi, bi moral bit več vreden, ne pa, da zraven še dobesedno garaš ...
Slovenija, v vseh skorajda 20 letih si močno stagnirala na socialnem področju, močno. Kaj ne bi bilo bolje, da ponovno uvedemo Tolar? In stare, dobre čase?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Bom na skupno odgovoril, v službi sem kot voznik, izobrazbo imam voznik-avtomehanik...no, šraufamo pa popoldan. Samo z plačo iz službe ni mogoče preživeti meseca dosledno. Tukaj ne govorim o luksuzu, ampak če bi bila plača samo za stroške avtomobila postavljenega na cesto, položnice, hrana, letna kurjava...potem definitivno ni dovolj za normalno življenje. Je, če nimaš nobenega namena več v življenju kaj ustvarjat, če nikoli več ne vzameš kredita in na sploh, če nimaš nobenih ambicij več za nekaj več, kot samo mesečno životarjenje.
Se strinjam z Jadom, nekateri pribijajo, kakšno veliko plačo imajo, ampak dodatki so drugo. Jaz tudi naredim okoli 30km na dan za pot v službo in nazaj, nekdo jih pač naredi 100km, seveda po pri istem delu imel večjo cifro. Normalno, ampak bo za to tudi več tankal oziroma kar porabil tisto kilometrino. Pa sva na koncu na istem. Pa vseeno ne jamram, vseeno si lahk privoščim telefon, konzolo, TV..karkoli...ampak popoldan ne posedam nonstop pred računalnikom, je treba pač kje drugje zašlužit. Namesto, da si ogledano stvar kupim takoj, ko se mi zahoče, jo bom pa kupil čez mesec, dva ali pač čez pol leta. Tako pač je.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Namesto, da si ogledano stvar kupim takoj, ko se mi zahoče, jo bom pa kupil čez mesec, dva ali pač čez pol leta. Tako pač je.
Torej ti nisi med tistimi, ki so dali avans na ajfoun4?
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Namesto, da si ogledano stvar kupim takoj, ko se mi zahoče, jo bom pa kupil čez mesec, dva ali pač čez pol leta. Tako pač je.
Torej ti nisi med tistimi, ki so dali avans na ajfoun4?
grin1.gif

Ne razumeš, on JE med tistimi, ki so dali avans
wink-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Tiste in današnje čase se res ne da primerjat, ker so cene vsaj 2x višje na vse področjih.

Sam plače pa niso.
Tko da res ne morš primerjat...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Kdorkoli dela za 2 eura na uro, je tele.

Bolje viset na sociali in na črno rintat za zraven.

Nazadnje urejeno: