Je to sploh normalno - 2eur/h

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Zakon gor ali dol, pred par mesci je kolega dobil sms od študenca, kjer so ponujali delo za 1€/h, ampak ga ni hotel poslat na žurnal
frown-1.gif

Še napiši za kakšno delo se je šlo. Obstajajo "dela", kjer si plačan za vsako uro v kateri ne delaš nič posebnega. Recimo dajo ti majčko z reklamo in jo moraš nosit potem na faxu. Tole delo se meni zdi vredno 1EUR/h ali še manj (glede na to da niti ne veš da delaš) ...

Ni pisal kaj točno se dela, mislm da je blo samo razna dela.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.455
3.830
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Je pa res, da struca in 15 dag prsuta pa ne stane 2 eur.

You wish. Samo 15 dag pršuta pride 6 EUR.
grin1.gif

Jaz sem si šel danes po malco v trgovino. Neka bombeta z zrni, mortadela, pa 2 tanki rezini sira + navaden jogurt = 2,4 EUR.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
malcolmX vir?

Zneskovne omejitve malega dela. Študenti, ki bodo plačani po najnižji urni postavki, bodo na leto zaslužili največ 2.433,60 € neto.
Več...

Najnižja urna postavka bo 3,38 € neto (4 € bruto).
Študenti, ki bodo prejemali najnižji urni zaslužek, bodo lahko na leto po dovoljenih 720 urah zaslužili največ 2.433,60 € neto, t.j. v povprečju 200 € na mesec (3,38 € x 720 ur).
Delodajalci bodo večinoma izplačevali honorarje po najnižji možni postavki 3,38 € kot rezultat:
velikega števila iskalcev (cca 1 milijon),
pristajanja nekaterih iskalcev na nižje postavke (ki že prejemajo dohodke iz drugih virov, npr. upokojenci),
omejene ponudbe prostih delovnih mest,
ponujanja enostavnejših del, ki ne potrebujejo uvajanja in
več kot 100 odstotne podražitve obremenitve študentskega oz. malega dela;
višje postavke bodo izjema.

________

sicer pa luknja v zakonu, on ti res mora dat 3,38€ uradno, katere on tudi prikaze, stem da pač na napotnici ne pise
130 ampak 100 opravljenih ur, po postavki ki je omenjena.

Ko sem kot študent kelnaril sem v času sezone imel po 350 ur (vsak dan, od 8-01), kar bi znalo zanimat marsikater inšpektorat,
sem imel na napotnici opravljenih tudi samo 200 namesto 350 ur, postavka pa je bila 2500 namesto 1500 sit. (števila so od oka)
Tu je isto, samo v drugi smeri.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Je pa res, da struca in 15 dag prsuta pa ne stane 2 eur.

You wish. Samo 15 dag pršuta pride 6 EUR.
grin1.gif

Jaz sem si šel danes po malco v trgovino. Neka bombeta z zrni, mortadela, pa 2 tanki rezini sira + navaden jogurt = 2,4 EUR.

O hrani nima smisla debatirat, ker so cene fu*jene. Tednsko za futer iz špara rabim 50e, pa se ne preseravam z dragimi jogurti.
Malo pišeta, malo purana, nekaj paštete, kaka klobasa, 2e dnevno za kruh, jogurt, mleko, testenine skratka osnove za dobre obroke.

Pršuta, slanine, čokolad neupam štet, kajšele kavic, ker je to mesečno kredit za malo garsonjero.
(al pa leasing za malo rabljenega M3 v Macinem primeru)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
Sama za 2 eura na uro raje doma rože sadim ali pa počnem kaj drugega.
Pa kaj si mislijo tile obrtniki? Da bodo nekateri delalo praktično zastonj?

Aja,no moj bruto v firmi je 3.16 eur, zdaj pa izračunaj neto. Pa firma ni obrtnik.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Trenutno zakon o malem delu ni v veljavi, zato tudi še ni določena minimalna urna postavka, tako, da je čisto možno plačilo za 2€ (ali pa še manj). Ko pa bo veljal, bo določena tudi maksimalna urna postavka.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Točno.Zmotila si se za 10 eur.Sicer je treba zraven prišteti še malico ( jo itak zajem ) in potne stroške okoli 60 eur. To je to.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
In on ti bo rekel: glej poba, itak ne plačujem, tako da to da ti bom dolžan manj je kvečjemu bolje zate.
Sam res, čudno da ne mečejo tlakovce v take, ki jim dejansko denar kradejo, ne pa ono mutenje pred parlamentom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To imaš polni delovni čas?

Na oko se namreč zdi protizakonito (sicer nič nenavadnega na severnem Balkanu).

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Polni del čas, tudi 9-10 ur dela, vse za ceno 8 ur.Nadur ni, kar se nabere,lahk koristiš,seveda ti pa potem pribijejo najmanjšo možno vsoto.Dan dopusta je bolje plačan, kot dan ( 8 ur ) koriščenja ur.Seveda je potem še treba vedet, da če koristiš 40 ur, torej pet delovnih dni v tednu, ostaneš za tisto koriščenje še brez malice in PS.Toliko o tem, ko so nekateri mišljenja, da ne bi delali za dva eura na uro.Še dobro, da obstajajo druge alternative dodatnega zaslužka.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
crazy1.gif

A nam ni fino v EU?
Kar me spomni: Zakaj se nihče od recimo Vegradovih delavcev ne pritoži na višje instance na evropski ravni? Kršijo se jim osnovne človekove pravice in vse ostalo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Zakaj se nihče od recimo Vegradovih delavcev ne pritoži na višje instance na evropski ravni?
Hm, zato ker je to običajno zaradi Matere Birokratie bolj komplicirano kot pa doktorirat?
17758-icon_confused.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.455
3.830
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Polni del čas, tudi 9-10 ur dela, vse za ceno 8 ur.Nadur ni, kar se nabere,lahk koristiš,seveda ti pa potem pribijejo najmanjšo možno vsoto.Dan dopusta je bolje plačan, kot dan ( 8 ur ) koriščenja ur.Seveda je potem še treba vedet, da če koristiš 40 ur, torej pet delovnih dni v tednu, ostaneš za tisto koriščenje še brez malice in PS.Toliko o tem, ko so nekateri mišljenja, da ne bi delali za dva eura na uro.Še dobro, da obstajajo druge alternative dodatnega zaslužka.

Kaj pa minimalna plača?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Neto,samo delo ( 176 ur ), je že pa3cia izračunala. Potem pa malica okoli 60 eur, jo itak poješ, prevoz okoli 60 eur, itak tankam, in tisti mali dodatki, ki pa noben ni več od 10 eur. Ampak če govorimo o samem plačilu dela, je pa neto 390 eur. Oziroma, ko ste se zgoraj čudili nekateri, da za 2 eura pa že nebi delali, zato sem se oglasil tukaj. Redno delo, redna zaposlitev, 12 let skupne dobe...no, pa pridem na nivo študentskega plačila. Pač "študentščina" je 15 v mesecu. Pa se pač ne pritožujem, se je pa treba drugje znajti, da če kaj pade v blagajno.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.641
215
63
Kranj
plača je itaq NETO, ostalo porabiš....ne vem čemu folk reče, wow imam 900€ plače nakazano, od tega pokuri 100€ in porabi 100€ za malice itd....to je potem 700€.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Neto,samo delo ( 176 ur ), je že pa3cia izračunala. Potem pa malica okoli 60 eur, jo itak poješ, prevoz okoli 60 eur, itak tankam, in tisti mali dodatki, ki pa noben ni več od 10 eur. Ampak če govorimo o samem plačilu dela, je pa neto 390 eur. Oziroma, ko ste se zgoraj čudili nekateri, da za 2 eura pa že nebi delali, zato sem se oglasil tukaj. Redno delo, redna zaposlitev, 12 let skupne dobe...no, pa pridem na nivo študentskega plačila. Pač "študentščina" je 15 v mesecu. Pa se pač ne pritožujem, se je pa treba drugje znajti, da če kaj pade v blagajno.

minimalna plača je brez povračila potnih stroškov in malice . kako sploh zmuti to tvoje podjetje, da je tole legalno?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Zakaj se nihče od recimo Vegradovih delavcev ne pritoži na višje instance na evropski ravni?
Hm, zato ker je to običajno zaradi Matere Birokratie bolj komplicirano kot pa doktorirat?
17758-icon_confused.gif

Sej imajo kakšne predstavnike delavcev ali pač ne? Kakšen je potem sploh smisel vseh teh institucij, če se vsi bojijo birokracije zadaj? Ni čudno, da imamo skoraj anarhijo, ko pride do pravic delojemalcev.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.787
185
63
Citat:

Kaj pa tebe drži, da delaš za tak denar? Nimaš izobrazbe, si stisnjen zaradi kakega kredita ali kaj tretjega?

lp