Je ta TV ok ?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.754
801
113
toti Maribor
Ne vem no, kaj je z ljudmi? Človek išče dober TV za manj kot 300€
bonk.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ne vem no, kaj je z ljudmi? Človek išče dober TV za manj kot 300€
bonk.gif

Zanima me če je ta za 300eur dober. Oæitno je, če ni nič drugega za ta denar. Kot sem rekel ne kupujem za sebe ampak za darilo za nekoga ki ima še vedno CRT. nebi pa kupoval nekaj za 500eur ker jankovič pa tudi nisem
evil.gif

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Za ta denar je televizija čisto vredu.
Moj nasvet - v trgovino, pa si v živo poglej kakšna je slika (po možnosti z enakim vhodnim signalom in na enaki razdalji, kot se bo kasneje gledalo). Če se bo televizijo gledalo preblizu, se bodo videli artefakti od kompresije in skaliranja (samo to se bo vidlo na vsaki televiziji, razen na CRT).
Mi imamo doma podobno (Philips, 32", Full HD, LED, generacijo ali dve starejša), in aretefakti pri DVB-T signalu so, samo mi gledamo na >2m, tako da se jih ne opazi. (tudi malo odvisno od tega, kako dovzeten je človek do tega).

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Še vedno manj kot drugje. (Razen če je ekstremno kockanje (odvisno od signala), al pa pol slike fali).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik wilin pravi:
Za ta denar je televizija čisto vredu.
Moj nasvet - v trgovino, pa si v živo poglej kakšna je slika (po možnosti z enakim vhodnim signalom in na enaki razdalji, kot se bo kasneje gledalo). Če se bo televizijo gledalo preblizu, se bodo videli artefakti od kompresije in skaliranja (samo to se bo vidlo na vsaki televiziji, razen na CRT).
Mi imamo doma podobno (Philips, 32", Full HD, LED, generacijo ali dve starejša), in aretefakti pri DVB-T signalu so, samo mi gledamo na >2m, tako da se jih ne opazi. (tudi malo odvisno od tega, kako dovzeten je človek do tega).

Kakšen sprejemnik imaš digitalni?

Kot vidim ima ta i oflasa dcb-t-c kaj to pomeni? digitalni?

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
DVB-T/C. Pomeni da podpira in DVB-T (na anteno) in DVB-C (digitalna kabelska).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Morda je pri prvih 1080p to še do neke mere veljalo. Sedaj pa imajo tudi v najnižjem rangu zadosti zmoglive procesorje in sliko zadovoljivo raztehnejo na zaslonsko ločjivost. Ko se bo čez čas priklopil PC ali kaka konzola bo pa stok.
Sicer pa je pri vsaki zadevi treba probat kaj je bolje. Tu mislim predvsem na IPTV. Slika je morda boljša, če že STB poveča.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
doktor : kupi Samsunga. LG je tudi bolj kot ne crap!
Ugledna revija PC WORLD v 8 kriterijih, na oceni 63 000 bralcev uvršča LG na prvo mesto, sledita mu Samsung in Sony, Philips je pa čisto na dnu.
http://www.pcworld.com/article/244561/hdtv_reliability_and_satisfaction_lg_is_the_brand_to_beat.html
zopet zavajaš?
Anketa je delana za ameriški trg, kjer pa so drugačni modeli (tako funckijsko kot vsebinsko) kot v EU da o samih storitvah (npr. servis, tovarne,itd) ne govorim... + anketa vključuje nekatere proizvajalce, ki jih v EU ni oz. so bolj padalci kot kaj drugega...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
doktor : kupi Samsunga. LG je tudi bolj kot ne crap!
Ugledna revija PC WORLD v 8 kriterijih, na oceni 63 000 bralcev uvršča LG na prvo mesto, sledita mu Samsung in Sony, Philips je pa čisto na dnu.
http://www.pcworld.com/article/244561/hdtv_reliability_and_satisfaction_lg_is_the_brand_to_beat.html

Tko btw: prosim razloži mi , zakaj Philips potemtakem praktično vodi razvoj, zakaj letno prijavi ogromno patentov na področju videa in nenazadnje, zakaj ima Philips v seriji 9 samo dejansko tvje, ki so med najboljšimi(!) na svetu ?

Ti podatki so irelevantni...prikazuje "reliabillity&satifaction". Nikjer pa ni zavedena innovation&quality....No, vsakemu svoje...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Nič ne zavajam, Jaz sem samo odgovoril "mamamu" na njegovo trditev, da je LG crap.
Res je, da se TVeji nekoliko razlikujejo za ameriško tržišče in da nekateri od teh proizvajalcev niso prisotni v Evropi, kar pa nič ne spremeni vrstnega reda prisotnih proizvajalcev v Evropi.
Splošna ocena je pa zelo realna.

B81

22. jul 2007
36.796
10.393
113
KSZ

Pri Philipsu 32PFL5405h/12 se iz slabih 3-eh metrov zelo dobro opazi HD kanal proti navadnemu, tako da mi res ni jasno, kako pravite, da se tega ne opazi. Mi je pa zdaj malo žal, da nisem vzel vsaj 37", ampak to bo verjetno zaradi alterja, ker včasih sem imel Thompsona 16:9 pa 65 cm flat ekran, pa je tudi šlo
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.536
9.794
113
40
MB
ja vidiš, jaz sem po tem takem zajebal na celi črti ... razočaral alter znalce
evil.gif

vzel sem plazmo .....