Je ta "meritev" in kazen dovoljena ali ne?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Stacionarni radar na AC je slikal motorista ( torej se tablice ne vidi,ker radar slika s prednje strani) , vendar lastnik vseeno dobi položnico na dom . S tega sklepam da so dobili reg. s kamere na cestnini, uvoza,tunel ...pač nekje.
Kako pa, da niso poslali slike zraven položnice? Jaz bi vsekakor zahteval vpogled slike, misliš da jo bodo pokazali?

To pa žal ne vem kako da ni slike oziroma če je slika sploh.

kakšna kazen ti pa grozi?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To je pa tudi res... vendar naj poudarim, odvetniki ne naredijo čudeža, predvsem iščejo napako v postopkih in računajo na zastaranost postopka....

predvsem to... Če konstantno dobivaš pike potem se ti načeloma splača vzet odvetnika, saj zgubit nimaš kaj....

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
stvar je taka - če si naredu prekršek, in oni so te dobili, potem se sprijazni in plačaj.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Nemogoče. Lažeš. Reality, pomagaj, razloži mu, tako kot si meni...

WTF?!? slovenija moj doma
bonk.gif

Se ti bom vseeno razložil, pa čeprav govoriš ko da si zdrogiran....

Pravim da sem mel podoben primer, so prišli policaji h men domov da sm z motorjem pizdarije špilal pa jim pobegnil. Pa sm mu povedal da to ne more bit res ker sem bil cel dan doma in da lahkao domači potrdijo. Je pa res da se je tistega dotičnega dneva zvrstilo kaj nekaj potencialnih kupcev pri meni, vsak ga je skoraj sprobal, zato te kazni ne more naprtiti meni ker pač nisem bil jaz. V dokaz temu da govorim resnico naj pogleda salomonov oglasnik kjer bo zasledil moj oglas. Policaj je pogledal v oglasnik, zavrtel telefon, zse zahvalil, ter odšel. Ker nikakor pod nobenim pogojem ni mogel dokazat da sem bil jaz.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Sicer nisem pristaš takih tem brez repa in glave še manj pa pritožb na meritve radarjev zaradi prehitre vožnje. AMpak v danem primeru je pritožba vseeno na mestu. S posnete slike mora bitijasno razvidno, da gre za tebe in tvoj motor. V danem primeru to ni mogoče saj na sliki ni razvidne registrske tablice niti kakšne druge unikatne oznake motorja, ki jasno kaže na to za kateri motor gre in kdo točno je njegov lastnik. Zadeva torej ne pije vode, pritožba pa je v taki zadevi prava rešitev. Sicer škoda ker si osebek za prehitro vožnjo zasluži kazen, na drugi strani pa je tudi prav, saj policija ne more kar nekoga določiti za lastnika ampak mora imeti jasni dokaz oz. jasno identifikacijo po kateri predmetu poišče lastnika.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kdo vozi mora dokazati lastnik vozila... žal je to tako, ravno tako kot pri napačnem parkiranju vozila....

Posnetek more biti zadovoljiv, da so mu poslali pildek...... Če je oseba prepričana, da ni to njegovo motorno kolo, naj se pritioži, če mu dokažejo da je.... bo plačal še več....

to je vse..... tudi sam sem motorist in dobu tako sliko verjemi mi da vem.... plačal sem hitro polovičko....., pa brezskrbi sem se pozanimal kolk šans imam... in zvedu da nič....

Če resnično nebi imeli podatka tudi kazni nebi bilo, v to sem prepričan...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Pojdi na policijsko postajo in zahtevaj dodatne slike. Prepričan sem, da ima dva posnetka (spredaj in zadaj).
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ČE je nekaj dokaz o tem odloča kak sodni izvedenec, sodnik le pretehta dokaze.

Da sliki nista identični bi pa verjetno našel na tone "strokovnjakov", ki bi zadevo spodbijali.
In tudi na tone "strokovnjakov", ki bi zadevi pritrdili.
Se spomniš Kamenikovih copat iz Tekačevega?
O vsem odloči sodnik, on je bog i batina. Ti se lahko samo pritožiš, pa še to ne vedno.

Če že omenjaš tekačevo, tam so se forenziki jokali, ko so videli kako so policisti vse dokaze uničli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če pa piše v zakonu le to, da mora lastnik dokazati, da ON ni vozil, ne pa da mora dokatari, kdo je vozil? od kod to, da mora dokazati, kdo je vozil?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Zdej pa ti dokaži, da nisi bil tam, ampak nekdo drug. Če so tistim v trojanskem tunelu lahko poslali kazni, potem temu tu pravtako lahko.

Pravo ima določene standarde, katere mora sodnik upoštevati. In v tem primeru mora prekrškovni organ dokazati, da si ti storilec prekrška in ne obratno (torej, da moraš ti dokazovat, da nisi bil), sodnik pa nato razsodi, ali je zadeva dokazana ali ne. Z dobro pritožbo zadeva ne gre nikakor skozi. Vsekakor pa v primeru, da gre zadeva na sodišče, priporočam zastopanje po odvetniku, da se ne zgodi kakšen "kiks".

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Pravo ima določene standarde, katere mora sodnik upoštevati. In v tem primeru mora prekrškovni organ dokazati, da si ti storilec prekrška in ne obratno (torej, da moraš ti dokazovat, da nisi bil), sodnik pa nato razsodi, ali je zadeva dokazana ali ne. .
Očitno ne poznaš tegale člena zakona ZVCP :

233. člen
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

policajem, kot vidiš iz tega člena ni pomembno, ali res kaznujejo tistega, ki je prekršek naredil ali koga drugega, Važno je samo da pokasirajo.
In ko že govoriš o nekih pravnih standardih, bi lahko vedel, da nekaj kar nisi naredil ni moč dokazat.
Ali sodnik upošteva kake standarde ali dokaze, je povsem njegova presoja. On presodi kakor se mu zdi, lahko se pa pritožiš na višjo instanco.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Bom se pozanimal kaj točno je, kakšne slike so, kateri členi in javim.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kdo vozi mora dokazati lastnik vozila... žal je to tako, ravno tako kot pri napačnem parkiranju vozila....
Ne gre za to kdo vozi ampak kateri motr je na sliki radarja ... In da je to motor, katerega lastnik je xxx, mora dokazat policija. Lastnik pa potem lahko dokazuje, da točno tega motorja takrat ni vozil.
Ampak v osnovi mora policija dokazat, da gre za motor, ki je v lasti tegapatega ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik GFors pravi: In v tem primeru mora prekrškovni organ dokazati, da si ti storilec prekrška in ne obratno (torej, da moraš ti dokazovat, da nisi bil),
Pri prometnih prekrških je dokazno breme (če trdiš, da nisi bil ti), na obtožencu, ne na policiji ...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja to vem... ampak očitno majo dokaz ker motor je bil... in tudi če je slika iz darsove kamere je veljavna kot dokaz

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kamera mogoče je dokaz,če je to dovolj vidno seveda,ampak kje je dokaz da je točno to omenjeni motor?

(Tale bo mal filmska,ampak vseeno..)
Hipotetično, bi lahko omenjena Honda šla skozi cestnino, vendar je kasneje nekje pač crknila in jo je nekdo pobral s kombijem in so jo odpelali domov.
Tako to ne more biti dokaz da je ta motor tudi na radarju,če reg. tablica ni vidna oz. se vidi le da je rdeč motor in črna čelada.
Istočasno bi pa lahko nekdo drug odložil motorista na AC iz kombija vn, in bi tako neopazno prišel do radarja

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
po cajtu, kamere beležijo točen čas........ iz tega je razvidno da gre za isti motor ali ne....... mogoče je celo radar posnet z motorjem skupaj.....

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Hvatas dlako u jajetu.
smile-1.gif
Eventuelno se da pregledat vse kamere, ce ti trdis, da nisi bil ti. Radar te slika ob doloceni uri in okoli te ure te iscejo po kamerah, kar pomoje ni noben problem. Edino prasanje je, ce je slika tablice berljiva. V tunelih, vsaj kar v javnosti obstoja posnetkov so zgolj posnetki od dalec.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kamere za reg. tablice so na cestninah, poglej enkrat k bos sel skozi.

Jaz ne iscem dlake v jajcu,ampak dejansko je opcija da gres skozi cestnino, motor ti crkne in so ga naložili v kombi.
Zdej koga je pa radar slikal in tablica ni vidna, pa res ne moreš vedeti, sploh če je motor standarden oziroma da ni ravno unikatna predelava motorja in pa custom made oprema / čelada.