Je strmoglavilo ali ne?

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Hja.. Kakor koli obrnemo, bi bilo najbolje, da je bila nesreča in ne teroristično dejanje...

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Ker se bojim, da zna bit odgovor izjemno brutalen...Namreč Rusi vseskozi obenem, ko intervenirajo vojaško v Siriji iščejo tudi politične dogovore in kompromise, na prizadetem območju... In če ne drugega bo zaradi notranjepolitičnih razlogov Putin te druge moral postaviti na stranski tir, vsaj za nekaj časa...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
kukrkol, svoje so dosegl..strah se širi in širi, še clo adria je neki odpovedala polete. strah zarad fakin dizlov, strah zarad fakin klobas, strah od strah glede fakin počitnic, strah glede vsega in pred vsemi. res je fajn tale kugla plava ratala
grin1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni mi jasno, zakaj taka prepoved poletov in preletov, če je bila v letalu bomba. To se lahko zgodi tudi v Washingtonu, pa ne bodo valjda zaradi tega prepovedovali poletov nad ZDA. Druga stvar bi bila, če bi šlo za raketni napad.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Trenutno se še ne ve kako je bomba prišla na letalo, če je sploh šlo za bombo.

Prepoved je verjetno zaradi tega, ker je lahko bomba prišla na letalo, preko osebja, ki skrbi za prtljago, hrano, gorivo, itd..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj navadno pride tako, kot si napisal in se ne teleportira.
wink-1.gif
Posebno, ker so v tistih krajih menda letališki uslužbenci izjemno podkupljivi. Pa to velja za ves Bližnji vzhod, razen za Izrael, pa ni nobenih prepovedi poletov in preletov.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Očitno je na tem letališču varnost pod vprašajem in so se iz varnostnih razlogov odločil, da do nadaljnega prepovejo polete...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Mene ne bi presenetilo. Varnost na teh letališčih je nikakva, prav tako po celi Aziji ipd.

V Bangkoku je model v vrsti pred mano v ročni prtljagi, vsem na očeh tovoril ŽIVO KAČO, prišel je čisto do boarding vrat (mimo skenerja, mimo imigracije, mimo pregleda kart ipd)., potem pa sem popizdil in zadevo prijavil osebju in so mu zadevo končno odvzeli.

LP,
PIC

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Kača ne spada pod predmete, ki bi zmotili varnostno kontrolo. To je stvar osebja prevoznika.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Tehnični detajl od maja letos:

90e3664bd44858046939602cf6402f9f.jpg

Kako to preživi reden pregled ali podpis kapetana za sprejem letala pa ne vem. Jaz takega letala ne bi prevzel, saj ni razvidno, ali gre za umazanijo, korozijo hidravličnega olja ali strukturalen defekt.

ne razumem kaj ste se obregnili toliko ob to morebitno razpoko, saj je iz razbitin razvidno da je ta del krila še vedno cel in ga ni odtrgalo, samo zvito je vse....na tem mestu kjer je rjavo je itak pregib krilca...tko da to mislim da nima nobenega vpliva na vse skupaj...po moje ima pa velik vpliv na padec to, da je predvidevam en bradonja za 20 funtov, ki jih je dal varnostniku, nemoteno med prtljago oddal torbo polno eksploziva...pa naj še nekdo reče, da nimajo bradonje tehnologije za sestrelitev letala na 9500 metrih !! Pa še kako imajo...tehnologija '20 funtov' lahko raznese tudi rusko postajo mir, če le štarta iz njihovih držav, pa gre kar za malce več kot 9500metrov....

russian-plane-crash759.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Na to so se obregnili pred bombo, ko je šlo za tehnične napake.. V glavnem, zadaj si.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
jaz sem bil takoj za dejanje ISIS, tako, da zadaj vsekakor ne, preveč naprej, da.
evil.gif
Lahko pa tudi fsb ce doma potrebujejo opravicilo za ppsredovanje v siriji. Da znajo kak svoj blok v luft spustit je ze dolgo znano

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Mene ne bi presenetilo. Varnost na teh letališčih je nikakva, prav tako po celi Aziji ipd.

V Bangkoku je model v vrsti pred mano v ročni prtljagi, vsem na očeh tovoril ŽIVO KAČO, prišel je čisto do boarding vrat (mimo skenerja, mimo imigracije, mimo pregleda kart ipd)., potem pa sem popizdil in zadevo prijavil osebju in so mu zadevo končno odvzeli.

LP,
PIC
jaz sem na letališče v Capetownu prišel s plastenko vode. varnostnik pri skenerju mi je rekel, da s plastensko ne smem na letalo. ko sem ga vprašal, kam dam plastenko, je rekel, naj jo vržem v smeti, preden se bom vkrcal na letalo in me spustil naprej
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Meni gre tudi 'rahlo' na K., da moram vsakič na šihtu zaradi predstave potnikom sneti pas, dati iz torbe službeno elektronsko opremo in se pustiti prešlatati, obenem pa se v ozadju praktično brez kontrole pripelje do letala tehnično osebje. Še dobro, da mi pustijo vzeti s seboj lastne roke, ki so v tem primeru najhujše orožje.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
smile-1.gif
.

Bil sem že na N letališčih, pa se mi zdi da security kot si zasluži ime laufa samo na Heathrowu
smile-1.gif
. Tud po Nemčiji maš cvetke da je joj.

Azije in Afrike pa res ne bi omenjal, ker je joke in samo statistično dejstvo ter sreča, da se nič ne zgodi.

LP,
PIC

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
čudn da niso še prepovedal polnilncev, s tisto žnoro nardiš dar mar
grin1.gif
tut če laptop fajn fukneš, komu ofnaš glavo, no eni pa te lah ubijejo že če sezujejo čevle.
po drug stran greš pa na vlak k leti 300 na uro brez problema