Tud župnik rabi denar. V trgovini župniku ne dajo makaronov zastonj oziroma za boklonej.Vse jasno... malo dol vzame iz njegovega "poslanstva", ampak tudi poštar v vseh oblikah je časten poklic.
Šele zdaj sem se zrajtala, ko sem na tvoj način razmišljala... Tudi spolno življenje po vicih/stereotipih je podobno. ha! seveda, saj je foh isti...
Seveda, on ti samo nalozi pokoro za tvoje velike grehe, naroci pa mu BogSpoh ni problem plačilo, samo mislila sem si, da njegov poklic ni poštar. To je vse...
Če sem jaz plačal mašo to ne pomeni, da jaz darujem mašo. Darovanje maše nima s financiranjem nič.Vse jasno... malo dol vzame iz njegovega "poslanstva", ampak tudi poštar v vseh oblikah je časten poklic.
Pač v navadi je, da mašuje župnik. Lahko pa mašuješ tud ti. Podobno kot je v navadi, da operacijo na tebi dela kirurg. Lahko pa se operiraš tud ti, če misliš, da znaš bolj kot on. Pa še ceneje bo.Spoh ni problem plačilo, samo mislila sem si, da njegov poklic ni poštar. To je vse...
Če sem jaz plačal mašo to ne pomeni, da jaz darujem mašo. Darovanje maše nima s financiranjem nič.
Pač v navadi je, da mašuje župnik. Lahko pa mašuješ tud ti. Podobno kot je v navadi, da operacijo na tebi dela kirurg. Lahko pa se operiraš tud ti, če misliš, da znaš bolj kot on. Pa še ceneje bo.
Ni nujno, da za mašo zmeraj plačaš. Polno maš župniki oddržijo zastonj, na prošnjo nekoga, ki nima denarja.bi rekla...
ampak, kaj pa jaz vem... nisem tako pobožna kot naš stardec, pa bi z lahkoto zmotno njihovemu delu pripisovala preveč ali recimo raje druge smisle.
Kdo ti lahko prepreči, da sama sebi npr izdreš trn iz pete? A moraš nujno h kirurgu, ker drugače boš deležnasankcij?Res? To mi je tudi novo... Bom pa raje kakega župnika vprašala ob priliki, če res lahko...
Ti pa povem, da to, da operira kirurg ni navada, ampak obveza!!! NE SME operirati nihče drug niti ne kirurg ali bilokateri zdravnik, ki ni specializiran za točno to operacijo. To greš pa lahko kakega travmiča npr vprašat, če bi lahko ti to delal, če se čutiš uposobljenega (je to dovolj?) in če lahko on rofka recimo po glavi...
Kdo ti lahko prepreči, da sama sebi npr izdreš trn iz pete? A moraš nujno h kirurgu, ker drugače boš deležnasankcij?
Ti s sabo lahko delaš kar hočeš. Kdo tebi lahko prepreči, če si hočeš sama sebi doma v graži operirat žolčne kamne?zato pa bo uvedena participacija slej ko prej... trn v peti pa klopa ven vzeti je že na vasi očitno kirurški poseg...
Ne hiti, včasih se je rezalo po svetem Blažu. Ali ponekod po svetem Vincencu.Grem raje v vinograd rezat trtje.
u bistvu gre pa za mindfuck, ker župnik nič ne daruje, se prav nič ne dela zastojn. če kdo ne dela zastonj, so to farjiEh, s komunisti debatirat o takih zadevah...
Ja, vsaka maša je dar. Debatiramo pa o tem, kdo to mašo daruje. In če se izrecno pove, da je mašo župnik daroval, potem to pomeni, da je župnil mašo opravil zastonj. Sicer pa župnik mašo oddrži, oziroma se pove, da je na tej maši ta in ta župnik maševal. Ker konec koncev, na neki maši lahko sodeluje in mašuje več župnikov. Kdo od večih župnokov si bo pol po tvojem prilastil, da je samo on daroval, če pa jih je blo več?
In če mašo plačaš ti, se reče, da si za mašo daroval ti.
Težko za kpirat ne?
Res? To mi je tudi novo... Bom pa raje kakega župnika vprašala ob priliki, če res lahko...
Ti pa povem, da to, da operira kirurg ni navada, ampak obveza!!! NE SME operirati nihče drug niti ne kirurg ali bilokateri zdravnik, ki ni specializiran za točno to operacijo. To greš pa lahko kakega travmiča npr vprašat, če bi lahko ti to delal, če se čutiš uposobljenega (je to dovolj?) in če lahko on rofka recimo po glavi...
EDIT:
no, teli te postavljajo na laž:
To dejansko ni res. Duhovniki ne zaračunajo vsega. In gasilci imajo enako tudi lepo plačljive storitve.u bistvu gre pa za mindfuck, ker župnik nič ne daruje, se prav nič ne dela zastojn. če kdo ne dela zastonj, so to farji
audi al pa VW pred farovžem se ne more kar sam zase odplačat
če kdo dela zastojn, so to gasilci, včasih še kašnemu farju zastojn ponudjo svoje roke, pa mu zamenjajo streho al pa kej druzga poštimajo
Naj jim ponudijo legalne ženske, pa ne bo več pomanjkanja.To dejansko ni res. Duhovniki ne zaračunajo vsega. In gasilci imajo enako tudi lepo plačljive storitve.
Župnikov pa zanimivo krepko manjka. Pa taka bogatija je to delo