javni jamstveni sklad izplačila, dolg, izterjava

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za priporočeno pošto ki je po ZUPu označena kot OSEBNI PREVZEM ne velja preusmeritev. Obvestilo v kasel na naslovu stalnega prebivališča, 15 dan v kaselc.
Veš kaj jedina dela s tako pošto naslovljeno nate...
Ne bo držalo.
Če ima prejemnik narejeno naslovnikovo naročilo z novim naslovom, pismonoša pismo opremi z žigom preseljen, pod obvestila vročevalca pa napiše: Naslov znan! Softi Softiæ, Slovenska 10, 1000 Ljubljana. Pismo se pošiljatelju, ki ga potem pošlje na nov naslov.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.770
169
63
ksz

Ali lahko v primeru takih sodnih sranj, ki jih normalen zaposlen človek ne obvlada, niti nima časa zanje, pooblastiš odvetnika, da ti rešuje? Pač ti vso dokumenatcijo, ki jo prejemaš pošiljaš odvetniku on pa potem ustrezno reagira.
Kdo plača odvetnikove stroške, oz. ali lahko te stroške terjaš od tistega, ki ti je povzročil škodo? Npr. Jedina nekaj neupravičeno obtožuje, sklad ti nato neupravičeno nekaj vzame. Ti imaš pa odvetnika, ki dokaže, da nečesa nisi bil dolžan plačat in ta strošek plus strošek svoje storitve terja od tistega, ki je zajebal.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mogoæe teoretski. Iz prakse pa ti povem da ne drži. Ko se je brat preselil si še ni uredil stalnega bivališča na novem naslovu (mučke.press). In določene zadeve niti pod slučajno niso bile preusmerjene ne ročno ne avtomatsko. Pa je na naslovu živela mama pa poštar niti pod slučajno ni storil zgoraj opisanega. Pa tudi preusmeritev je bila na pošti urejena.
Saj pošta baje ima tudi avtomate za kovance štet pa smo včeraj čakali ko blentavi ker se je nekdo spomnil zamenjati vreče kovancev. Ročno štetje...
Tako da nekaj je teorija, nekaj je pa praksa...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Sta samo dve možnosti: Ali je poštar zaj... ali pa ni bil ZUP!
Kot drugo pa pošte nimajo aparatov za štetje kovancev, vsaj jaz ne poznam nobeben, kjer bi ga imeli.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

Ali lahko v primeru takih sodnih sranj, ki jih normalen zaposlen človek ne obvlada, niti nima časa zanje, pooblastiš odvetnika, da ti rešuje? Pač ti vso dokumenatcijo, ki jo prejemaš pošiljaš odvetniku on pa potem ustrezno reagira.
Kdo plača odvetnikove stroške, oz. ali lahko te stroške terjaš od tistega, ki ti je povzročil škodo? Npr. Jedina nekaj neupravičeno obtožuje, sklad ti nato neupravičeno nekaj vzame. Ti imaš pa odvetnika, ki dokaže, da nečesa nisi bil dolžan plačat in ta strošek plus strošek svoje storitve terja od tistega, ki je zajebal.

lp

da, lahko imaš odvetnika, a moraš najprej do pošte priti.
ko je enkrat zadeva pri odvetniku in gre za sodni postopek on dobi pošto, ti nimaš več nič s tem.

povrnitev. da, v večini primerov. ampak, povrnitev po tarifi, ki pa jo ne uporablja noben odvetnik. oz po domače, država ti vrne 200e, ti si jih dal pa od 300 do 500 ali celo več.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.770
169
63
Če je samo par 100 EUR, to ni veliko.

Kaj pa, če je kriva Jedina (dokazano ovira postopek, uničuje dokumente...)? Tudi plača samo do tarife?

lp

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Glej še enkrat preberi, kar sem ti napisal in to naredi. V nasprotnem primeru pač ne bo fajn.

Zaenkrat še nisi v izvršbi, to je bil opomin. Glede na to, da je tukaj izvršba na podlagi izvršilnega naslova, ti takoj po izdaji sklepa zablokirajo račune, pride izvršitelj, začne se izvršba na nepremičnino. Tvoj morebiten ugovor tega ne zadrži.

Prav tako je fikcija vročitve lahko neugodno zate, zato zagotovi, da boš vedel, katera pisanja dobivaš.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mogoæe teoretski. Iz prakse pa ti povem da ne drži. Ko se je brat preselil si še ni uredil stalnega bivališča na novem naslovu (mučke.press). In določene zadeve niti pod slučajno niso bile preusmerjene ne ročno ne avtomatsko. Pa je na naslovu živela mama pa poštar niti pod slučajno ni storil zgoraj opisanega. Pa tudi preusmeritev je bila na pošti urejena.
Saj pošta baje ima tudi avtomate za kovance štet pa smo včeraj čakali ko blentavi ker se je nekdo spomnil zamenjati vreče kovancev. Ročno štetje...
Tako da nekaj je teorija, nekaj je pa praksa...
Treba je tudi vedet, da če spremeniš naslov, si sam dolžan sporočiti organu, ki vodi postopek spremembo. Tako sem sam kasiral izvršbo, ker so mi odločitev sodišča (prekršek) poslali na star nin tega nisem vedel. posledično nisem plačal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da osvežim temo. bilo je morje nasvetov, da naj poročam skladu itd. in sem poslal ene dopise v trenutku, ko sem to urejal s sodiščem.

jedina je na sodišče prijavila za neko obdobje dobrega 1000 dolga. sam sem za 400 ugovarjal in dal dokaz, razliko plačal in dal dokaz. na sklad sem poslal ugotovitev jedine, da je dolga dobrega jurja.
oni so jo pozval naj se opredeli in se je. da sem dolžan 1500+ in za mesece te in t ein te, ki pa so v pismu sodišču bili priznani.

jamstveni sklad ima pismo sodišču in vseeno vodi dolg do mene in jo ni povprašal zakaj razlike.

še vedno trdite poročaj, kopiraj, faksiraj, raztegni in nategni se, da se bo dojel?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo. da obudim temo. sklad me ponovno terja za vračilo lepega zneska in po opravljenem klicu ugotavljajo, da je vse ok, z izjemo ene preživnine, a da so oni pozabili preknjižiti dolg na njo.

super ne..eno leto, 4 krat dokazila z moje strani. celo priznanje z njene. in sklad pošlje meni opomin pred izvršbo in mi povzroča stres, utesnjenost itd.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
A se boš že končno začel pogovarjati s skladom, če z Jedino ne gre?
confused-1.gif

Vsak v upravnem postopku ima diskrecijsko pravico, da se odloča po svojih presojah, če zakon ni čisto ekspliciten. Jedina očitno to zelo dobro obvlada. Ti si pa bučk. Zdej pa ne jamraj več, če ti je ponos več kot vse ostalo.
p.s.
Tole je dobronamerno.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Pa sej se pogovarjam. Poslal dokazila, ni bilo nic.
Poslal se enkrat in si cez cas uredili in prepolovili dolg.
Zdej poslal za to polovico upn. Klicem in ugotoviko, da dokazila imajo, da je celo jedina pritrdila, a da niso dolga zbrisal.

Razumes?