javni jamstveni sklad izplačila, dolg, izterjava

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Za ta sklad boš mogel kar sam poskrbeti in ne bivšo krivit za škodo. Vidim pri sodelavcu-ne veš kak hudič je lahko ženska, ko se ločuje. po parih letih je dec še vedno presenečen. se je upiral, velikokrat igral na njene note sam da bo mir, pa ni bil. Ko je prišlo tako daleč, da je dosegla, da polno plačuje, da otrokoma ne daje nič več daril al pa nagrad, so se ocene spremenile v šoli. Noče več imeti besede pri vzgoji, noče met več kar koli z njima kot obveznosti se razume. Še vedno pelje otreoke na izlet a sam zato, ker jih ima rad. No, tle mata sicer uradno čas obiskov ali se prilagajata.
Hočem rečti, če se ne boš boril in bil vsaj toliko grd kot so dame, boš popušil tiša in še v rit ga fasu.
Pravjo, da smo deci tut barabe. Ja smo, sam mi smo barabe od začetka, one ratajo pa potem. Vsaj sliko ne spreminjamo, ko nastane ločitev he.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in ko sem na sodišči povedal, da lahko rubijo na V murglah 23, ali pa v Šentilju pri Veljenju sem dobil pa Ja kako, sej tam nimate uradnega bivališča..a dej ga srat. kamor jedina reče tja tečete, kamor pa jaz pa ne.
povsod lahko rubijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej ne krivim jedino. pravim samo, da bom počakal uradno vročitev pošte z info o sodnem postopku, izterjavi, potem mal vlekel itd. nej sklad plačuje kar plačuje, jaz s tem nimam nič.

13. jul 2011
2.677
626
113
Ampak, zakaj potem sprašuješ za nasvet, če si se že odločil po svoje?
Tole s prejemanjem denarja od tebe in od sklada je goljufija in če boš molčal te hitro lahko smatrajo za soudeleženega. Potem boš imel pa še večjo štalo.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa si odprl nov vidik.

a je goljufija? moja? ne, ni moja. Ona je podpisala, da bo korektna, ne jaz. ona je dolžna poročat, ne jaz. do danes imam samo besedo delavke in nobenega pisnega dokazila, da so ji plačal, da ji plačujejo itd.

soudeležen. mali človek je lahko vse.

vprašam kaj bi vi naredili, berem, razmišljam.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sej ne krivim jedino. pravim samo, da bom počakal uradno vročitev pošte z info o sodnem postopku, izterjavi, potem mal vlekel itd. nej sklad plačuje kar plačuje, jaz s tem nimam nič.
Sklad te bo za vse izplačano tudi terjal. Glede na to, da si nedvomno prejel opomin, ne boš mogel zatrjevati neobveščenosti o priznanju pravice do nadomestila preživnine.

Na tvojem mestu bi začel zadevo proaktivno reševati, glej moj prejšnji post. Da ne bo potem jokcanja.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Meni nikakor ni jasno zakaj bi moral on plačati to, saj ni on prejemal tega denarja na račun
confused-1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Takrat bo pa on dokazal, da je plačeval preživnino (ima dokazila - izpiske)...potem pa naj oni študirajo, kdo je kriv

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
teta na jamstvenem je rekla, da ko dokažem, da sem plačeval, bodo njo pozvali, da sporoči ali je res. če se ne odzove bodo plačevali dalje, na podlagi dokazil pa prenesli izterjavo na njo.

verjetno je logično da sklad dela skladno z odločbo. ona ne sporoča, da prejema plačila. poročati bi moralo za en sam evro,ne pa za celoten znesek. s plačevanjem jaz obveznosti nimam, ona je pa v prekršku, saj ni obveščala in na podlagi tega ni spremenjen status in sicer, da ni upravičena.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Mislim, da bo bolje, če avtor dokaže, da je plačeval. Če že hoče, da denar sobi otrok (vprašanje zakaj je zapravila dosedanji denar) naj raje da na stran namesto, da plača izvržbo. Isti znesek pa raje daj otroku, ko diplomira ali pa se bo hotel odseliti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj naj dam jaz še otroku? preživnino, pa še mal varčujem, pa peljem ga okol, pa kupim kolesa sam, pa kupim obutev, ker je nima primerne, pa obleke...pa zdravila..pa kaj še?

ko sem reševal hišo, da jo bodo otroci imeli, sem dobil polena pod noge. zdej najbolje, da rodim še stanovanje za vsakega. mal je dost tega, gospod morate za otroke, zaradi otrok..imajo mamo, pa nej tut ona kaj.

ne, mama bo raje nagajala. pobrala bo stvari, ki jih ne rabi, jaz bom kupoval.ker jaz rabim nej se jebem in kupim.
mama bo odrezala očeta, ne vem kdaj je imel sin operacijo, ne vem kdaj so v šoli v naravi..nič ne vem..ampak bom pa dajal vse za njih.

zakaj? a jih bom z denarjem kupil? a jim bom z denarjem vrnil mladost,otroštvo,čas, ko so želeli biti z mano, pa jim ni bilo dano? ne bom. nočem in ne želim. imajo mamo, njej naj izstavijo del računa za vse kar so prikrajšani, jaz pa sem se odločil, da zaradi otrok ne bom crknil, se pretrgal itd. če je vsem organizacijam stila csd itd ok in so naredili največ za te otroke, potem sem miren.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Tole ti je poznano ????
Nekaj časa sta jezdila, ko sta pispela do polja, na katerem je bilo ogrmno mlinov na veter. Don Kihot je menil, da so to velikani in da so zlobni. Sančo Pansa mu ni upal ugovarjati, zato se je Don Kihot divje pognal prvemu mlinu naproti. Ravno takrat pa je zapihal močan veter, zato se je vetrnica zavrtela, Don Kihot pa je zagnalo daleč po polju.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Softi trmast si kot bik. Ampak imaš vso pravico. Tvoja ex res ni ravno biser med ženskami...toda vseeno se bi moral vsak najprej zasebe pobrigat.
Misliš da ti je zdaj zdravje načeto?? kaj pa šele bo, ko ti bodo začeli rubit (pa čeprav neupravičeno), pa terjat. Zakaj si tak ''ego''?

Ego ali pa enostavno slabič...poglej svoje poste! za vse tvoje tegobe je kriv sistem, pa jedina pa sklad pa nevem še kdo...svoj del krivde ne priznavaš. po eni strani si se odpovedal oz. dvignil roke kar se otrok tiče. ne rabiš jim ne vem kaj kupovat, pa izleti itd. ampak je že dovolj če se greš z njimi igrat, se pogovarjaš z njimi itd.

ko si ti otroke naredil (da sem malo bolj nazorna) bi se moral zavedati da so otroci tvoji ne glede na to, kaj življenje prinese. in ja, tudi tebi bodo otroci izstavili račun...ampak ne za € ampak za to, ker jim kratkomalo nisi bil OČE v pravem pomenu besede.

pa nehaj se že izgovarjat!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
dej mojamura čist žensko gledaš....

in kaj nej možakar naredi, če mu MATI zavira stike itd? kaj nej? s puško ugrabi otroke? da bo po tvoje lahko "oče"?

a veš, prot sistemu, kjer imate ženske vse pravice in ogromno manipulativnega prostora ne morš scat ker boš uscan...

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

in kaj nej možakar naredi, če mu MATI zavira stike itd? kaj nej? s puško ugrabi otroke? da bo po tvoje lahko "oče"?

a veš, prot sistemu, kjer imate ženske vse pravice in ogromno manipulativnega prostora ne morš scat ker boš uscan...

glej ni ženskega/moškega gledanja...gledam iz vidika starša, nič drugo

moj znanec se je tudi ločil....mu je ex nagajala zelo grdo, ampak je na kocu po nekaj letih csd-jev in sodišč dobil otroka (skrbništvo)

reči želim samo to, da od jamranja se nikamor ne pride. treba je vztrajat, pa čeprav včasih izgleda kot 'mišn imposibl''

druga zgodba pa je, če si on tega ne želi...pol štekam njegovo pisanje

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ko bi poznala celotno zgodbo, bi mislila drugače kot pišeš...

mogoče imaš prav. trenutno mnenje imam izoblikovano, glede na podatke, ki sem jih razbrala v tej temi

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

prijava na CSD in posledično pozovejo oba2 na razgovor.