javni jamstveni sklad izplačila, dolg, izterjava

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jabe, otrok ne vidim. inštitucije so naredile svoje. dolga zgodba, s koncem kot sem ga napovedal na začetku, a sem bil prasec, ki grdo misli in govori.
zajebaval sez nobenim ne bom. pošto vržem v smeti in pozabim vse skupaj. z videvanjem otrok nima veze.

gonzo..zakaj najebal jaz. sej plačujem vse by the book.

softi ce si placela redno, in si sedaj dobil izvrsbo,MORES na njo odgovorit (vložit UGOVOR). V 8 dneh bo zadeva pravnomočna, če ne boš dal odgovora, se ti bodo vsedli na račun, bajto avto itd...potem bos imel ti dalje jebarijo, da bos dobil zadevo nazaj.

tako, da upaj da nisi ze prepozen.

s papirji pa leti tudi na sklad, ker lahko oni zadevo tudi ustavijo, ampak so pri tem zelo pocasni...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
izvršbo nisem dobil, dobil sem poziv k plačilu.
na sodni odločbi piše 10. v mesecu za tekoči mesec znesek na trr jedine.

potem je pred časom izvršitelj imel idejo naj pipe namen 'preživnina maj', junij itd..teli od sklada bi pa potrdila na katerih piše kateri mesec, kateri otrok.

nisem jaz tukaj, da me drka kdor ma pet minut časa. izvršbo naj dajo. trr je poln, nimajo kaj pobrat, avta ni, hiša je polna izvršb. mogoče se pa lotijo in prodajo, ker izvršba sodišča za plačevanje preživnin, ki visi na bajti je že eno leto, pa prodaje še ni na vidiku,

ena preživnina, tri izvršbe, 5 kratni dolg..to je možno sam v bananistanu.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ne zafrkavaj se s tem in jim posreduj dokazila, da plačuješ. Verjamem, da si po vsem tem že čisto apatičen, ampak brez veze si je delat še večji šmorn, kot ga že imaš. Sebi ga delaš, ne njej.
Raje se bori za to, da dobiš stike s svojimi otroki, ne razumem, kako lahko sploh pride tako daleč, da na njeno "željo" ne vidiš otrok.......sploh ne vem, kako lahko normalno živiš, če ti otroke kar "odrežejo".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pa je normalno življenje?
điviš kukr živiš. določene zadeve je treba sprejet in s tem živet. bitka s sistemom je nesmiselna in nesmiselno je še kaj drugega. ne vem a bi napisal kaj vse, ampak po dolgem premisleku je to tko kukr je.

sliši se ne mogoče, ampak kar se mora se mora.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ne vem, če je res tako črno belo, kar se tega tiče. Moja prijateljica je imela določne vrste psihota, pa še to je bil iz Nizozemske, tako da je uredila, da so bili stiki s hčerko nekaj časa pod nadzorom . Bala se je, da jo bo sicer kar ugrabil, pa imela ga je na sumu, da je pedofil. Pred kratkim mi je pravila, kako se je počutila prikrajšano, kaj vse je dala skozi, da so sploh ugodili takim stikom. On je menda znal tiste ženskice na socialni tako lepo obračat, da so bile vse medene pred njim. Značilnost psihopatov.
Ampak to sem slišala iz njenih ust in verjetno ni čisto objektivno.

Res pa obstaja fama, da preko socialne moški vedno potegnejo krajšo. Ampak tudi iz lastnih izkušenj lahko povem (otroci polnoletni, vendar je bivši pijan tako galamil po bajti, da so parkrat klicali policijo), da jih je moj bivši tudi znal tako lepo okrog obračat, da se mi je kar kozlalo. Una mu je na vpogled dala globok dekolte z joškami in križem na njih, pa sta bla oba čist mehka
wink-1.gif

Je pa res, da je vsak primer(ek) unikaten.
wink-1.gif

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ksz

avtorju teme: daj pošlji jim kopije dokazil o plačevanju na sklad, da si ne narediš nepotrebnih stroškov, ker verjemi, noben te ne bo vprašal, če so ti upravičeno ali neupravičeno poslali poziv k plačilu.
lahko povem svojo izkušnjo, da je moj ex mož bil bolano ljubosumen, nasilen, dostokrat tudi vinjen in mu nikoli nisem branila stikov z otrokom, vse dokler ni začel grozit otroku. takrat sem morala iti na socialno na razgovor, ker me je prijavil, da mu ne dovolim stikov.

pa no vsaj takrat tudi na csd ni bilo vse tako, da bi mi rekli: ja gospa, saj mu pa ne rabite dati otroka da ima stike....ampak sem se kar pošteno namatrala da so mi odobrili pismeno, da ne rabim pustiti otroka v njegov avto, ko kaže očitne znake vinjenosti (pa še izpita za avto ni imel takrat, ker so mu ga vzeli)

jaz ne vem kaj imata s to tvojo jedino ali nimata, niti ni to moja stvar....ampak če želiš videt otroke mi noben ne bo povedal, da ti jedina ali csd lahko to prepreči...pa govorim o legalnem načinu

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
kva je bilo pa kva ni bilo, pa zakaj je to tko, kot je, vesta samo onadva, pa še to sta najbrž dve resnici. Dejstvo ostaja, da se bo on z jedino kljub vsemu lažje zmenil bilokaj kot pa z našimi inštitucijami, zdaj pa v razmislek, a se splača z njimi preklat. Če sta z bivšo vsak na svojem bregu, je z inštitucijami na drugem planetu.

Nimam ful nekaj izkušenj z našimi birokrati, s csd sploh ne, dvomim pa, da je kaj drugače, kot drugje in vem samo to, da je lažje prepričati vodo, da gor teče, kot pa iti v boj z našo birokracijo, sploh ko se odvije kaki scenarij, ki ga oni v svojih pravilnikih niso predvideli in je torej nemogoč...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jabe, otrok ne vidim. inštitucije so naredile svoje. dolga zgodba, s koncem kot sem ga napovedal na začetku, a sem bil prasec, ki grdo misli in govori.
zajebaval sez nobenim ne bom. pošto vržem v smeti in pozabim vse skupaj. z videvanjem otrok nima veze.

gonzo..zakaj najebal jaz. sej plačujem vse by the book.

Tu si dobil dobronamerne nasvete, če hočeš biti trdoglav, pa bodi, posledice boš itak nosil ti. Do tedaj pa s telefonom malce preverjaj pod katerim okoliškim mostom vleče wifi, da boš potem na alterju lahko jamral, kako so te sfukal revčka.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Plačeval verjetno nisi, potem sklad ne bi priznal pravice do nadomestila preživnine.

Sklad te je tudi obvestil o priznanju pravice do nadomestila preživnine.

Poizkusi poslati na sklad dokazila, morda jih bodo upoštevali, čeprav tega niso dolžni, saj moraš po sodni praksi vračati njim. Odslej jih sproti obveščaj o plačani preživnini.

Vkolikor ne bodo upoštevali, potem ti ostane tožba proti bivši za vrnitev tega zneska.

PS: Sklad ima kar dobro izterjavo, zato se ne bi hecal z njimi.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
izvršbo nisem dobil, dobil sem poziv k plačilu.
na sodni odločbi piše 10. v mesecu za tekoči mesec znesek na trr jedine.

potem je pred časom izvršitelj imel idejo naj pipe namen 'preživnina maj', junij itd..teli od sklada bi pa potrdila na katerih piše kateri mesec, kateri otrok.

nisem jaz tukaj, da me drka kdor ma pet minut časa. izvršbo naj dajo. trr je poln, nimajo kaj pobrat, avta ni, hiša je polna izvršb. mogoče se pa lotijo in prodajo, ker izvršba sodišča za plačevanje preživnin, ki visi na bajti je že eno leto, pa prodaje še ni na vidiku,

ena preživnina, tri izvršbe, 5 kratni dolg..to je možno sam v bananistanu.

softi to kar pravis ti ne verjamem najbolj...ce ti placujes redno in bi se pobrigal za svoje pravice, potem ne mores placat 5x za eno in isto stvar...ce pa samo beres papirje ki jih dobis in doma pizdis, potem pa se lahko to zgodi. ..

ko bo prodaja na vidku bo prepozno in potem bo slo precej hitro, ti bos pa na cesti

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa dejmo od začetka.

dobil sem odločbo o preživnini. jedini sem sporočil, da plačevanje vsega okoli hiše v kateri je bivala z otroci in kreditov in preživnine ne zmorem. ona je kratkomalo vložila tožbo in še izterjavo. to sta dva postopka. ko sem dobil izterjavo sem odrezal plačevanje stroškov hiše in kreditov in plačeval preživnino.ona je vmes seveda uredila še sklad.
ko sem dobil obvestilo od sodišča za dolg nazaj, sem tudi tega poplačal. danes sem ji že nekaj dolžan,ne vem koliko, kljub pozivom me ni obvestila in po sodni poti urejam informiranje o znesku.
ko je sklad poslal pošto mi ni dala lista, pošta je namreč hodila na naslov kjer je imela ona kontrolo. prevzela je pošto in mi je ni izročila. povsem enostavno.

v našem sistemu je jedina v primeru:
A. socialni primer, ki nima imetja,nepremičnin itd .zato dobi socialno pomoč, neprofitno stanovanje itd
B. polovični lastnik nepremičnine, ki je pisana name. Zato je lahko bivala v hiši, imela določene pravice, a nobenih obveznosti plačevanja stroškov, ker so bile položnice name.

A in B sta v večini primerov sosednja vrata na inštituciji.

ko ugotoviš, daje sistem gnil se z njim ne bodeš. lastno zdravje je primarnega pomena. ko to spoznaš spustiš tudi pravico imeti stik z otroci iz rok. zakaj? da ohraniš zdravje, življenje in imaš prihodnost. otroci te bodo mogoče nekoč rabili.
kaj te do tega pripelje.
situacije. recimo imaš otroke in en zboli, 40 vročine. kličeš in kličeš a ti ne dvigne telefona. otroke pelješ k zdravniku, csd in policijo pa obvestiš, da si klical, da se ne javi in da si pri zdravniku. 3 ure pozneje končaš ceremonijo in greš na policijo po potrdilo, da si jih klical in obvestil in po potrdilo, da so uradne osebe na tvojem telefonu videle klicanje jedine. kaj dobiš? info, da je 2 minuti za tabo klicala jedina in prijavila ugrabitev otrok. zgolj naključje in iskanje rešitve za spor na sodišču glede tega jutra me je rešil prijave. sej bi bilo vse brez težav, a dve uri bi izgubil.

in takih scen je bilo morje. potem ugotoviš, da noben nima jajc, sistem je pa gnil. prijava na prijavo, nben pa ne reče dejmo preverit stanje prijavitelja. ti pa k opozarjaš na absurde, dobiš povratni info, da nisi ne psiholog, ne psihiater. in to od gospodičen, ki so sociologi in bi radi bili zdravniki, mediatorji, policaji itd.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
zakon o JJPS

21.f člen
Pravica do nadomestila preživnine preneha:
- na zahtevo otrokovega zakonitega zastopnika,
- na zahtevo preživninskega zavezanca, če dokaže, da je plačal vse zapadle preživninske obveznosti in da je za dva meseca vnaprej plačal preživninsko obveznost oziroma sredstva deponiral na sodišču v otrokovo korist, ali če je preživninsko obveznost prevzel dolžnikov dolžnik,
- če niso več izpolnjeni pogoji za pravico do nadomestila preživnine.

Torej, kot sam praviš, nisi plačeval, nekaj si še dolžan, na tebi je po zakonu, da zahtevaš, da prenehajo izplačevati otroku, če so izpolnjeni pogoji (druga alineja).

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Daj res raje upoštevaj nasvete, kot pa da čez par dni beremo, da je spet en auto našel nekaj v odstavni niši.
Pa daj reši to vsaj v dobro svojih otrok. Saj poznaš to jednom se živi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ponavljam, plačujem redno. problem je bil na začetku, ko sem plačeval vse in še več, pa ni priznala. ko sem dojel, da tako ne gre, sem spremenil prioritete plačevanja.
dva meseca v naprej ne bom deponiral nič. ona jih je dolžna obvestiti, da sem plačal in da ji ne pripada.

nacek
niša ni zame. hvala za skrb. na tej strani alp manjka informiranost, podpore, pomoči v takih situacijah. sam sem jo hvala bogu dobil. od najbližjih, od prijateljev, če hočeš od sosedov. manjka pa organizirana podpora, ki bi reševala množice.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Če imaš potrdila o plačevanju preživnine imaš 2 možnosti:

- da jedino mal "zafrknes" in si tiho pri skladu in ko ti bodo TRR blokiral se boste potem na sodiscu? pregovarjali, kjer boš ti svoje dokazal in bo ona imela probleme (če imaš živce za to, potem je to en dober udarec nazaj oz. zadoščenje)
- greš na sklad z dokazili, dobiš nekaj pisno, da si bil tam in predložil dokaze o plačilu in bodo oni potem njej vzeli (samo ne vem od kje če je na socialni)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa dejmo od začetka.

dobil sem odločbo o preživnini. jedini sem sporočil, da plačevanje vsega okoli hiše v kateri je bivala z otroci in kreditov in preživnine ne zmorem. ona je kratkomalo vložila tožbo in še izterjavo. to sta dva postopka. ko sem dobil izterjavo sem odrezal plačevanje stroškov hiše in kreditov in plačeval preživnino.ona je vmes seveda uredila še sklad.
ko sem dobil obvestilo od sodišča za dolg nazaj, sem tudi tega poplačal. danes sem ji že nekaj dolžan,ne vem koliko, kljub pozivom me ni obvestila in po sodni poti urejam informiranje o znesku.
ko je sklad poslal pošto mi ni dala lista, pošta je namreč hodila na naslov kjer je imela ona kontrolo. prevzela je pošto in mi je ni izročila. povsem enostavno.

v našem sistemu je jedina v primeru:
A. socialni primer, ki nima imetja,nepremičnin itd .zato dobi socialno pomoč, neprofitno stanovanje itd
B. polovični lastnik nepremičnine, ki je pisana name. Zato je lahko bivala v hiši, imela določene pravice, a nobenih obveznosti plačevanja stroškov, ker so bile položnice name.

A in B sta v večini primerov sosednja vrata na inštituciji.

ko ugotoviš, daje sistem gnil se z njim ne bodeš. lastno zdravje je primarnega pomena. ko to spoznaš spustiš tudi pravico imeti stik z otroci iz rok. zakaj? da ohraniš zdravje, življenje in imaš prihodnost. otroci te bodo mogoče nekoč rabili.
kaj te do tega pripelje.
situacije. recimo imaš otroke in en zboli, 40 vročine. kličeš in kličeš a ti ne dvigne telefona. otroke pelješ k zdravniku, csd in policijo pa obvestiš, da si klical, da se ne javi in da si pri zdravniku. 3 ure pozneje končaš ceremonijo in greš na policijo po potrdilo, da si jih klical in obvestil in po potrdilo, da so uradne osebe na tvojem telefonu videle klicanje jedine. kaj dobiš? info, da je 2 minuti za tabo klicala jedina in prijavila ugrabitev otrok. zgolj naključje in iskanje rešitve za spor na sodišču glede tega jutra me je rešil prijave. sej bi bilo vse brez težav, a dve uri bi izgubil.

in takih scen je bilo morje. potem ugotoviš, da noben nima jajc, sistem je pa gnil. prijava na prijavo, nben pa ne reče dejmo preverit stanje prijavitelja. ti pa k opozarjaš na absurde, dobiš povratni info, da nisi ne psiholog, ne psihiater. in to od gospodičen, ki so sociologi in bi radi bili zdravniki, mediatorji, policaji itd.

ok zdaj je zadeva jasna...stalno prebivalisce bi moral spremenit, ker potem ti uradna posta tja prihaja. preusmeritev za sodna pisanja ne deluje. POsledično si zamudil vse roke in nisi nicemur odgovarjal in je pri organih zgledalo kot da se strinjas...

softi zajebo si :D enostavno, sistem je sicer gnil, ampak tako pac je za svoje pravice se mores pobrigat... to kar ti dela jedina pa je svinjarija, samo to si se zajebal ze prej ko si jo izbral...ampak glede na to da si verjetno povsod zamudil vse roke, se bos moral nje lotit aktivno ti. Tud glede skrbnistva...torej softi se 1x...za svoje pravice se je treba pobrigat ce se nebos sam bos tu kjer si sedaj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odjava stalnega bivališča bi bila skrajno napačna poteza. pošta me je praviloma dosegla in je bilo vse ok. zakaj me ta od sklada ni, ne vem. bi morala biti preusmerjena.
tista druga me pa ni dosegla, ker sploh ni bila poslana na moj stalni naslov, ne začasni, ampak kar nekam. ko na sodišči rečeš kam so dolžni pošiljat pa dobiš ja, a veste, se zgodi, sej veste...

zanimiv je, da vsa uradna pošta leti na stalni ali začasni. da le kam drugam dajo, pa sploh ni nabiralnika, noben ne pošlje na stalni, noben se ne angažira nič. v spisu so vse pošiljke original zaprte, vrnjene, naslovnik ne obstaja.

zanimiv je, da k jedina reče živi na tem naslovu in ta naslov spet ni ne stalni in ne začasni, prileti rubežnik. sicer je drug rubežnik trdil, da to ne smejo, a si nista enotna. torej kje se rubi, na stalnem ali začasnem, ali pač povsod.

in ko sem na sodišči povedal, da lahko rubijo na V murglah 23, ali pa v Šentilju pri Veljenju sem dobil pa Ja kako, sej tam nimate uradnega bivališča..a dej ga srat. kamor jedina reče tja tečete, kamor pa jaz pa ne.

skrbništvo..kaj bi pa ti delal, kaj bi se brigal? pustiš nej gre svojo pot,pa bo kar bo. proti csd, izvedencem, sistemu..ne gre. škoda časa, denarja, živcev.

ko enkrat prideš k dohtarju pa ti reče, ledvice, jetra, srce..gospod..tole pa ne bo dobr. roka..lejte..tole tut ni fajn..glava..l se dejte v red,al pa se pripravite na sranje...veš kaj je pot.