Jack Russel Terier

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Čistokrvnega, brez rodovnika, kupim od najboljšega ponudnika.

030/306-316

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pa si ti to resno premislila?

Sam nimam proti mešancem čisto nič, pri "čistokrvnih brez rodovnika" pa je potrebna resna pazljivost, saj je možno, da rodovnik nima zaradi kakšnih problemov, ki se dedujejo (pri prinašalcih so to lahko napr. kolki in imaš lahko na koncu psa "invalida").

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Oče ima čistokrvnega rodovniškega nemškega ovčarja, šampijona. Zdaj je star 3 leta in ima padavico in zapuščajo ga kolki.
Cena je bila krepko preko tisočaka.
Predtem je imel nemškega ovčarja brez papirjev in je poginil ko mu je bilo 15 let. To je vse odvisno od sreče nakupa.
Sicer pa Jacki niso ravno problematična pasma, to bo moj že tretji, dozdaj ni bilo niti najmanjšega problema, pri veterinarju
sma bla na ceplenjih in kvečemu enkrat ko si je porezal blazinico na črepinji v parku...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma... NO-ji so res specifični in če bi ga kupil že poznam "vzreditelja", kjer bi ga vzel. Tudi en moj kolega ima NO-ja, katerega je moral pri treh letih, ko je zaključil z izpizi in po prvih uvrstitvah v enote, upokojiti zaradi kolkov.

Kar sem hotel povedati z opozorilom je, da je potrebno preveriti razloge zakaj je pes nerodovniški. Če je zato, ker "foter" al pa "mama" nista naredila vzrejnega zaradi kakšnega problema potem je bolje ne vzeti takega nerodovniškega.

Se pa strinjam, da so lahko nerodovniški enako dobri in boljši od rodovniških in nikakor nisem eden tistih, ki promovira rodovnike.

Že tvoj tretji JRT? Hm... pričakovana življenska doba teh psov je pa?

Sorry za offtopic-e

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Prvi je "dosegel" 9 let, drugi pa 11, čist odvisno od psa do psa,... Uradno naj bi dosegali 10 let.