izšla karta CNE 2010.20

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Na 1300 mi CNE 2010.20 ne kaže omejitev hitrosti na cestah ( tudi avtocesti ). Je treba to kje kaj nastavit? Lp

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Proizvajalec digitalne kartografije Navteq je predstavil nove mape Hrvaške. Po novem tako na Hrvaškem mape pokrivajo preko 85.000km, ter tudi 159 najpomembnejših otokov na Jadranu. Mape vključujejo tudi 15.000 POI točk, informacije o voznih pasovih ipd. Nove mape bodo tako za vse naprave, ki podpirajo Navteq kartografijo, na voljo ob prvi naslednji posodobitvi naprave.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Najboljše pri zadnji karti EU in tudi prejšnja verzija je tudi že imela zelo veliko napako. V Italiji ima že vrisan predzadnji odsek avtoceste A28, ki pelje od Portogruara proti kraju Conegliano (smer Belluno), ki pa seveda še ni narejen. Na poti tja ni problema, ker je tako ali tako konec avtoceste in potem navigacija izračuna novo pot po stari cesti proti Bellunu.
Problem je na poti nazaj, kjer te garmin že vse od kraja Vittorio veneto vodi proti kraju Levada oz. Campanelle, kjer naj bi bil priključek na avtocesto. No tam ni ničesar, samo neka polja in zadnjo soboto zasnežene lokalne ceste. Seveda je bilo potem zanimivo iskanje naslednjega priključka, s sodobno neuporabno tehniko in brez klasičnega zemljevida... me je prvič prijelo, da bi garmina vrgel skozi okno...
Sedaj res ne vem kako jim pri Navtequ uspe nedokončano avtocesto vnesti vsaj pol leta prekmalu, ko pa je bilo potrebno za avtocesto pri Benetkah oz. za vse ostale avtoceste v Sloveniji čakati več kot pol leta.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
voznik ne se razburjat...to je le pripomoček....ne bodiva takšna kot tisti ki jokajo...be hapy..to je le pripomoček!!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Tako si si pa ogledal še del pokrajine katerega ne bi nikoli videl.
zmaga.gif

A ni to tudi nekaj dobrega?
hysterical-1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
saj sem zdaj dognal kaj je narobe s tistim odsekom...baje naj bi ga odprli že enkrat poleti, pa so ga potem zaradi nekih protestov prebivalcev spet zaprli in naj bi ga ponovno odprli, ko bodo povezali A28 z A27, ki pride iz Benetk. To naj bi bilo enkrat sredi 2010.

Ja, saj vem da je garmin le pripomoček, za sosednji avto sem lepo naredil printan route planer, za sebe pa nič, sem se malo preveč zanašal na napravo...pa še jaz nisem vozil in sem malo zaspal na zadnjih sedežih in nisem gledal znakov...potem je bilo pa že prepozno in ponoči ter sredi njiv se je bilo kar težko znajti...ampak po 15 minutah smo že bili na avtocesti.
Je pa to samo opozorilo za vse smučarje, ki se bodo vozili po tej relaciji, da morajo na poti od Belluna proti Ljubljani malce bolj paziti...bom pa poslal še mail na Ski&fun, da opozorijo stranke na to zadevo, ker drugače se lahko zgodi, da nam še kdo zmrzne na tistih njivah
smile-1.gif

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Včasih se mi zdi, da avtomobili brez GPS naprav enostavno več ne gredo. Pa dobro, saj znamo voziti tudi brez njih, oziroma si pomagati brez njih, ko je to potrebno.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
fantička ne me jezit...na celi poti 400 km rabim samo 20 km pomoči garmina..pa še tam se moram pol sam zajebavat...pa da ne govorim o prometni signalizaciji na tem odseku, katastrofa..na vseh tablah samo neke okoliške vasi...no saj drugo leto bo pa že AC narejena do konca...
Pa še ena smešnica..v karti EU ne moreš najti kraja ali prelaza Passo san Pellegrino...grem na poti tja na Fernetičih v sosednji avto, da vidim kako so nastavili navigacijo...pot so imeli narisano nekam južno od Benetk, ker so pač izbrali en podoben kraj. Bojim se, da bo tega čedalje več...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Jaz sem ga pa na moji 250ki brez problema našel, seveda pa ne pod naslovi, ampak takole: kam, destinacije, izpiši ime, "passo sam pellegrino", končan. Na tak način (v 99%) najdem vse (tudi male kraje po Istri, ki jih drugače ne najdem, naprimer), če je le omenjeno v kartografiji.

Vklopljeno sem imel le karto CNE 2010.20, Nuvi pa je iskal kar 4 minute, a našel!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Od taljanov ne pričakuj preveč! So preveč šlampasti, da bi imeli urejeno označene ceste, odseke in križišča že na sami lokaciji, kaj šele da bi potem te podatke posredovali naprej. Sem se že sam vozil v rondoju, pa mi je Tanja samo preračunavala, na kandelabru pa 10+ tablic kam bi naj zavil. 3x sem se peljal v krogu, ker nisem utegnil prebrati kam naj zavijem, potem pa sem na slepo nekam zavil. Po novi preračunani poti sem dobil odgovor VOZITE 15km IN IZBERITE IZVOZ... Jasno, da v nasproti smeri moje vožnje.
rolleyes-1.gif

Sem dobil informacije od več tovornjakarjev, da so makaronarji katastrofalni kar se tega tiče. Tudi primer kjer je na cesti prepoved za tovorna vozila, čez 5km pa fabrika. Sedaj se pa pogajaj z karabinjeri...
crazy1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Me prav zanima kako delujejo TMC informacije za italijanske prelaze..ker zna biti zelo smešno kako priti po najboljši poti pozimi v Livigno. Me zanima pogled uporabnika Garmina, ko stoji pod prelazom Bormio - Livigno, ki je seveda zaprt.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Drugič doma v MS naredi točke in pot, pa te bo zadeva vedno pripeljala tja, kamor hočeš. Par minut dela. Tako sem prevozil že celo Evropo, Severno in Srednjo Ameriko in vedno brez problemov. Enostavno prebeseš pod priljubljene v napravo in to je to.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
saj če je prepoved vozil za tovorna vozila pa ni nobene druge ceste se zapelješ in če greš res tam na nakladat ter imaš papirje ti tudi carabinjeri nebo nič storil...ker je pa italija narejena tko nekak čudno pa sem bil že 3 na nakladu v italiji mi je karta 2010.20 pomagala do podjetja 100% natančno...sem bil kar sam presenečen. Tko da slabih izkušenj nimam!

strumf666

Zelenc'
6. sep 2009
18
0
1
Krško
Če bi vsi pisal take odgovore, potem ne bi google nič vedel.

Google pravi, da se da konvertirat v star format ki ga unlocker lahko odklene. Nič pa ne pove, če se pri tem kaj izgubi in o kaki alternativi brez konvertiranja.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

In kaj je narobe s konvertiranjem?
smile-1.gif
(kjer se nič ne izgubi)