Mene vpraša?s Dvomim da sem bil v lajfu več kot 10x v mc pa od tega dvomim da sem več kot 5x jedel. Od tega 2x na študentske bone pred 20 leti.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
majo že nove igračke v hapy mealu ta mesec?
Mene vpraša?s Dvomim da sem bil v lajfu več kot 10x v mc pa od tega dvomim da sem več kot 5x jedel. Od tega 2x na študentske bone pred 20 leti.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
majo že nove igračke v hapy mealu ta mesec?
Mislim, da sta tukaj dve bistveni možnosti:Citat:
Uporabnik Jado pravi:Boščki, v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo, pa delajo do 18/19 ure max, sobote do 15h max, pa vse laufa?
A pol praviš da ima pri njih teden 6 dniCitat:
Uporabnik Jado pravi:
v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Uboga Zarja... Upam, da je preživela nedeljo... A začnemo zbirati prispevke, da ji olajšamo duševne muke, ker je včeraj morala stati pred zaprtimi vrati trgovskega centra...
Predvidevam, da je gospodična "post YU" generacija in ne ve kako je, ko se 99% trgovin zapre v soboto ob 12h in odprejo šele v ponedeljek zjutraj... Kako bi šele preživela tak šok...
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mislim, da sta tukaj dve bistveni možnosti:Citat:
Uporabnik Jado pravi:Boščki, v Avstriji pa nedelj in praznikov ne poznajo, pa delajo do 18/19 ure max, sobote do 15h max, pa vse laufa?
1. V Avstriji imajo nižje plače in denar lahko v šestih dneh zapravijo.
2. Imajo višji IQ in so sposobni nekatere stvari (denimo kaj bo za kosilo v nedeljo) načrtovati vnaprej.
Obstaja sicer del prebivalstva, ki zaradi kaotičnega trga dela pri nas najlažje pride do trgovine v nedeljo. Vendar tja tudi masovno "zaidejo" tudi ljudje, ki so v JS konec s službo v petek ob 13.00.
odpiralni časi trgovin po različnih krajih so različni, poleg tega pa je odvisno tudi od letnega časa. v primeru, ki sem ga omenil zgoraj, gre za turistični kraj, ki ima ob nedeljah in praznikih odprto le od maja do septembra. gre le za primer, kako razni jadoti preveč posplošujejo in potem mislijo, kako je v Avstriji vse oh in sploh, čeprav je včasih še slabše kot pri nas (recimo 10-urni delavniki od ponedeljka do sobote...)Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno, da vseeno ni kar vse odprto. Pogledal sem Seiersberg in ima
Öffnungszeiten
Montag - Freitag :
09:00 bis 19:30 Uhr
Samstag:
09:00 bis 18:00 Uhr
Predvidevam, da se ponekod v pravem kapitalizmu ne splača delavcev vlačiti v službo na praznike.