Izrael - Palestina

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.708
5.859
113
Samoobramba Izraela se nadaljuje:
Izraelska vojska je v zadnjih 24 urah izvedla več napadov na položaje mirovnih sil Združenih narodov na jugu Libanona, je sporočila mirovna misija ZN-a v Libanonu (Unifil). V napadu na opazovalni stolp sta bila ranjena dva pripadnika mirovnih sil.

"Danes zjutraj sta bila dva pripadnika mirovnih sil ranjena, potem ko je tank izraelske vojske merkava izstrelil izstrelek proti opazovalnemu stolpu na sedežu Unifila v Nakuri in ga zadel. Poškodbe na srečo za zdaj niso hude, vendar ostajata v bolnišnici," je sporočil Unifil in dodal, da so bili tako sedež kot bližnji položaji misije večkrat napadeni.

Poleg opazovalnega stolpa je bil po navedbah Unifila zadet vhod v bunker mirovne misije, izraelska vojska pa je v sredo namerno napadla varnostne kamere ZN-a in jih onesposobila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Zakaj pobijajo novinarje in streljajo v kamere je jasno, zločinci nočejo biti posneti.




Najmanj 60 žrtev izraelskega napada na begunsko taborišče v Gazi.​

V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija je bilo v sredo po zadnjih podatkih palestinskih oblasti ubitih najmanj 60 ljudi, med njimi novinar. Izraelske sile so ciljale dvorišče bolnišnice, kjer so bili šotori razseljenih Palestincev.


Tanja podpira!
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.412
2.163
113
Ne vem če sli slep in gluh, ali pa se spet sprenevedaš. Z muslimani NE funkcioniramo normalno. Dokler so v mali manjšini so tiho in pohlevni, ko dosežejo dovolj veliko skulino pa začnejo biti nasilni. Pri nas so jasno in glasno začeli protestirat proti hrani v javnih zavodih. In to je šele začetek. Zato je ena velika laž da z njimi čisto dobro funkcioniramo.
Bravo čestitam, jaz to tupim ljudem okoli sebe že xy let.
Dokler te potrebujejo in so v manjšini so super prijazni.
Takoj ko jih je dovolj imajo moč se plošča obrne in so nasilni do vseh ki niso z njimi
 
22. jul 2007
13.303
1.588
113
124
Da je islam popolnoma nekompatibilen z našo kulturo in da je vsako upanje na integracijo utopično so dejstva. To tukaj nima kaj iskat in pika.

Sem pa tudi sam nekompatibilen z nekaterimi, v naši kulturi precej normalnimi običaji, kot je npr. redno razbijanje in kršitve javnega reda in miru iz smeri cerkvenih zvonikov.

Da jim jebem mater.
Še pomnite tovariši:)
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.504
15.495
113
A message to the friends of the Iranian people across the Middle East by the crown prince of Iran, Reza Pahlavi
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.436
3.852
113
Ljubljana
hmpg.net
Ko stalno nabijate sin princa Reza, ki je sin šaha Reze Mohamed Pahlavija ali vam je jasno kakšna sploje je relativno novejša zgodovina IRana

Reza Mohamed Pahlavi je dobil absolutno oblast z državnim udarom, ki so ga naredili prijazni strici iz zahoda, ker je takratni predsednik Irana Mohammad Mosaddegh nacionaliziral naftno industrijo, kar Britsh Petroleumu seveda ni ustrezalo. PA so naredili državni udar - skupaj s CIO seveda.


Tako da, vse to nabijanje Irana ima svojo zgodovino, kot pač vse - ni se začelo takrat ko Alter (ali kdo drug) določi, zgodovina je od vedno. In vsak dogodek potegne neke posledice.

In sedaj je Iran kriv, ker ne mara Američanov in Iran kriv, ker je Homeini uspel prevzeti oblast, pa so mu jo v resnici dali sami strici iz zahoda, ker Reza nikoli po 1953 ni bil več šah, samo še diktator in namesto, da bi zahod iskal optimalno rešitev, so branili diktaturo. In sedaj je tam pač nihaj na kontra stran, druga diktatura.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.504
15.495
113
Ko stalno nabijate sin princa Reza.... jadajadajada....
Lahko to malo elaboriraš? Kdo "to" stalno nabija? Jaz sem ga nalepil prvič in sicer v sklopu občasnega lepljenja prispevkov ali izjav o dogajanju, ki vsebuje tako pro kot anti izraelske/palestinske/iranske scene.