Izrael - Palestina

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.943
113
Lublana
Obišči stran
Kot sem že rekel :
Nuke'em Rico

5d6a3300d0b79bea5eac068636b33f10.jpg

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in 8888

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.861
-1.360
63

Piton

Guru
11. apr 2022
1.774
-133
113
Mene bolj zanima kolk hrane imajo, preden naši levičarji začnejo težit.

Jaz bi jih izstradal preden bi vkoralal.
mene najbol zanima kolk kretenov kle gor vas je v živo vidla razstreljeno truplo,
al pa še bolš, eno skor do smrti izstradano človeško telo, niti zdej ni važno kok belo al pa nebelo
sam tok da vem, al se menim s kreteni al ste sam froci za kompi k nabijate špile do 3h zjutri

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
mene najbol zanima kolk kretenov kle gor vas je v živo vidla razstreljeno truplo,
al pa še bolš, eno skor do smrti izstradano človeško telo, niti zdej ni važno kok belo al pa nebelo
sam tok da vem, al se menim s kreteni al ste sam froci za kompi k nabijate špile do 3h zjutri
Mislim, da je to jasno. Next.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Kaj bi rad dokazal? To, da je izklop elektrike, vode in ostalih dobrin vojni zločin, po mednarodnem pravu?

Dej kaj ti skoz nabijaš, a ti živiš v soški fronti?
Kaj misliš, da bodo zdej fer igral in sebe ogrožal. Bandite zbiješ tako, da igraš njihovo igro. That's it.

Vseeno glav ne bodo civilom rezali....
Kot je blo napovedano se je že začelo kruljenje o nepravičnosti, ko pa so delali pizdarije, pa sej so bili stisnjeni v kot.

noro...
Taktika skrivanje teroristov za civili je pač Palestinska taktika, če je temu tako naj plačajo ceno. Tolerancije je več kot dovolj.
Če so mislili, da bo odziv kaj drugačen pol so še bolj butasti ko sem mislil.

2. okt 2007
3.861
2.379
113
očitno je tudi zahodno orožje prišlo v roke Hamasa, preprodajalci so žal vsepovsod, zanima jih smao $$$.

Na teh blagador topredih ni napisov v cirilici ali arabščini, lepo anlgeško...

1697097442554.png

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Egipt si že nekaj dni prizadeva spravit humanitarno pomoč v Gazo, vendar Izraelci konstantno raketirajo edini prehod.

Alarm as Israel again hits Rafah border crossing between Gaza and Egypt
The third attack on the crossing’s Palestinian side in the last 24 hours consisted of ‘four missiles’, reports say.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Taisti Netanjahu:

V davnih časih do sredine 90-tih je res izgledalo, da bodo Palestinci in Izraelci mirno sobivali na tem prostoru, to je v Gazi in na Zahodnem bregu Jordana. Vsi so se držali sporazuma iz Osla (Rabin, Peres, Arafat) in določena ozemlja so prihaja v roke Palestincev (Jeriho, Betlehem,...). Skratka izgledalo je res idilično.

Toda v Izraelu je bila ena manjša opozicijska skupina Likud, ki jo je vodil Bibi Netanjahu in je je predstavljala najbolj militanten del Izraelcev, pretežno ilegalnih naseljencev na Zahodnem bregu. Seveda so imeli tudi Palestinci dvoje gorečneže, Hamas.

Po atentatu verskega gorečneža na Rabina leta 1995 so se pa stvari spremenile, v Izraelu je postal dominanten Netanjahu, ki je ustavil izvajanje sporazuma iz Osla. Na Zahodnem bregu, ki bi naj postal Palestinska država so začeli načrtno naseljevati naseljence, iz nekdanjih 50.000 je število naraslo na 700.000. Seveda so pobrali najboljšo zemlo Palestinskim kmetom, živijo pa v utrdbah, nemalokrat podobnim srednjeveškim burgom na hribih. Iz mojih lastnih izkušenj pa lahko povem, da je potovanje vseld teh naselbin po Zahodnem bregu dokaj zamuden posel, poln nenavadnih ovinkov da ne prečkaš izraelske meje.....

Podobno kot v izraelu je tudi na Palestinski strani po letu 2007 prevzel oblast bojeviti ancionalistični Hamas. In sedaj smo pač tam, kjer smo. 5 miljonov ljudi je stisnjenih v geto ali taborišče (2,2 M) ali pa na nerodovitnih tleh Zahodnega brega (3,8M). Obojim pa streže po življenju Izvoljeno ljudstvo.

Lahko se samo pripravimo, da kot posledica neizvajanja sklenjenih sporazumov vsaj s tiho podporo EU, pričakamo množičen eksodus teh 5 miljonov. No obstaja pa še ena preprostejša rešitev, kakršna se je nekoč neuspešno izvajala nad Izvoljenim ljudstvom.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in zakon

mistique

Guru
16. jun 2009
14.018
1.827
113
Emona / Carnium
očitno je tudi zahodno orožje prišlo v roke Hamasa, preprodajalci so žal vsepovsod, zanima jih smao $$$.

Na teh blagador topredih ni napisov v cirilici ali arabščini, lepo anlgeško...

Poglej priponko 73235

To so Rusi zajeli od Ukrajincev...oh, kako krivičen je svet. Orožje namenjeno borbi proti zlu, se uporablja v rokah zla...:eek:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Egipt si že nekaj dni prizadeva spravit humanitarno pomoč v Gazo, vendar Izraelci konstantno raketirajo edini prehod.

Alarm as Israel again hits Rafah border crossing between Gaza and Egypt
The third attack on the crossing’s Palestinian side in the last 24 hours consisted of ‘four missiles’, reports say.
ps svetuj jim

Naj jo spravijo če tunele, kot švercajo orožje, če to gre bo šla tudi hrana.
ps te kaj spominja na Mariupolje?

a spet imaš dvojne vatle..., pr Čečeniji tudi...
pravi zagovorniki mednarodnega prava!