izplačilo dohodnine

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
1 dan zamudiš obresti, oni si izposodijo denar za leto in pol, nikome ništa.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Ti tudi doplačaš brez obresti
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Jaz imam eno vprašanje za tiste, ki se malo bolj spoznajo na tele davke. V informativnem izračunu dohodnine imam tri postavke:
- letni regres (1103)
- tam ko plača notri pade (1108)
in
- Dobiček ugotovljen na podlagi davčnega obračuna (2100)

Kaj je ta slednja postavka. Je to mogoče posledica popoldanskega s.p.? Ker tam imam že vse poravnano - koliko rmi je računovodkinja naračunala, da moram doplačati. Ni bilo veliko, pa sem do 10.4., ko je bil sicer rok za prvi obrok, plačala vse.

Ali mi hočejo isto stvar dvakrat računati ali je to nekaj posebej?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ja, to je rezultat popoldanskega s.p. In je popolnoma normalno.
V tej koloni imas prikazano rezultat in placane akontacije davka od s.p.-ja, za katere ti je racunovdkinja rekla, da imas poravnano.
Pozabila pa ti je povedati, da gre vse skupaj se v koncni obracun vseh prihodkov v letu, ki so predmet dohodnine, torej placa, regres, kataster, dejavnost ipd. Tu v primeru da imas dobicek lahko pades v visji razred dohodnine in je potem se za doplacati po dokoncnem obracunu.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Jaz imam eno vprašanje za tiste, ki se malo bolj spoznajo na tele davke. V informativnem izračunu dohodnine imam tri postavke:
- letni regres (1103)
- tam ko plača notri pade (1108)
in
- Dobiček ugotovljen na podlagi davčnega obračuna (2100)

Kaj je ta slednja postavka. Je to mogoče posledica popoldanskega s.p.? Ker tam imam že vse poravnano - koliko rmi je računovodkinja naračunala, da moram doplačati. Ni bilo veliko, pa sem do 10.4., ko je bil sicer rok za prvi obrok, plačala vse.

Ali mi hočejo isto stvar dvakrat računati ali je to nekaj posebej?

tak kot si ze dobil pojasnjeno...za s.p. si ze vse plačal, dobiček pa se šteje tudi v tvoj osebni dohodek in če si plačal premalo moraš še pri dohodnini doplačat :D...super je to si vsaj dobro posloval :D