Izpit dron

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Kupujem dron. Gledam:

dji fpv

dji mavric air 2s

zanima me kaksno licenco /izpit moram opravit za vodenje prvega ali drugega. Kaksna je cena taksne licence?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kupujem dron. Gledam:

dji fpv

dji mavric air 2s

zanima me kaksno licenco /izpit moram opravit za vodenje prvega ali drugega. Kaksna je cena taksne licence?
Najpomembnejša je registracija.
Če imaš DJI Mini 2, Mavic Mini je dovolj registracija, ki te stane 40 EUR, velja 2 leti in pol. Dobiš certifikat in registrsko številko, ki jo nalimaš na dron. Priporočljiva je online registracija zaradi korona ukrepov. Začneš na tem linku z novo spletno aplikacijo https://uas.caa.si/sl/login/. V tej ceni je vključeno tudi usposabljanje ter izpit, ki ti omogoča letenje tudi z drugimi droni višjih kategorij A1/A3.

Usposabljanje in izpit seveda lahko opraviš kasneje. Lahko tudi vmes prekineš za kako urco, kak dan.
1f642.png
Rabiš certifikat npr. Sigenca (je brezplačno) in kako kartico za spletno plačilo. Če nimaš kartice, jo lahko brezplačno naročiš na tem linku Vivid Money Referral link Nova Nemška banka
https://vivid.money/r/erihLHG/?lt=super_deals Na tej banki ti podarijo 10 EUR, po novem pa ti pri plačilu blaga ali živil v Lidlu vrnejo 6% (cash back).
Glede spletnega usposabljanja. Odlično pripravljeno gradivo, pogledaš si tudi nekaj videov. V dveh urah se lahko dejansko naučiš vse kar rabiš za varno letenje z brezpilotnim zrakoplovom.
1f642.png
Priporočam.

Tole zgoraj je za Mini 2. Postopek je isti za vse drone.

Poglej težo tvojega bodočega drona. dji mavric air 2s je težji. Morda boš moral dodatno narediti še en izpit za A2. Pa tudi pri težjih dronih je tudi omejen odmik od ljudi. Zato priporočam, seveda če boš zadovoljen z DJI Mini 2, da kupiš le-tega. Eno leto star model, zanesljiv, z njim pa lahko letiš tudi nad ljudmi, vendar ne nad skupino ljudi.

Jaz imam DJI Mini 2, eno leto star, še eno leto v garanciji, FMC dobiš zraven še dve dodatni baterij, polnilec za tri baterije, original torbo, rezervne propelerčke prodam za 480 EUR.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Matr si dobro zapakiral dvojno reklamo v sicer koristen prispevek. Enkrat sem ti že napisal DJI Mini2 FMC, 24 X 18,90€ = 453,60 € pri Telekomu ob vezavi "ostalih" paketov za dve leti, za Neo pakete je cena še precej nižja.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Ok, hvala.

bom se takole vprasal je dji fpv sploh primeren za zacetnika? Ali cem za zacetek raje vzeti dji mavic air 2s?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Brez zamere, ampak čisti začetnik vzame minija prve generacije z Bolhe, se nauči osnov, ga proda in kupuje kaj boljšega.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Ok, hvala.

bom se takole vprasal je dji fpv sploh primeren za zacetnika? Ali cem za zacetek raje vzeti dji mavic air 2s?
fpv ali dji mavic air 2s je čisto drug način letenja. Druga perspektiva.
Ne skrbi, začetnik boš zgolj 2 (dva) dni. Lahko greš direkt na dji mavic air 2s. :) Dokupi DJI Care refresh

Če ti bolj odgovarja FPV, komot vzemi DJI FPV, seveda dokupi DJI Care Refresh

Pazi na drevesa. Sicer pa so DJI droni zelo zanesljivi, ne se bat, da bi kaj odpovedalo. :)

McGiver pretirava. Ignore. Največja neumnost je danes kupiti tehnološko zastarel dron. McGiver, oprosti, ker se ne bom mogel več ukvarjati se s tabo. :)

Tisto glede spletnega usposabljanja opisano zgoraj vzemi resno. Poglej si pa tudi ta
zemljevid - UAS geografska območja
da ne boš sklatil kak helikopter nad Tromostovjem. Kazni so tudi posodobljene. :)

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Bom kar dji mavic air 2s vzel.

zanima pa me ali je mozno kupit posebaj fly more kit za dji mavic air 2s