Jaz sem se pred leti prijavil, opravil teste fizičnih zmogljivosti in bil pred podpisom pogodbe. Do podpisa ni prišlo, ker v službi niso bili navdušeni nad mojo idejo, tako da sem odstopil od te namere. Na leto je nekako 30 dni usposabljanja, za vsak dan pripravljenosti dobiš nek znesek (mislim, da je bilo takrat okoli jurja na dan), za usposabljanja pa nekaj več. Plačajo ti potne stroške za prihod in odhod v vojašnico. Lahko te pokličejo tudi izven rokov usposabljanja (v primeru naravnih nesreč, vojne,...), ampak to se do sedaj (kolikor je meni znano) še ni zgodilo. Opcija je tudi, da te pošljejo na misije v tujino, če med rednimi vojaki ni dovolj kandidatov (tudi to se še ni zgodilo, ker je stvar precej dobro plačana).
Mene osebno je najbolj motilo to, da ni nihče povedal, kaj bomo tam počeli. Vsak je rekel: "Isto, kot ste delali na služenju vojaškega roka". So se nekako izmikali odgovoru.
Letos sem dobil tudi vabilo, da se udeležim šolanja za rezervne častnike. Pogoji so naslednji: za eno leto se zaposliš v SV, vsak da imaš usposabljanje v šoli za častnike v Šentvidu, od osmih do štirih. Lahko prebivaš v šoli za častnike, če pa stanuješ v bližini, se lahko vsak dan voziš domov. Plačajo ti minimalno plačo (en drobiž čez sto bivših jurjev
.
Drugače pa je na podforumu Moto loverju uporabnik Gonilnik pogodbeni rezervist, pa ga preko ZS povprašaj kaj več, če se ravno ne oglasi v tej temi.