Izkušnje in mnenja o Hyundai i30 1.6 bencinar

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
motor: neodziven, požrešen za 125 konjev, močan za 1,6
če že i30, potem crdi

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Žlahtniku se je tako zameril da po 18ih letih več ne vzame korejca/tajwanca za noben dnar,...
Poraba baje nora, nepremičn, na ceni zgubi 5 jurjev ko postaviš samo s slaona na cesto, povrhu vsega pa še falšak bmw enke.

Nisem vozil, govorim kaj mi je bilo povedano.

skratka prej je imel pony, accent, sedaj pa to in je rekel da se ne napizdi več.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
si kdo lasti to omenjeno vozilo, kake težave, pro/kontra ?

debata gre še najbolj v smer i30 1.6 Bencinar Premium

Po mojem boš vzel dizla. Moj foter je bil zagrizen antidizelaš in je šel kupit i30 1.6 bencinarja. Ko je sprobal oba ni bilo dvoma, kaj bo. Zdaj ima i30 dizel in je presrečen. Res lepo vleče, nedizelsko prede in malo pije. Meni osebno je i30 super avto in s "tistimi poceni korejci" nima veliko skupnega. Če bi se dalo doplačat za tempomat (blesav uvoznik) bi sam resno razmišljal o nakupu.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Vozil sem ga štiri dni kot nadomestno vozilo. Ne vem kako se je imenovala oprema imel je avt. klimo ESP, lita platišča 16 col, el. preklopljiva ogledala, usnje... Najbolj nepraktično je bilo usnje, ker je deka na katero sem dal psa stalo nekam lezla in sem jo moral skoz popravljat
evil.gif
. No sedaj pa zares. Motor je morda res malo len za svoje konje in bi pričakoval malo več vendar me je navdušil s svojo prožnostjo. Recimo po tistih ovinkih proti Kamniški Bistrici nas je štiri osebe brez problema vlekel v peti prestavi z vključeno klimo. Počutil sem se kot da je pod motorjem dizelski motor in ne 1.6 bencinar. Usnjen volan lepo leži v rokah in tudi odzivnost podvozja je OK. O požrešnosti ne bi kaj preveč razglabljal poraba v štirih dneh je bila 6l po BC normalne vožnje po omejitvah. Avto je v glavnem presegel moja čakovanja. Motila me je edino tipka BC, ki je postavljena na dno armature in je res nepraktično.
To so moje izkušnje, ki pa se bodo nekomu zdele pristranske glede na to, da že sedaj vozim korejca
tongue-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
si kdo lasti to omenjeno vozilo, kake težave, pro/kontra ?

debata gre še najbolj v smer i30 1.6 Bencinar Premium

Po mojem boš vzel dizla. Moj foter je bil zagrizen antidizelaš in je šel kupit i30 1.6 bencinarja. Ko je sprobal oba ni bilo dvoma, kaj bo. Zdaj ima i30 dizel in je presrečen. Res lepo vleče, nedizelsko prede in malo pije. Meni osebno je i30 super avto in s "tistimi poceni korejci" nima veliko skupnega. Če bi se dalo doplačat za tempomat (blesav uvoznik) bi sam resno razmišljal o nakupu.

Tempomat za dizla se da dobit. Sam sem ga sicer dobil za darilo, ampka se mi zdi, da so omenjali nekih 400 € z montažo vred.
Aja, da ne pozabim...tempomat so vgradili naknadno in sicer sem čakal ene 2-3 tedne, da so ga dobili.

LP, M.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.561
1.087
113
Titograd
400 € je pa huda, glede na to da je inštalacija potegnjena že do volana in je potrebno dokupiti le ročko in jo priklopiti na konektor.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pa je tempomat praktična zadeva? Sicer avta z njim nisem nikoli vozil samo takole teoretično mi nekaj ne klapa. Po moje je to primerno za ravne ceste ne pa za naše avtoceste polne vzponov in spustov. Tempomat se mi zdi logičen, če je avtomatiziran z menjalnikom in ti avto sam po potrebi prestavi v nižjo prestavo ne pa, da avto v klanec tišči v peti prestavi.
Sodelavec ga ima serijsko v Toyoti vendar ga skoraj ne uporablja.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tempomat je lahko super stvar. Seveda imam sam avtomatski brezstopenjski menjalnik, tako da se mi sanja ne, kako reč deluje pri ročnem menjalniku, recimo iz ravnice v vrhniški klanec. Pri brezstopenjskem avtomatskem avto nabije gas in vrtljaje in skompenzira obremenitev. Pri ročnem pa mu verjetno zmanjka sape.
Bodo drugi povedali ...

Ogo

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Res je bolj naravno pri avtomatu, ampak pri ročnem prešaltaš do najvišje prestave in stisneš tempomat in to je to.

Večina avtomobilov v najvišji prestavi zmore klance na naših avtocestah b.p. Sploh pri turbačih je ta bojazen odveč. Če pa že govorimo o hudem klancu, polnem avtu, atmosferski mašini... potem pač prešaltaš. Ampak se bo zgodilo redko.

Vsaj v preteklosti namreč ni bilo običajno, da bi se to pomagalo vgrajevalo v kombinaciji s švoh motorji.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ksz...

sam imam v svojem avtu tempomat, in je po AC odličen.. meni osebno ugaja, tudi pri vožnji v službo, ko imam 6km AC, nastavim na 110km/h in se lepo sproščeno peljem, ravnotako domov

tu sploh ni debate, tempomat je uporaben...

kar se pa Hyundai-a tiče, pa je odločitev padla, in se gre avto jutri registrirat, tako da bomo potem videli...

avto bo služil očetu in materi, in bo vožen večino na kratke relacije 5 do 8km... zato odločitev za bencinski motor...

bomo videli, kak bo :D

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
takoj ko ga dobim v roke za krstno vožnjo :D

potem pa še pozneje, ko se uteče in bo par tankanj za nami
wink-1.gif

moram priznati, da je avto za ta denar z opremo in kvaliteto izdelave kar presenetil v pozitivnem smislu

za starša je bila pomemben adut višina sedenja, ker nobeden od njiju ni več ravno mladosten....

upam da bo vsaj tako vzdržljiv kot njegova starejša sestra Lantra, ki trenutno služi skoraj kot delovni stroj oz. mula
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
samo da nebo spet kaj v takem stilu:

porabo ma 11Litrov pa sem ga normalno vozil (3/4 skoraj po blokadi)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
res bi rad sprobal enkrat taki novi avto z mojim stilom vožnje... da vidim klko bi bil žejen

KAALman ga posodiš za kakih 200km ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Žlahtniku se je tako zameril da po 18ih letih več ne vzame korejca/tajwanca za noben dnar,...
Poraba baje nora, nepremičn, na ceni zgubi 5 jurjev ko postaviš samo s slaona na cesto, povrhu vsega pa še falšak bmw enke.

Nisem vozil, govorim kaj mi je bilo povedano.

skratka prej je imel pony, accent, sedaj pa to in je rekel da se ne napizdi več.

18let je mal dolga doba se ti ne zdi.......od takrat so se tud razni pony-ji pa accenti spremenil!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Doma mamo i30 crdi 115KM......poraba relacije 5,4.....mesto 6,0-6,5 tm nekje!

Avto je špica! Dobra lega zarad dobrga podvozja! Solidna zvočna izolacija......svetlobni napredek v primerjavi z mojo Lantro....al pa sonato k sta jo prej mela tastara 2!