Izkoriščanje študentov

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Poldo... o čem ti govoriš?

"Otroci delajo za 3,50€" ... odrasli delajo za 2,6€ ali celo manj
"Otroci delajo brez malice" ... razlika med tarifo za "otroke" in odrasle dodobra krije stroške malice
"Brez zavarovanja" ... zavarovanje za "otroke" (t.j. šolarje, študente, dijake) plačujemo vsi davkoplačevelaci + zavarovanje preko ŠS
"Brez potnih stroškov" ... ja in?
"Brez pokojninskega" ... ali so zaposleni in vplačujejo v blagajno? Kot veš jim zakonodaja omogoča, da iz svojega neto prihodka sami vplačujejo v pokojninsko.
"Čakajo na plačilo ali ne..." ... kolikor jaz vem večina ŠS zalaga plačila in prevzema riziko, pri nerednih plačnikih pa študenta opozori.

Saj ne, da je pri nas vse rožnato in, da podpiram študentsko delo a take bedarije kot si jih pa ti napisal se pa tudi ne da prezreti!

TI pa najprej loč BRUTO pa NETO plačilo. Študent ima BRUTO plačilo medtem, ko delavec za redno NETO plačilo, čeprav ti vrjamem da ločiš, ker si v tem poslu.
Preko študenta se vse konča pri 4 evrih pa še to je težko fizično delo...kaj šele, ko iščejo študenta za delat v KC za 3.8 evra, kot medicinska sestra ali nekoga, ki mora imeti strokovno znanje in to za 3.8 evra ali manj. Nverjetno taka dela bi morala biti plačana po 5 evro in več pa nemi reči, da ni odgovornosti, ker ko kaj anrobe narediš te že napizdijo.

Ne mislit da ima medicinska sestra kaj višjo plačo......na koncu pa si ti samo študent tam v primeru tvoje neumnosti bo še kdo drug odgovarjal......vem ker imamo pri nas tudi študente pa jim moram pod prste gledat da ne bo kaj narobe in jih bom jaz slišal, s tem da v plačilu pa ni kaj veliko razlike samo v izobrazbi je precejšna

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Pri študentskih delih je tako, da večina študentov dela več kot redno zaposleni, čeprav se redne plačuje 2-3x več (celoten strošek delodajalca). In kot pri stvareh je tudi tu tako, da na drag ostvar bolj paziš, medtem ko s poceni stvarjo delaš kot svinja z mehom.
Potrebno je biti dober v svojem poslu, da lahko izsiljuješ delodajalca, namesto obratno. In seveda vedno imeti backup plan za drugo podjetje. Najbolje pa je izsiljevati recimo na sredi nekega kritičnega projekta, kateri se recimo mudi in te ne morejo na kratki rok nadomestit (govorim za visoko strokovne poklice).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Zakaj pa nekdo, ki je tako uber oh in sploh, da izsiljuje vse povprek, ne gre na svoje?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
tis oz.kdorkoli, če že delate primerjavo da dela delavec za 2.5 evra in študent za 3.5-4 evre potem napiši, da tud študent ima min.uro postavko in ta znaša celo pod 3 evre eni delajo tudi za 2.5 evra/uro preko študenta.
Ti si zračunal tisti res minimalno plačo 400 evrov neto za 8 urni delavnik ja to je 2.5 evra...moraš pa nekaj vedte da se štud.urna postavka konča pri 4 evrih redko kdo plača več, kot 4 evre delavci pa imajo lahko 600-700-1000.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Še nekaj smo pozabili omenit SPLOŠNE OLAJŠAVE....za več pa si preberte na spletu.

Mi ni treba nič prebrat... me pa bolj zanima zakaj tebe motijo !?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Poglej to je čisto individualno od firme do firme. Jaz sem tudi kot študent delal v firmah kjer po 3-4 mesece nisem dobil plačila, skratka žalost. Sedaj v firmi kjer imam delež plačujemo študentom redno kakor želijo (zaradi mene lahko tedensko, ampak večina hoče mesečno). Plačo dobijo takoj ko se podpiše napotnica, zato ker se redno plačuje račun ŠS-ju. Torej to je stvar etike firme - tako kot povsod. Pač poišči firmo kjer plačujejo, če imaš možnost.