Izguba na avtih

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
sej pravim, gre, a zgolj teoretiš, jaz na dan 6 ur ne bom prezivel na javnem prevozu, ce lahko samo 1 uro v svojem avtu. A sem ze omenil da me tudi cenej pride?
smirk-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
sej pravim, gre, a zgolj teoretiš, jaz na dan 6 ur ne bom prezivel na javnem prevozu, ce lahko samo 1 uro v svojem avtu. A sem ze omenil da me tudi cenej pride?
smirk-1.gif

Se strinjam s tem
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
meni ni bilo lepšega kot:

1. pridem na postajo, mačka ali dve sta pristoni, če le nisem zajebal termina (razlog zakaj vedno vstati)
2. na busu vedno frej zic (blizu končna postaja). mački s evedno zicneta pre mene, da imam razgled
3. 2 postaji nižje pride še ena, včasih dve gor (druga je bila precej zmedena)
4. par postaj miru
5. nekje na pol poti pride še ena huda iz ministerstva za finance gor.
6. potem uživanje in počivanje
7. dol z busa, hop v pisarno

če to primerjam z iskanjem parkinga v centru. ni primerjave.

vedno je treba na situacijo gledat iz več zornih kotov. če se pa voziš z dvojko ob devetih, k so gor sam šarmatne sivolaske, potem je pa zgodba drugačna. verjetno raje avto na ramenih odneseš v pisarno

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
to je podobno kot bi nekdo trdil tukaj gor, da je hodit peš v sluzbo 10km zakon, ker na poti vedno sreca velik fletnih punc, ki ravno laufajo tam zjutraj. vedno grejo mimo njega in ima dober razgled, pa se zdravo je.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Ja, čist podobno.
bonk.gif

Mah, meni se pa sploh ne zdi vredno gledat na to, koliko zgubiš in kakšne imaš stroške. Avto štejem pod življenske stroške pa je. Škoda se mi je obremenjevat s tem, koliko na leto porabim za bencin in vzdrževanje, ker že tako ali tako je vse več ostalih nepomembnih stvari, s katerimi se večina nas obremenjuje.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
noben te ne sili. ampak je vse preveč tistih, ki se iz viča, fužin, šiške peljejo v center.

Sem v LJ, z avtom na šiht 5min, s trolo 45 (1x prestopit).

Prodajaj buče drugim...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če bi bil javno prevoz to, kar bi moral biti, bi bilo drugače.
Kje bom uporabljal javni prevoz, ko pa punca, ko pride popoldne iz službe v Ljubljani, nazaj v Domžale (v Lj gre z mano) in mi pove, da se je vozila domov z vlakom, ki se mu ne da odpirati oken, ker je to vlak s klimo, vendar z manjšo razliko - DA KLIMA NE DELA! In to na vroč, sončen dan. Domov je prišla čist z*ebana.
Da ne govorim o posledično prešvicani obleki, ki jo moraš takoj dati v pralni stroj in ni več uporabna še za kakšen dan.

Nazadnje urejeno:

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz se vozim z avtom v službo. Ponavadi potrebujem 5 minut od vrat do vrat. Z avtobusom bi potreboval od 35 do 40 minut, prestopanje obvezno. Pa še peš do avtobusne postaje potrebujem 5 minut in od avtobusne postaje do službe spet 5 minut. Neuporabno.

PS. Sicer pridem peš od doma do službe v 20 minutah, ampak poanta je, da prikažem mestni promet kot popolnoma neuporabno zadevo.press
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
20 min peš vs 5 min avta je prikaz življenja na veliki nogi.

če nisi nadpovrečnež s plačo, boš verjetno doživljenjski najemnik, ali pa boš podedoval nekaj, akr ne boš mogel vzdrževati.

poanta je, da se te prikaže kot neracionalneža.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj se pa ne bi vozil? Avto imam, tako kot ga imaš tudi ti. Tvoj je v garaži, jaz ga uporabljam vsak dan. Za vožnjo v službo in nazaj (vsega skupaj 5km) ne porabim omembe vrednega denarja (100km na mesec, poraba 12l/100 ... ). No, vožnja v službo me z avtom stane 14 in pol € na mesec več, kot bi me avto sicer stal. S teboj mora biti res nekaj hudo narobe, če ti recimo 15 € predstavlja življenje na veliki nogi.
hysterical-1.gif

Res je, obubožal bom.
bonk.gif

Get a clue.press
stupid-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Zjutraj ko je guzva na koncu gorenjske avtoceste je v vsakem 10em avtomobilu sofer+sopotnik. Drugace pa tudi enoprostorci, SUVi... samo z voznikom notri.

Ce bi se vsaj po 2 peljala skupaj, bi bila kolona pol krajsa.

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V KR grem na vlak prekrižam noge in do Šentvida lepo preberem Žurnal, pomaham stoječi koloni avtomobilov pred LJ, nato malo prečekiram dekleta in že smo v LJ. Kaj češ lepšga.
cheer.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odbij službo, ki nujno rabi avto in poglej kolikokrat ga res nujno rabiš.

servisi, zavarovanje.. vs taxi je pa odločitev

mnogi rabijo avto za nepotrebne zadeve, za potrebne pa bi bil taxi cenejši kot izguba na avtu.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
der_Alte sam ti bi pa res lahko šel peš v službo. Zaradi takih, ki se peljejo 5min v službo in nazaj se ostali jebemo s parkiranjem. Po eni strani se čisto strinjam s softijem. Ampak vsakemu svoje. Če prideš z busom ali kolesom v službo si itak "revež".

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Taksi je v ljubljani, in v večjih mestih, v 90% slovensih mest ni taksita. Avtobusi so razred zase, ostane ti le še avto.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zaradi mene se kar dajte. Jaz vem, da se vsak dan najde srečnež, ker sprostim parkirno mesto in se odpeljem v službo.
evil.gif
Ponavadi celo čakajo s prižganim motorjem in vsemi utripalkami. Če bi šel peš, bi najmanj eden od vas, ki se »jebete s parkiranjem«, ostal brez parkirnega prostora.

Res imaš plašnice na očeh.
stupid-1.gif