Izgredi in razdejanja v Londonu

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Samo do naslednjih volitev je treba pocakat.
Ob taki ponudbi je skorajda vseeno tudi če jih tudi ni.

BTW, a ti pri nas vidiš opcijo ki se ti jo zdi vredno podpreti? Jaz ne.
Vidim le tri vrste ponudnikov:
1. nastavljence kapitala ki delajo po nareku interesnih združenj
2. paranoidne obsedence z željo po oblasti in nadzoru, ki se jih, pošteno povedano, bojim
3. nesposobne ubogljive tepčke ki so itak neskončno hvaležni da so jih pripustili h koritu

Malce karikirano... Kaj pa če bi poskusili z loterijo? Tako bi tisti ki resnično hočejo kaj narediti in pri tem ne služiti kapitalu, imeli vsaj možnost priti do besede.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A zdaj se bomo pa o volilnih sistemih pogovarjali? KUL! (ampak govoce bi si odprla novo temo...) Anyway, IMHO demokracija tako ali tako ni idealen (kaj idealen, sprejemljiv...) sistem, ampak za zdaj smo pac kjer smo.

> 1. nastavljence kapitala ki delajo po nareku interesnih združenj

Ti me se najmanj motijo - vecina normalnih se jih zaveda, da folka ne mores neskoncno jebat v glavo, in da jih moras posteno placat. (Dobro, v Sloveniji do tega se nismo prisli in mamo Hilde in podobno zalego - glej moj prejsnji post o bičanju za rečitev tega problema...)

> 2. paranoidne obsedence z željo po oblasti in nadzoru, ki se jih, pošteno povedano, bojim
> 3. nesposobne ubogljive tepčke ki so itak neskončno hvaležni da so jih pripustili h koritu

To je pa relativno lep opis vecine slovenskih politicnih opcij
smile-1.gif

Kaj bi bilo bolje? http://en.wikipedia.org/wiki/Meritocracy
smile-1.gif
(Ups, spet smo pri Singapurju :S)
Minister za gospodarstvo je najboljsi podjetnik, minister za znanost najboljsi znanstvenik, in tako naprej... Ampak to tega se dolgo ne bomo prisli... Kdo normalen bo pa, recimo, predsednik ZDA za 400.000 USD (ali Slovenije za 3k neto :S)?
smile-1.gif

Da ne omenjam tega, da vsi sploh ne bi smeli imeti volilne pravice - z vsem dolznim spostovanjem to fiktivnega Janeza Kranjca iz Sp. Dupleka, ki je naredil 8 razredov osnovne sole, in ima z zeno Metko 7 otrok, od tega dva s srednjo solo - ampak odlocanje o drzavi je zanj popolnoma prezakomplicirano, ker ga lahko nategne vsak, ki ima 5 minut cajta in zacne govorit populisticne floskule...
frown-1.gif
Klinc, preden dobis volilno pravico bi moral nekaj narediti - ali je to par let sluzenja drzavi v javno dobro (kar lahko naredi vsak), ali je to dolocena investicija denarja v skupno dobro, etc., etc., ne pa da je vsakic "a moramo spet na volitve, itak ne vem koga volit...".

Sorry, malo sem notri padel (pa ocitno prevec Heinleina bral...
wink-1.gif
)

Anyway, malo smo off-topic
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Fail:

hysterical-1.gif

grin1.gif

Komentar s srbskega foruma:Ako [censored] im materina, da im [censored] materina, nas su zbog ovakvih sto vicu ove parole bombardovali, ubijali, e neka sad oni malo njih karaju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Priznam, da sem imel v mislih njihovo nadaljevanje. MVAC, bela garda ... Kar pa je samo preimenovanje iste skupine.

Bela garda je partizansko poimenovanje, MVAC bi bila pa recimo reorganizacija vaških straž. Pa če gremo na London, tudi tam se vzpostavljajo nekakšne straže meščanov pred vandalsko mularijo?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
> 1. nastavljence kapitala ki delajo po nareku interesnih združenj

Ti me se najmanj motijo - vecina normalnih se jih zaveda, da folka ne mores neskoncno jebat v glavo, in da jih moras posteno placat. (Dobro, v Sloveniji do tega se nismo prisli in mamo Hilde in podobno zalego - glej moj prejsnji post o bičanju za rečitev tega problema...)

Ah dej no, kako da ne morejo folka jebat v glavo? Seveda ga, pa še kako! In celo vedno bolj nas.

Se spomniš tistega sestanka ko so direktorji v Ameriki prišli po pomoč?
Za osvežitev spomina (M.Stefančič Jr l.2008):
Citat:
... In končno, prezir do ekstremnega, nečloveškega, izkoriščevalskega kapitalizma in do obsceno sebičnih, nesramnih, arogantnih direktorjev je vse hujši, kar se je najlepše pokazalo ob velikih Direktorjih, vsemogočnih šefih treh detroitskih avtomobilskih gigantov, Forda, General Motorsa in Chryslerja, ki so po »socialno pomoč« - po bailout, po državno, javno, davkoplačevalsko finančno injekcijo, po »posojilni most« - v Washington prileteli z razkošnimi privatnimi letali. Ljudska averzija do njih je bila tako huda, da kongresnikom ni preostalo drugega, kot da njihovo moledovanje zavrnejo. In res, kmalu zatem so se v Washington, pred senatno komisijo za bančništvo, pripeljali z avtomobili, s čimer so svojo aroganco le potrdili: vse so pripravljeni storiti, da bi prišli do tistega denarja. Celo ponižati so se voljni. Toda tudi ko se ponižajo, ko palice za golf pustijo doma in ko skušajo biti »simpatični«, ne morejo iz svoje kože: ko so v Washington vleteli s privatnimi letali, so hoteli 25 milijard dolarjev - ko so se pripeljali z avtomobili, so hoteli 34 milijard! Točno, averzija do njih se je s tem le še stopnjevala. In točno, v očeh spletnih debaterjev so spet izgledali kot francoska kraljeva družina tik pred revolucijo ... ee, tik pred giljotiniranjem. Razlika je bila le v tem, da so ti Direktorji - Wagoner, Mullaly in Nardelli - svoje glave kar sami tiščali pod giljotino.
VIR: Mladina 2008

Pa bankirji in ostala zalega! Le eno leto po tem ko so pobasali enormne denarje od navadnih smrtnikov t.j. davkoplačevalcev so se nekoliko držali nazaj. Potem pa so si znova začeli basati žepe zaradi "uspešnega poslovanja". In to v času, ko finančna industrija velja za najbolj subvencionirano industrijo na svetu!
uf-1.gif

Ko ne gre, kličejo na pomoč državo in davkoplačevalski denar. Ko pa stvar znova zalaufa pa vidijo le sebe. Narod pa nič... Ne reci da nis(m)o ovce, namenjene izključno vestnemu sprotnemu striženju.

Islandski bankirji, ki so spravili celo državo na kant, menda znova oživljajo stare prakse:
Citat:
Po drugi strani pa celo islandski bankirji govorijo o vrnitvi dobrih starih časov in se ponovno vračajo k praksi razvajanja perspektivnih klientov z izleti v Združeno kraljestvo na ogled tekem prve nogometne lige iz VIP-lož. Nič čudnega, da kolumnist časopisa Financial Times Philip Stephens 29. julija 2010 zapiše, da so "po treh letih stvari takšne, kot so bile - razen dejstva, da je večina izmed nas revnejših. Finančni trgi ponovno vladajo."
VIR: Jastrebi se vračajo

Luka Omladič je lepo povedal v zadnjem objektivu:
Citat:
Z izrazom "noro" pa sem pravzaprav izrazil osuplost nad poskusom finančnih elit, da bi nas prepričale, da se moramo sami odpovedovati, da bi reševali zadrego, v kateri so se znašle. Da bo nastopil konec sveta, če ne bomo s svojim odpovedovanjem reševali težav finančnih elit. Če si ne znižamo plač, nam bo bonitetna agencija podelila "minus". Nor je politik, ki meni, da je to dobra politična motivacija za skupni družbeni napor, ki pa je dejansko v tem času nujno potreben. Prvi in evidenten korak je vprašanje, ali resnično potrebujemo to finančno elito. Kakšno družbeno funkcijo ima? Če je pravzaprav nekoristna in parazitska, zakaj jo vzdržujemo?
VIR: Objektiv 06/08/2011
Vprašanja zakaj sploh potrebujemo parazite in zakaj dovolimo da jih politiki z našim denarjem rešujejo pred propadom so tista, ki bi lahko nakazala korak naprej.

Za konec pa še primer legendarnih bulmastifov.
Kdo misliš da bi jih dobil nazaj, komu jih ne bi po hitrem postopku uspavali?
Pa kdo misliš da lahko postopke vleče v nedogled, tudi pri tako evidentni krivdi kot je bil napad in poškodbe nedolžnega mimoidočega. Danes je kristalno jasno, da je pravzaprav preživel po sreči, Baričevič npr. ni.
Pa vendar se postopki vlečejo leta, še po smrti krivcev. Kljub temu da tu ne gre za neke reveže, katerim ni kaj vzeti. Tu gre za odlično situiranega zdravnika, člana Ljubljanske elite.
Enakost pred zakonom my ass!
To je evidenten primer ki dokazuje da je posameznik z zvezami in premoženjem bolj enakopraven od ostalih enakopravnih.

Kako se potem ne delajo norca iz navadnih ljudi?

Se mi zdi pa zanimivo tvoje razmišljanje o načinu določanja predstavnikov ljudstva.
kolikor razumem se strinjava, da je demokracija kakršno poznamo sicer dober sistem, a za bitja na intelektualno in etično precej višji stopnji od naše. V našem svetu pa bi morali poiskati neko alternativo. Tvoje sploh niso slabe.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
A Janez iz Spodnjega Dupleka s 7 otroki pa ne prispeva v blagajno? Sej mu drzava odtegne, pa ko gre kruh kupt plune zravn drzavi...?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Mislim da reply-aš na napačnega.

A če skušam vseeno najti protiargument...
Ja, prispeva.
In ima za svoj prispevek na voljo celoten državni servis. Najbrž boljšega če zaradi lastne nevednosti NE voli, kot če izrazi svojo voljo, pri tem pade na najbolj poceni gostilniške populizme in tako pomaga npr. Plemenitiju v parlament.

Torej, za Janeza samega (in vse nas) je bolje, da ne voli.

Tako nekako sem jaz razumel napisano. Moram reči, da je tak koncept sicer nekoliko sporen, a tudi zrno resnice in modrosti se najde v njem.
Se ti ne zdi?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

In pridemo nazaj do ideje razsvetljenega absolutizma...
smile-1.gif

(Nikakor ni mišljeno kot ciničen odgovor na tvoje in Evrofilovo razmišljanje
wink-1.gif
)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A Janez iz Spodnjega Dupleka s 7 otroki pa ne prispeva v blagajno? Sej mu drzava odtegne, pa ko gre kruh kupt plune zravn drzavi...?

Ti je Gaston (hvala!) razlozil, kaj sem hotel povedati...

Sploh ne pravim, da ne prispeva, jasno da - zato pa pravim, da samo to, a "prispevas" k drzavi preko davkov ne bi smelo biti merilo tega, ce si sposoben tudi trezno odlocati o drzavi. Daj drzavi (recimo) 5 let svojega zivljenja, kjer delas samo v njeno dobro - in pokazi, da te zanima tudi dobro vseh, ne samo samega sebe, pa se lahko pogovarjamo naprej.

Prakticni primer: jaz tudi prispevam v dodatno pokojninsko zavarovanje - lahko sem si izbral v katere sklade bom dajal koliko denarja - pri tem, kako "fund" laufa, in pri upravljanju le-tega pa nimam prava glasa, pa tudi pojma nimam o tem - ker tepec bi mi pa dal to moznost, da bom jaz razlagal, a se bolj splaca investirat v Chang-Kai-Nom Steel ali Brazilian RainForest Logging?

O tem nimam pojma, zato to prepuscam drugim, tako kot Janez nima pojma o ekonomiji (ja, vem, tudi trenutni politiki nimajo pojma...), globalni politiki in EU-ju - zato naj to prepusti drugim, ki so za to "kvalificirani" (beri: v mojem malem svetu - tistim, ko so dokazali, da to znajo, in da ne bodo kradli). Ampak Janez, "jasno", ker pac "mora" it volit, ne bo izbral tistega, ki bo rekel "to in to je za nas v tem trenutku najboljse zaradi tega in tega, to bo treba spremeniti, temu se pa odreci", ampak tistega, ki bo rekel "vse ta rdece/crne (izberi po potrebi) bomo nagnali iz drzave, placa bo za 100 EUR visja, in bencin bo sel za 50% dol!"...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

In pridemo nazaj do ideje razsvetljenega absolutizma...
smile-1.gif

(Nikakor ni mišljeno kot ciničen odgovor na tvoje in Evrofilovo razmišljanje
wink-1.gif
)

Vive L'Empereur!
evil.gif

370px-Ingres%2C_Napoleon_on_his_Imperial_throne.jpg

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Jst pa pravim ,da ima navadna raja zelo razvit občutek ,koga volit , samo KANDIDATOV NI. Obstaja samo izbira med KDO BO MANJ UKRADU.
jezen.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Oh joj...
In glavni argument ki ga premorejo je: "Jelinčič je dobr povedu. Če bi on gor pršu, bi hitr red naredu. Pa hrvate bi zjebu do amena!"

Pri tem pa pozabljajo da je prav Plemeniti tisti, ki je že 20 let zraven in da, razen gobezdanja, ni naredil še čisto NIČ.
N. I. Č.

Filing pa tak!

Sicer pa je itak glavni problem kako ločiti zrnje od plev, t.j. razumnike od Janezov. Meni tisti Evrofilov "5 let dela za državo" nikakor ne pije vode.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
ksz

@too all; A mislite da se kj tazga ne more zgodit pr ns?

Definiraj "kaj takega"? Brezumno in nepotrebno razbijanje mulcev? Lahko, a nismo ravnokar parlamenta obnavljali zaradi tega? Ampak nimamo kriticne mase folka, da bi se zgodilo kaj takega kot v VB, da ne omenjam, da upam, da bi bila nasa policija "malo" bolj odlocna...

Splosna vstaja proti gnilemu kapitalizmu? Ne. Nimamo jajc kot narod.
smile-1.gif
Zakaj ne? Ce se lahko se jaz malo posluzim Mihe Mazzinija:

http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2011/06/mazzini_rajska_dezela.aspx, kjer cisto lepo pove, da je Slovencek najbolj zadovoljen, ko ima nekoga tretjega, nad katerim se lahko *****. Vcasih je bil to Dunaj, potem Beograd, zdaj je treba pa nad Slovenske politike.

Sicer pa, komu bomo pa plenili? Nam itak vec ali manj nasi kradejo - tisto, kjer pa tujci prozivodnjo selijo iz slovenije pa tudi niso oni krivi, da smo mi nekonkurencni.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz sem glede tega mnenja, da lahko voli samo tisti, ki ima IQ vsaj 100. Obvezna testiranja in potem podelitev volilne pravice glede na rezultat.
Ker dandanes večinoma bedaki določajo pogoje življenja vsem, ne samo sebi enakim.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Sicer pa je itak glavni problem kako ločiti zrnje od plev, t.j. razumnike od Janezov. Meni tisti Evrofilov "5 let dela za državo" nikakor ne pije vode.

Random example.press...
smile-1.gif
Itak da bi bilo treba nekaj boljsega pogruntat... IQ nad 120 IN 5 let dela za drzavo? :D