Izgredi in razdejanja v Londonu

Verjetno na notranji strani
grims-1.gif
Če si zahrbten moraš vse malo prikriti.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.096
6.281
113
blizu močvirne prestolnice
To ni tema lahko jo odpreš pa boš takoj zvedel resnico, vas pa liberalce boli ko vaši anarhisti s pomočjo temnopoltih in muslijev razbijajo svojo državo!

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj ponoreli mladci ne odprejo svojih privat lokalov in služijo denar? Zakaj se mladi Poljaki vozijo delat v Anglijo, domačinom pa se ne ljubi / ne znajo / nočejo?

Kdo je po tvoje kriv, da vsi čakajo samo na to, kaj bodo drugi naredili za njih?
sprasujem se.gif

Kriva je predvsem država.
Ponavljam, ti isti mladci bi bili v normalnih, prijetnih razmerah s svetlo perspektivo povsem ok druščina.
Poglej si Bowling for Columbine, tisti del kjer Moore primerja Ameriko in Kanado. Podatki, brez ideološke navlake. Vse več ali manj enako, le različni državi, stopnji kriminala pa sta way way apart. Sistem pač vpliva na ljudi.

Pa še nekaj, da ne bo nesporazumov - Poljaki so že kar nekaj časa doma. Bi rekel da tudi za to re-migracijo obstajajo racionalni razlogi.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene so naprimer te izgredi zelo prizadeli samo z vidika odpovedanih premierligaških tekem.
frown-1.gif

Mene so pa pacienti ameriški pred cca. mesecem razveselil s koncem lock outa v NFL-u in danes so že prve pre-season tekme.
nahrung002.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Hecno, ampak vsaj pol tvojih argumentov gre v podporo mojim trditvam in krivdo pripisuje sistemu in sodobni družbi.
Pa saj ne more biti drugače. 12-letnik pač ne more biti sam kriv za to da je popolnoma nesocializiran in da ga veseli demoliranje vsega kar mu pride pod roke.
Delat, da bi zaslužil za moped, pa pri teh letih tudi ne more, ane?

Sicer pa ne bi rad polemiziral stavek za stavkom. Tu je le nekaj misli, ki so se mi pri branju tvojega posta utrnile.

O tem kako so policaji le opazovali destrukcijo, ščitili pa banke in javni sektor, za male ljudi se pa niso zmenili:
24 ur : Renato Volker (to je tisti gej ki je neuspešno čakal na kavi Saškota Pečeta):

Odmevi :
Zanimivo poslušanje Ambrožiča od 20:40 do 21:40 kjer razlaga kaj vse je vlada vzela mladim zaradi varčevanja.
Ga. anarhistka Marta Gregorčič na 28:15 pa razlaga, kako so ščitili nakupovalne centre. Pa tudi sicer je povedala kar precej zanimivega, pa tudi kolosalno neumnost (da je plenjenje upor proti vladavini kapitala)

Za konec pa še en članek vsaj preleti, pa povej če je to normalno za eno od najbolj razvitih držav na svetu:
-> UPOKOJENCI MANJ JEDLI, DA JIH NE BI ZEBLO

Država s tako politiko ki obenem meče miiljarde za prestiž in vojne (ki seveda prinašajo korist le peščici) je tempirana bomba. In ni edina.

Že kar lep čas nazaj sem zagovarjal slogan Revolution is my solution.
Se pa bojim da je v današnji kakofoniji idej in informacij prava revolucija neizvedljiva.
Zato pa lahko pričakujemo vse več stihijskih neorganiziranih ludističnih vstaj kot je ta v Londonuj, ki ne izražajo drugega kot stisko in pomanjkanje perspektive, ne premorejo pa nikakršne ideje.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Zal mladina nima vec neke kontrole in avtoritete - dokler se nihce ni upal zateziti nazaj ucitelju ali starsu (da ne omnejam tega, da bi, ce bi oblajal nekoga na ulici, naslednji dan tezko hodil, ker bi te fotr s pasom) je obstajala neka minimalna kultura druzbe. Danes pa, ko se mulce v soli pita s "pravicami", in je vzgoja prepuscena televiziji in obcasnemu ucitelju, ki se mu da imamo pa nesocializirane kriminalce pri 12 letih. Priva je pa pomehkuzenost danasnje druzbe - "mojegu revcku pa res nihce ne bo pravil da tega ne sme" - samo enkrat se sprehodi po kaksnem nakupovaljem centru, kako mulci izsiljujejo starse. Jaz bi - in verjamem da tudi ti - dobil tri okoli kepe, danes pa takoj priskoci na pomoc "prijazna dusa", ki ti zacne razlagati, medtem ko nabira Tofu, kako to skodi otroku, da te bo prijavila na CSD in da itak, ce nisi vegetarjanski vernik v "vijolicni zarek dobrote" te bo tako ali tako pobralo.

A ne me jebat.

V sole (za zacetek) je treba nazaj uvesti red. Ce to pomeni, da mulc dobi z ravnilom po prstih, takle mamo. Ce se ne solas in nimas redne zaposlitve bi te morala drzava usmeriti - brezpogojno do vsaj 22 leta - v javna dela. Pa ce je to kopanje jarkov, ciscenje ulic ali druzba starostnikom je popolnoma vseeno. To je se en razlog zakaj se meni zdi odprava obveznega sluzenja vojaskega roka tak samomor iz zasede, da ga ne znam opisat. Preprican sem, da ce bi ti mulci morali eno leto puzati po blatu pod strogo disciplino (tako kot so nasi starsi, pa tudi nekateri od nas), da bi trikrat premislili kaj je moski, kaj je pa [censored] v majcki s kapuco.
Ampak, seveda, v nasi "pussy-edition" druzbi so, denimo, se zapori v bistvu prav prijetni. Brevik bo 21 let bival v hotelu s 3*, kjer bo edina omejitev to, da ne bo smel it izven zidu na sprehod. REALLY?! To je zapor? Kjer se bodo "bogi recki" spreobrnili?! WTF?! Kruh, voda, vlazna luknja, vsak dan 12 ur lomljenja kamnov, stroga tisina, vsak prekrsek kaznovan z bicanjem, adijo - da ti ne bi na kraj pameti padlo, da bi se kdaj hotel iti v zapor.
Sj kr ne morem verjet
cheer.gif

....ce je kej res v zivljenju ,je to ,da se zarecenga kruha ,najvec poje..
...in se enkrat
aplauz.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Mene so naprimer te izgredi zelo prizadeli samo z vidika odpovedanih premierligaških tekem.
frown-1.gif

Mene so pa pacienti ameriški pred cca. mesecem razveselil s koncem lock outa v NFL-u in danes so že prve pre-season tekme.
nahrung002.gif

ti si pa ta mesec izjemno izjemno radodarno ocenil... je bolj 14 dni

grem js zdaj spat za 3 ure in pol, potem pa gledat Eaglese - Fly, Eagles, Fly, on the road to victory! EAGLES!

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Angleži so mi šli vedno na živce. Bahat brezvezen folk, kamorkoli pridejo se ne znajo obnašat, mislijo, da je vse njihovo. naj kar razbijejo London, nimam nič proti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Tiste vaške straže nimajo svastik na čeladi.

tudi pri nas jih niso imele, pa tudi čelad bolj malo, kakšno starojugoslovansko narejeno po francoskem modelu adrian, drugeč pa so imeli na glavah prevsem klobuke in čepice...predstavljaj si skupino mladih vaščanov recimo v planinskih oblekah...ali pa čisto navadnih, sme pa tja kak kos raznoraznih uniform, od gasilskih, jugo, italijanskih...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
cool-1.gif

V londonu veliko policistov sploh ni oborozenih.

glej... London sem prehodil. Če je bil kakšn tip v civilu policaj, ki sem ga srečal ..ne vem. Če je imel policaj v civilu oborožitev tud ne vem. Bi prej rekel, da so v civilu pa vseeno oboroženi. Nisem pa videl uniformiranega policaja brez orožja. Eni z neprobojci, eni s šapkami, eni s čeladami eni kot cestarji, vsi te pa tudi oboroženi s pištolami, eni tudi z avtomati itd. Tolko!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sj kr ne morem verjet
cheer.gif

....ce je kej res v zivljenju ,je to ,da se zarecenga kruha ,najvec poje..
...in se enkrat
aplauz.gif

Stari, je jeba, ce se pogovarjas z najboj levim desnicajem, oziroma najbolj desnim levicarjem, ane?
evil.gif
Eno je to, da sem mnenja da mora folk imeti enake prilzonosti, ne glede na to, a so roza, kodrlajsasti, beli, crni, tukaj od vceraj ali od leta 900, gej ali trans, muslimani ali zoroastristi, in da ne smes nikogar siliti v kalup - drugo je pa "druzba" in odnosi v njej, torej socialni in druzbeni red, ki jim mora to omogocati... Tam sem pa "mickeno" bolj strog, se posebej kar se tice spostovanja drugih in spostovanja lastnine...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Tiste vaške straže nimajo svastik na čeladi.

tudi pri nas jih niso imele, pa tudi čelad bolj malo, kakšno starojugoslovansko narejeno po francoskem modelu adrian, drugeč pa so imeli na glavah prevsem klobuke in čepice...predstavljaj si skupino mladih vaščanov recimo v planinskih oblekah...ali pa čisto navadnih, sme pa tja kak kos raznoraznih uniform, od gasilskih, jugo, ...
To si ti malo s partizani pobrkljal ...

Za uniforme straž je poskrbela prijateljska država Italija.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Čisto nič nisme pobrkljal, sem za rzaliko od tebe videl malo prevče fotodokumentacije vaških straž. Uniforme so si omislili precej pozno, pa še to zdaleč ne vsi. Verjetno si ti stražaje pobrkljal z MVAC oziroma Legijo smrti?

Vaška straža je zgledala nekako takole - ko so imeli vaški fantje dovolj partizanskega nasilja, so v roke vzeli puške, kolikor so jih pač imeli, se oblekli čimbolj 'terensko' (neredki so tudi primeri stražarjev v povsem običajni obleki s klobukom na glavi in s puško na rami) in oprezali za 'banditi'...ja, italijani so jim poslali nekaj orožja, predvsem stare francoske puške, pa še to ne takoj, saj jim niso zaupali, kasneje, (leta 1942), pa so jih vendarle nekoliko bolje opremili in oborožili, ampak to pomeni tudi konec všakih straž kot takih in se te formacije začnejo imenovati MVAC, dobijo pa tudi ofenziven značaj, saj so se vaški stražarji, kot pove njih ime, zadrževali predvsem okoli svojih hiš oziroma vasi.

še ena slika vaških stražarjev...

vaski_strazarji_Log.jpg

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Priznam, da sem imel v mislih njihovo nadaljevanje. MVAC, bela garda ... Kar pa je samo preimenovanje iste skupine.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A se lahko skoncentriramo na London in izgrede, ter socio-politicne probleme tam, in ne na ta rdece in ta bele? :S

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Hecno, ampak vsaj pol tvojih argumentov gre v podporo mojim trditvam in krivdo pripisuje sistemu in sodobni družbi.
Pa saj ne more biti drugače. 12-letnik pač ne more biti sam kriv za to da je popolnoma nesocializiran in da ga veseli demoliranje vsega kar mu pride pod roke.

Se popolnoma strinjam, da je kriva druzba (ne sistem!). Ampak na to so anglezi - pa tudi mi - vcasih imeli krasen odgovor: National Service .
smile-1.gif

O revolucijah pa ne bi
smile-1.gif
ceprav jih v Libiji, Siriji, etc., razumem se mi zdi popolnoma nepotrebna v demokraciji... Samo do naslednjih volitev je treba pocakat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Se popolnoma strinjam, da je kriva druzba (ne sistem!). Ampak na to so anglezi - pa tudi mi - vcasih imeli krasen odgovor: National Service .
smile-1.gif

O revolucijah pa ne bi
smile-1.gif
ceprav jih v Libiji, Siriji, etc., razumem se mi zdi popolnoma nepotrebna v demokraciji... Samo do naslednjih volitev je treba pocakat.
Ja, treba je potrpet in počakat na naslednje volitve, ko se vladajoči malce zarotirajo, potem pa spet zvišajo davke, omejijo še malo svobode, razširijo področje kaznovanja, še mal poostrijo nadzor, da nebi kdo pomislil na upor, .......si nabašejo žepe,.... potem pa je treba spet malo potrpet in počakat na naslednje volitve....

Hilda, Bine, Igor, Boško, Zmago.....se ti pa v fris smejojo, ko čakaš na nove volitve.