Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Pravi problem je čisto drugje, v vrhovih korporacij ter politikih ki jih kapital obvladuje. In pa v nas, ovcah, ki vse to lepo opazujemo in se zgražamo nad zmedenimi pubertetniki brez prave perspektive, ki si želijo vsega tega kar vidijo v reklamah, nimajo pa niti za pošten moped.
Hrm, zakaj pa nimajo za posten moped, medtem ko vsi ostali imajo? Aja, zato ker niso niti srednje sole dokoncali, ker njihovim starsem tako ali tako drzava placuje stanovanje, oni dobivajo podporo, delati jim ni nujno treba, ce pa ze je lazje malo preprodati kaksno stvar, pa je. Dej ga no strat, ceprav politika nikjer ni idealna tega res ne mores poloziti na njihov prag.
Zal mladina nima vec neke kontrole in avtoritete - dokler se nihce ni upal zateziti nazaj ucitelju ali starsu (da ne omnejam tega, da bi, ce bi oblajal nekoga na ulici, naslednji dan tezko hodil, ker bi te fotr s pasom) je obstajala neka minimalna kultura druzbe. Danes pa, ko se mulce v soli pita s "pravicami", in je vzgoja prepuscena televiziji in obcasnemu ucitelju, ki se mu da imamo pa nesocializirane kriminalce pri 12 letih. Priva je pa pomehkuzenost danasnje druzbe - "mojegu revcku pa res nihce ne bo pravil da tega ne sme" - samo enkrat se sprehodi po kaksnem nakupovaljem centru, kako mulci izsiljujejo starse. Jaz bi - in verjamem da tudi ti - dobil tri okoli kepe, danes pa takoj priskoci na pomoc "prijazna dusa", ki ti zacne razlagati, medtem ko nabira Tofu, kako to skodi otroku, da te bo prijavila na CSD in da itak, ce nisi vegetarjanski vernik v "vijolicni zarek dobrote" te bo tako ali tako pobralo.
A ne me jebat.
V sole (za zacetek) je treba nazaj uvesti red. Ce to pomeni, da mulc dobi z ravnilom po prstih, takle mamo. Ce se ne solas in nimas redne zaposlitve bi te morala drzava usmeriti - brezpogojno do vsaj 22 leta - v javna dela. Pa ce je to kopanje jarkov, ciscenje ulic ali druzba starostnikom je popolnoma vseeno. To je se en razlog zakaj se meni zdi odprava obveznega sluzenja vojaskega roka tak samomor iz zasede, da ga ne znam opisat. Preprican sem, da ce bi ti mulci morali eno leto puzati po blatu pod strogo disciplino (tako kot so nasi starsi, pa tudi nekateri od nas), da bi trikrat premislili kaj je moski, kaj je pa [censored] v majcki s kapuco.
Ampak, seveda, v nasi "pussy-edition" druzbi so, denimo, se zapori v bistvu prav prijetni. Brevik bo 21 let bival v hotelu s 3*, kjer bo edina omejitev to, da ne bo smel it izven zidu na sprehod. REALLY?! To je zapor? Kjer se bodo "bogi recki" spreobrnili?! WTF?! Kruh, voda, vlazna luknja, vsak dan 12 ur lomljenja kamnov, stroga tisina, vsak prekrsek kaznovan z bicanjem, adijo - da ti ne bi na kraj pameti padlo, da bi se kdaj hotel iti v zapor.
Case in point: Singapur. 5 miljonov ljudi na 700kv.km. - Cista, mirna, neverjetno bogata drzavica, 10 najvecje drzavne zaloge denarja na svetu, populacija je kot da bi dal od vsake drzave enega v multipraktik, pa na high mesal 15 minut.
In? ce te trikrat dobijo da smetis moras v nedeljo pucati ceste v brezrokarvniku "Jaz svinjam."
Ti pride kriminal na misel? "Singaporean law allows caning to be ordered for over 30 offences, including hostage-taking, robbery, gang robbery with murder, drug use, vandalism, and rioting. Caning is also a mandatory punishment for certain offences such as rape, drug trafficking, illegal money-lending,[5] and for visiting foreigners who overstay their visa by more than 90 days, a measure designed to deter illegal immigrant workers."
OH, LOOK! IT WORKS!
Citat:
Povejte, a je kdo zastrigel z ušesi, ko so poročali da policija le opazuje plenjenje, razbijanje in uničevanje majhnih privat lokalov? V bran se postavijo le bankam, velikim podjetjem in ostalim predstavnikom velekapitala.
? Kje sem pa to zamudil?
Citat:
Ta familija, to so prave žrtve. Še posebej zaradi tega, ker so požigalci pravzaprav njihovi bratje in bi se morali skupaj boriti proti pravemu sovragu.
Ja, itak, kapital je pravi sovrag, ne to, da ne zmoremo vec osnov kulture, ki so jo imeli tam, 1850...
P.S.: Se opravicujem Amnesty International ker tokrat nisem na njihovi strani.