izginulo letalo - mobilni telefoni

erikson

Guru
25. avg 2007
22.383
6.160
113
article-2587209-1C88563400000578-444_634x657.jpg

article-2587209-1C86BE4800000578-676_634x444.jpg

Zaenkrat ni nič uradno. Na osnovi novih dejstev sklepajo, da ni preživelih.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
bi bolje bolje vedel (ko)pilot oz. tisti, ki ga je (ce ga je) prisilil. Sam se bolj nagibam k prvemu.
Sicer pa je letalo letelo in verjetno strmoglavilo dalec od obale (in dosega radarjev) Avstralije.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.383
6.160
113
Ves čas prihajajo nove informacije. Za kopilota je bil to šesti polet z letalom 777, prvi brez spremljevalca. Kar načeloma ni problematično.

Med tovorom naj bi imeli tudi pošiljko litijevih baterij. Ki se občasno vnamejo in od letos veljajo zanje nova pravila:
Nasvet pred pošiljanjem | Litijeve baterije

Litijeve baterije, za katere se ve ali se sumi, da so pokvarjene ali poškodovane, predstavljajo visoko tveganje za varnost osebju in lastnini in jih pod nobenim pogojem ni dovoljeno prevažati z letalom.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
... samo je neverjetno, da bi zaradi tega letalo letelo na J Indijskega oceana.
Mogoče, je bolj zanimiva informacija, da se je pilot tik pred letom pogovarjal z nekom po telefon. Klicala naj bi ga zenska z GSM-ja s SIM kartico, ki je bila kupljena s "ponarejeno identiteto".

erikson

Guru
25. avg 2007
22.383
6.160
113
Deep Water (2014)

A plane flying from Beijing to Sydney crashes into the Pacific Ocean. The surviving passengers and crew soon realize that their plane is starting to sink into a bottomless abyss and face terror beyond reckoning as they are surrounded by the most deadliest natural born killers on earth.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.836
5.934
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako to da noben ni poklical 911 če so telefoni zvonili ko so jih klicali. UFO?
Ti veš kako deluje gsm omrežje ?
Hint: bazne postaje so med seboj povezane, ponavadi preko optike.
Ne gre signal direktno iz KP v MS...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.192
7.058
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
V roku enega meseca bo ziher spet teroristični napad s tem letalom...se grem lahk stavt takoj.

Sprejmem stavo.

Če izgubiš, en mesec ne pišeš sem. Če dobiš, jaz en mesec ne napišem nič.

Sva zmenjena?

tik tak tik tak tik tak tik tak

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Meni je ob tej lokaciji res uganka, kako (zakaj) je letel v tisto smer. In ali ga res tudi v Avstraliji niso zaznali.

Skoraj 2000 km od Avstralije naj bi ga Avstralci zaznali s čim? Vojaškimi jasnovidci?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ta teorija je zanimiva ''Tudi pilot Chris Goodfellow verjame, da je letalo zadnji kos poti opravili brez pilota. Vendar bolj kot v teorijo samomora verjame, da je izbruhnil požar, zaradi česar je pilot sprejel nekaj na videz nenavadnih odločitev, od ovinka, do višine in skušal doseči Palau Langkawi, a je posadka zaradi dima najbrž padla v nezavest, letalo pa je nato letelo, dokler ni zmanjkalo goriva.''

Zdaj pa ne vem ali je možno, da izbruhne tak požar, da prekine transponder oz. vso komunikacijo. Ampak je drugače zanimiva teorija - pilot zaradi dima obrne letalo nazaj, pade v nezavest in letalo leti prosto dokler ne zmanjka goriva. Ali pa je vmes prišel k sebi, probal dvignit letalo, da bi s pomanjkanjem kisika pogasil ogenj...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.127
656
113
možnost sicer je, da požar prekine komunikacijo, možno je tudi, da požar prekine dobavo energije za cocpit. samo je malo verjetno. neverjetno je, da bi pilot vmes prišel k sebi in probal dvignit letalo, da s pomanjkanjem kisika pogasi ogenj, kot si napisal, ker ga bo prej pobralo kot bi ogen ugasnil.
pilota imata na dosegu roke vsak svojo kisikovo masko, katero si lahko dasta na obraz v manj kot 5sekundah(točnost podatka ni zanesljiva). in v primeru, da opazita dim, sem 1000%, da pilot kateri tist trenutek leti letalo, si bo nadel masko gor, isti trenutek ko opazi dim.

100% razlog se ne bo nikoli vedel, brez FDR in CVR oziroma t.i. črnih skrinjic. pa še potem je vprašanje, če bo pravi vzrok odkrit.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
V roku enega meseca bo ziher spet teroristični napad s tem letalom...se grem lahk stavt takoj.

Sprejmem stavo.

Če izgubiš, en mesec ne pišeš sem. Če dobiš, jaz en mesec ne napišem nič.

Sva zmenjena?

tik tak tik tak tik tak tik tak

BUM...teroristično dejanje...tko kot sem reku

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
možnost sicer je, da požar prekine komunikacijo, možno je tudi, da požar prekine dobavo energije za cocpit. samo je malo verjetno. neverjetno je, da bi pilot vmes prišel k sebi in probal dvignit letalo, da s pomanjkanjem kisika pogasi ogenj, kot si napisal, ker ga bo prej pobralo kot bi ogen ugasnil.
pilota imata na dosegu roke vsak svojo kisikovo masko, katero si lahko dasta na obraz v manj kot 5sekundah(točnost podatka ni zanesljiva). in v primeru, da opazita dim, sem 1000%, da pilot kateri tist trenutek leti letalo, si bo nadel masko gor, isti trenutek ko opazi dim.

Na žalost letalska statistika prvi, da to ni res. Da so bili celo primeri, ko si je kopilot nataknil masko, ker ni več gibov nadzira, kapitan pa poleg njega v nič kaj boljšem stanju ne ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.050
9.704
113
Eno morda neumno vprašanje, ker ne poznam letal.
A v 2014 lahko eno tako veliko letalo ''izgine'' in živ krst ne ve več, kje hudiča se nahaja oz. se je zrušilo? A ni noter kup tracking deviceov in kaj je s tistim signalom s črne skrinjice? A kar mrkne ali kako? Vsaj dokler zadeva ne gre v morje, bi morala biti vidna.
Tukaj je tema, kjer lahko online spremljaš lete nad seboj, hkrati pa stručkoti in vse tajne službe ne vedo niti približno, kje je jumbo jet mrknil? In to ob dejstvu, da ti danes s satelitom verjetno črke v časopisu preberejo. Ajd, razumem da bi ena Cessna se zrušila in noben ne bi vedel kje. Recimo, ko je tale naše letel okrog sveta z ultralahkim letalom se ga je tudi spremljajo. In jumbo jet kar mrkne
confused-1.gif
? Po moje tukaj nekaj ne štima in nam nekaj skrivajo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Eni malo preveč pričakujete od "vsemogočne" tehnologije. Tudi današnja tehnologija je daleč od te. Ne gledati preveč filmov.