Izdelki za regeneracijo mišic

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Straching je bolj u qurcu metoda za povečanje gibljivosti. Problem je ker je vzorec čisto drugačen kakor je to potem pri kakršnem koli drugem športu ali aktivnosti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jao ta strečing... toliko teorij kot sem jaz pri športu glede tega dal skozi je pa že bolno, pa to v 15 letih, ne v 50...

najprej se je valjda delalo močan strečing pred in po treningu, potem malo manj pred in še vedno fejst po, zdaj jaz osebno pred treningom/tekmo samo močno razgibam večino sklepov in se morda čisto malo pretegnem, pa še to bolj zaradi razmigavanja samega, po aktivnosti pa samo kadar so res veliki napori

sem pa nekoč bral neke teorije, da s strečingom ti v bistvu mišico poškoduješ, potrgaš mikrovlakna, kar naj bi bilo pa dobro za to, ker se potem delajo vmes nove celice in se mišice daljšajo...

kaj pa vem, na koncu nisem nič pametnejši, edino kar se mi zdi res prav je, da se ne dela strečinga (vsaj tistega pravega) pred kakršnokoli aktivnostjo

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
sej je logično da ne boš raztegoval 'mrzle' mišice.
jst začnem in končan aktivnost s počasnim tempom.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Jaz se nikoli ne raztegujem
stupid-1.gif

Po treningu pa whey + malo maltodextrina + c vitamin. Ponavadi nimam težav drug dan,razen tu pa tam,ampak mi paše če boli malo
smirk-1.gif
Vsaj vem da sem živ.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Potem me pa res zanima, kaj storiti recimo po 8ih urah hribov večje višinske razlike. Jaz če se ne raztegnem, posebej kolen, me začnejo bolet skoraj takoj, ko se v avto usedem.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
keber - pomojem ni kaj druga za storit v tvojem primeru. Ti imaš dalj časa trajajočo aktivnost itd. Tisto uro-uro pa pol maximalno kaj imam jaz aktivnost, ne delam raztegovanja. Razen enih par vaj za spodnji del hrbta in pa "superman.a" ( na tleh ležim, dvignem in raztegnem roke, noge ter glavo )

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik retLa pravi:
keber - pomojem ni kaj druga za storit v tvojem primeru. Ti imaš dalj časa trajajočo aktivnost itd.
A to pomeni, da je stretching le koristen? Ker glede na napisano od jaka6 bi lahko smatral, da je kakršnokoli raztegovanje kadarkoli popoln nesmisel.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, kakorkoli, si jih pa zravnaš, nategneš, karkoli, saj se zastopimo menda. Ali pa vsaj vse tiste vezi, ki so bile nonstop pokrčene in obremenjene.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem vedno mislil, da raztegovanje=stretching (vsaj če pogledamo v slovar).

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
No ja... raztegovanje jaz pojmujem bolj kot neka aktivnost za povečanje in vzdrževanje gibljivosti. Tukaj pa je metod več. Tudi straching ima varianto tisto enostavno, ki jo ponavadi poznamo ali pa naprimer PNF. Bolj znane so še zamašne ali balistične vaje kjer poskušamo amplitudo dosečt z vztrajnostjo uda pri zamahovanju. Katera je boljša? Ponavadi je tako da je pri klasičnem strachingu večji napredek, ker pa je oblika tega raztezanja skregane z vzorcem aktivacije pri vseh športih vedno bolj v ospredje prihaja spet balistična metoda.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
dej nam ti nekaj zaupaj...kakšne so tvoje reference na podorčju treniraja, predvsem kot razumem fitnesa in morda tudi bodybuildinga? Ker v komentarjih nastopaš zelo suvereno. Pa ne mislim sedaj pejorativno, bolj me zanima, če se je zanesti na tvoje trditve.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
S tem si služim kruh. Ampak ne s fitnesom in bodybuildingom, do tega imam odklonilen odnos. Bil sem kondicijski trener tudi kakšni slovenski reprezentanci. S tem se ukvarjam 17 let.