Ali brez slovenskega državljanstva nimaš pravice do stalnega bivališča?Jaz pa vem da JE. Vem tudi kake dileme so imeli nekateri južnjaki zaradi slovenske osamosvojitve. Preprosto niso verjeli in so raje čakali kaj bo prinesel čas. Bali so se tudi, v kakšno nemilost lahko padejo tam doŁ kjer so doma. Prej smo bili ena velika država in si lahko imel stalno prebivališče kjerkoli od Gevgelije naprej, sedaj pa samo še od Dobove ... je razlika. Toda trdemu bosancu to dopovedat - raje bo izigraval kot ponavadi.
Pol leta, 6 mesecev so imeli časa da si pridobijo državljanstvo, pa niso hoteli. Zavestno so se odrekli pravic. Danes so pa ubogi .
Ali brez slovenskega državljanstva nimaš pravice do stalnega bivališča?
Kako sodišca nimajo pojma, se je vidlo pri švicarskih kreditih. In pri postopkih se je sodiščem prikazalo to kaj jim je odgovarjalo, dejstva da so se sami odločili da ne postanejo državljani Slovenije se ni predstavilo. Ker seveda čisto po južnjaško sedaj glumimo gljivo. Seveda so sedaj vsi srugi krivi samo oni ne, že 1000x videno in slišano.Na ustavno sodišče in ESČP si se že prijavil, da jih boš razsvetliv, kako nimajo pojma?
Me prav zanima kako se je to zgodilo? A niso imeli osebne izkaznice?Pozabljate na tiste, ki so bili slovenski državljani, pa so bili ravno tako izbrisani. Kako bi si naj nekdo šel urejat stvari na UE, če pa sploh ni vedel, da so gra izbrisali. Poznam dva taka primera. 10 generacij nazaj čisti slovenci.
Pozabljate na tiste, ki so bili slovenski državljani, pa so bili ravno tako izbrisani. Kako bi si naj nekdo šel urejat stvari na UE, če pa sploh ni vedel, da so gra izbrisali. Poznam dva taka primera. 10 generacij nazaj čisti slovenci.
A da bi prizadetim poslali na njihov stalni naslov priporočeno pošto in jih osebno obvestili, kaj nameravajo, se pa ni dalo?Tukaj je bilo veliko ignorance na strani izbrisanih, takrat se je po medijih obveščalo da morajo urediti status
in tisti ki je želel je to uredil.
Ti še danes ne veš, za kaj se je pri izbrisu šlo.izgovori v stilu "nism vedu" enostavno ne pijejo vode
To se je zgodilo nakako tako - človek je imel osebno izkaznico, izdano npr v Ljubljani, in ko je čez par mesecev prišel ničhudegasluteč na UE zaradi bilokakega opravka, je uradnica vzela iz predala luknjač in mu je osebno preluknjala. In jo ni bilo več.Me prav zanima kako se je to zgodilo? A niso imeli osebne izkaznice?
Ti še danes ne veš, za kaj se je pri izbrisu šlo.
Ti je malo višje razloženo že nekajkrat, preberi si.Mi boš ti razložu? Sama ušesa so me...