Izbrana kakovost ali kako nategniti slovenskega potrošnika

Ne, mleko ni isto. Pravzaprav v večini sira iz spina sploh ni nikoli bilo mleka. Tako, da ti predlagam, raje stisni zobe in vseeno pojej tisti domač sir "brez okusa".
mojih 5 c. Siri iz Eurospina so okej primerljivega okusa kot če bi kupil npr mercatorjevega ali pa šparovega (njihova znamka). So pa siri tudi znotraj istega branda lahko delani v različnih sirarnah/mlekarnah. V bistvu v taistih obratih se proizvaja tudi druge verige ala coop, famila itd tako za njihove znamke, kot tudi za blagovne znamke sira. Imam možnost primerjat naš slo Eurospin pa Ita Euriospn. Slednji so bolje založeni, dobijo se izdelki ki se pri nas ne dobijo in v Ita je Eurospin trgovina ranga hofer pri nas. So cenejši ker imajo več ali manj zgolj svoje brande, so pa ti prav tako kakovostni. Na izdelkih so tudi navedeni izvori surovin (npr mleko za jogurte), kar je pri nas bolj loterija.

PS nekatere kave za eurospin proizvaja Kimbo, ki mimogrede dela tudi za znamko DeLonghi.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
21
18
Tudi jaz imam precej dobre izkušnje z Eurospinom. Cene imajo pomoje lahko nižje, ker nabavljajo za cel italijanski trg, poleg pa še za slovenskega in hrvaškega. To lahko vidiš po deklaracijah, ker jih v drugi jezikih ni, kar verjetno pomeni, da se prodaja isti izdelek na vseh treh trgih. Siri so na splošno dobri, jaz običajno vzamem take z geografsko označbo porekla, kar imaš pri Pecorinu, Grana Padanu in Parmigianu Reggianu. Prav tako so dobre nekatere mesnine s takšno oznako, tudi cenovno so ok. Testenine so na splošno boljše v Spinu kot od Barille, jogurti so tudi dobri in kremasti, kar mi paše. Včasih kupim kapsule za Dolče Gusto, pa kakšne vložnine in konzerve, od tune, koruze, fižola. Svežega mesa pa že sicer ne kupujem, ker ga dobim v izobilju pri tastu na kmetiji.

So pa nekatere ugotovitve o tem, kako kmetje delajo in kako goljufajo, res komične. Če ne bi sam pomagal pri veliko kmečkih opravili, bi mogoče komu take pavšalne ugotovitve še verjel, ampak tako se pa vidi, da nekateri kmetije niti še od daleč niso videli. Skratka, ki ga čez domača ocvrta jajca z domačimi ocvirki. Malo nas je še takih srečnežev, ki lahko jemo tako kvalitetno hrano, ki je prepotovala 0 kilometrov. Precej rednih strank to ve, zato se vsako leto vračajo, ko so na vrsti koline ali govedina, nekajkrat letno piščanci ali po domače pasterizirane sokove, ki so na voljo samo omejen čas jeseni.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in 8888

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Jaz se spomnim slovenskih zacetkov eurospina in njihove ponudbe sirov. Top shit v primerjavi s konkurenco, izbira primerljiva z italijo. Potem pa po pol leta najdem samo ementalca in co. Kaj pa ostalo, kdaj pride zaloga? Ja nimamo vec, veste ne gre v promet in smo opustili.

• Žalosti me
Reactions: Hanzi