Izbira avtomobila

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Picaso in avtomatik mi ne daje nekega zaupanja... Za Renaulta pa ne poznam, niti nisem vozil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
To je težava alterja... Trije pogoji, 5-7 jurjev, karavan in avtomatik... Dobiš pa 8 jurjev in odrezano rit...
zmaga.gif

Zadel žebljico na glavico
aplauz.gif

Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Picaso in avtomatik mi ne daje nekega zaupanja... Za Renaulta pa ne poznam, niti nisem vozil.

V obeh primerih je pa v igri francoz z avtomatikom
tongue-1.gif

Tudi moj glas gre za toyoto. Bolj kot ne vse štima, glede cene se da pa praktično vedno še kaj dogovorit.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
PA si mu povedal da DSG-ji niso pravi avtomatiki, kot jih poznajo v Kanadi? Da radi cukajo pri nizkih obratih in se kvarijo kot po tekočem traku?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Se bojim da se kar nekaj avtov proda za ceno ki je vsaj 10% nizja od oglasevane. Se pri novih se to dogaja, pa se pri starih ne.
Ko pa vkljucis pogoj avtomatik in bencinar pa moras vedet da je kupcev takih avtov se manj kot prodajalcev. Kdo ima torej skarje in platno.

Je pa res da od karavanov je tudi meni samo tisti avensis padel v oci.
Zdaj ce so deli dragi pa bog pomagaj. Se pa prej prepricaj kaksne cene ima konkurenca, kaksna je moznost pridobitve oem ali ponaredkov in kaksna je cena teh ponaredkov.

Sicer pa parking in divjad kombinacija popravi kar nekaj zadev. Totalke pa seveda ne. Tisto pa je nekoc pokrila kasko totalka....

Se pa se vedno najdejo tudi licarji in kleparji ki delajo za "pol cene" v primerjavi s cenami zavarovalnic

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se bojim da se kar nekaj avtov proda za ceno ki je vsaj 10% nizja od oglasevane. Se pri novih se to dogaja, pa se pri starih ne.
Ko pa vkljucis pogoj avtomatik in bencinar pa moras vedet da je kupcev takih avtov se manj kot prodajalcev. Kdo ima torej skarje in platno.

Je pa res da od karavanov je tudi meni samo tisti avensis padel v oci.
Zdaj ce so deli dragi pa bog pomagaj. Se pa prej prepricaj kaksne cene ima konkurenca, kaksna je moznost pridobitve oem ali ponaredkov in kaksna je cena teh ponaredkov.

Sicer pa parking in divjad kombinacija popravi kar nekaj zadev. Totalke pa seveda ne. Tisto pa je nekoc pokrila kasko totalka....

Se pa se vedno najdejo tudi licarji in kleparji ki delajo za "pol cene" v primerjavi s cenami zavarovalnic

Ja in enemu, ki preživi mesec dni v Sloveniji, se bo ravno dalo iskati kleparje pod kozolcem, pa rezervne dele po odpadih in ne vem kaj še. Mislim, da se temu stricu, ki kupuje avto kratko malo j... za stroške vzdrževanja. tudi meni bi se žvižgalo za stroške vzdrževanja avta, če bi imel toliko denarja, da bi lahko mesec ali dva preživel v Kanadi. Niso vsi taki reveži kot mi v SLO, da bi za razliko v ceni 2 EUR pojedli svoje smeti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce pa dodas se dizle, potem pa imas naivec izbire pri citroenu....
C4 picaosojev je cela stran (vem, ni karavan), tudi C5 imas nekaj.
Je pa pri takih avtih potrebno vedno imeti jurja ali dva za popravilo menjalnika.
Ali pa se sprijaznoti da bo avto za dele, oziroma predelavo na klasiko

DAj me razsvetli prosim. Pa po možnosti iz lastnih izkušenj.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Se strinjam, ko reces da rabis avto za en mesec in x kkm je cena najbrz cisto druga.
Imel lastnega avtomatika cca 5 let. Kupil sem ga ceno popravila menjalnika. Ce bi skripnil menjalnik bi najbrz poklical cigotrans.
Bil pa je klasicni 3 stopenjski avtomatik z overdrive in NA japonskim bencincem ki je zrl 11-15 pri 100 konjih. Verjamem pa da je danes nizja poraba. Tisti motor je bil konstruiran pred 30 leti najbrz.

In takrat sem poznal kar nekaj ljudi ki so imeli avtomatike, nekateri tudi tezave z njimi. Jaz sem ob nakupu menjal.olje v menjalniku. Na priznanem pooblascencu so mi rekli da je notri 6 litrov olja in dali predracun. Potrdim,pripeljem na servis iz avta iztoci 2 litra olja.
Meni postane vroce, kdaj bo pocepnil menjalnik ker je bilo v njem premalo olja. Notri nalije dobre litre olja in rece da ga dovolj. . ker sem videl kje ima sibko, doma preverim kolicino olja. Ugotovim, da ga je prefej preko maximum. Nekako potegnem ven in sem se potem se vozil cca 40kkm z njim...
Toliko o pooblascenih, kozolcarjih in mojih izkusnjah z starimi avtomatiki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Kljub temu da sem imel uvozenega avtomatika,kateri se pri nas po mojih podatkih ni prodajal, se je dobilo kar nekaj delov. Originali precej dragi, oem ali ponaredki pa najdeni z nekaj iskanja po spletu, trgovinah.. Je pa res da nisem iskal karoserije ker mi ga ni uspelo razbiti. Izpuh, razdelilna kapa, potrosni material pa se je dobil po lj trgovinah....
In to je bilo pred 15 leti ko se ni bilo tolikonspletnih trgovin, ebaya....

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Prijatelj iz Kanade, ki ima hišo tudi v Sloveniji, bi si omislil en avto za čas, ki ga preživi tu.Zahteva je karavan, so 4 članska družina, obvezno avtomatik. Cenovni rang 5000-7000€, pa kakšni BMW in Mece odpadejo.
Avtomatik precej zmanjša izbiro, v tem randu recimo Passat DSG pride s precej kilometri, Renault Megane ali Laguna pa novejša in z manj kilometri, ampak ne poznam menjalnika... Kaj tretjega mogoče, da bo avtomatik normalen in avto zanesljiv?

Mogoče tole sicer ne bo dober nasvet,ker ne poznam tega človeka,ampak mogoče bi se lahko,če ni ravno invalid,naučil voziti avto z ročnim menjalnikom za tisti čas,ko bo pri nas...?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
KSZ... Najprej glede pogojev, so njegovi, ne moji. Če izrecno omeni, da hoče avtomatika, bo avtomatik. Lahko se poleg uporabe ročnega (katerega on zna voziti) nauči voziti tudi motor, ampak, če kupuje avtomatika, potem bo to avtomatik. Tu je še žena, ki ročnega ne zna voziti, tu sta tudi njegova starša, ki ravno tako obiskujeta Slovenijo. Se pravi, to smo razčistili, avtomatik.
Naslednja izbrana opcija je karavan, verjetno ne potrebujem še enkrat pisati vse, pač karavan. Verjetno lahko tudi kak enoprostorec, sigurno pa ne kombi ranga Renault Trafic in podobno.
Predvidevam, da bom v neki meri ua avto verjetno skrbel jaz, treba ga bo registrirati, servisirati, akumulator bo orazen, če bo recimo pol leta stal in podobno... V takem primeru bi mogoče jaz svoj drugi avto prodal in uporabljal tega, ko pa pride v Slovenijo (v glavnem poleti), imam pa motor in avtodom za drugo vozilo. Ravno tako so tu vprašanje prevozi iz in na letališče, kjer bom spet (predvidevam) pomagal jaz. Sedaj je recimo prišel v Munchen, vzel tam rento, se vozil okoli tistih 20 dni, potem pa odletel iz Benetk, kjer je pustil rento. Se pravi nič skrbi, avto registriran, itd... Tako da jaz neke racionalne rešitve v lastništvu avta za njega ne vidim.
Glede izbire, s Toyoto sem imel manjšo nezgodo, delov razen originalnih ni bilo za dobiti, cena pa.... Pri passatu dobiš vse kar hočeš...
Dsg sem vozil sam, obup pri počasnem premikanju, recimo pri prekinju v koloni... Računal sem na kakšen info iz prve roke za Renault avtomatik, a ga ni..
Če potegnem črto, ga bom raje prepričal, naj istane na rentacarju

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ti mu realno prikazi TOC, pa se naj potem odloci.Oziroma ce bos vecino casa ti vozil avto, potem mu ga rentaj za ugodno ceno.

Nazadnje urejeno: