KSZ... Najprej glede pogojev, so njegovi, ne moji. Če izrecno omeni, da hoče avtomatika, bo avtomatik. Lahko se poleg uporabe ročnega (katerega on zna voziti) nauči voziti tudi motor, ampak, če kupuje avtomatika, potem bo to avtomatik. Tu je še žena, ki ročnega ne zna voziti, tu sta tudi njegova starša, ki ravno tako obiskujeta Slovenijo. Se pravi, to smo razčistili, avtomatik.
Naslednja izbrana opcija je karavan, verjetno ne potrebujem še enkrat pisati vse, pač karavan. Verjetno lahko tudi kak enoprostorec, sigurno pa ne kombi ranga Renault Trafic in podobno.
Predvidevam, da bom v neki meri ua avto verjetno skrbel jaz, treba ga bo registrirati, servisirati, akumulator bo orazen, če bo recimo pol leta stal in podobno... V takem primeru bi mogoče jaz svoj drugi avto prodal in uporabljal tega, ko pa pride v Slovenijo (v glavnem poleti), imam pa motor in avtodom za drugo vozilo. Ravno tako so tu vprašanje prevozi iz in na letališče, kjer bom spet (predvidevam) pomagal jaz. Sedaj je recimo prišel v Munchen, vzel tam rento, se vozil okoli tistih 20 dni, potem pa odletel iz Benetk, kjer je pustil rento. Se pravi nič skrbi, avto registriran, itd... Tako da jaz neke racionalne rešitve v lastništvu avta za njega ne vidim.
Glede izbire, s Toyoto sem imel manjšo nezgodo, delov razen originalnih ni bilo za dobiti, cena pa.... Pri passatu dobiš vse kar hočeš...
Dsg sem vozil sam, obup pri počasnem premikanju, recimo pri prekinju v koloni... Računal sem na kakšen info iz prve roke za Renault avtomatik, a ga ni..
Če potegnem črto, ga bom raje prepričal, naj istane na rentacarju