Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Počasi bo treba zamenjati avto.
Gledam avtomobile s parametri:
- letnik 2007
- karavan (srednji razred = Passat, mondeo, Laguna etc.)
- diesel
- največ 125.000 km
- največ 13k€ (v skrajnem slučaju 14k€)
Na avto netu je kar nekaj ponudbe, prevladujejo pa Passati.
Kako se obnese DSG pri Passatih (kako je to za voziti, zanesljivost?)
Peugot 407SW - cena precej ugodnejša - so vredni tveganja; sploh kakšen avtomatik?
Mazda 6?
Alfa? - Kaj ni bolj skromna pri prtljažniku (še posebej v primerjavi z mojo sedanjo drvarnico?)
Potrebe - avto naj v naslednjih treh letih čimbolj zanesljivo naredi 100.000 km; zadaj se morajo relativno udobno peljati tri osebe + primeren prtljažnik.
jaz sem podobno kupoval pred 3 meseci, s tem da so bili moji pogoji 2006 pa tam 10-11k - na koncu sem izbiro zožil naMondeota in P407SW, s tem, da jaz sem sicer potreboval večji prtlažnik, samo sem imel prej limuzino
Mondeote sem veliko pregledal, pa nisem našel nobenega primernega edino enega s Ghia TItanium X opremo, ki pa je bil uvožen iz italije
P407SW ti ne odsvetujem, samo jaz sem recimo avtomatike vneprej skenslal, ker nikjer še ni veliko o tem napisanega, pa bom ta avto vozil vsaj 3-4 leta, tkao da nisem hotel kakih problemov še s tem, meni je lep zunaj in znotraj, opreme imajo ponavadi veliko (moj je ma res ful), samo prtlažnik je pa zgodba zase, zarad lepega designa so šparali na uporabnosti, sicer prostor sam ni mali, ampak je luknja dost manjša, za razliko od mondeota, ki ima praktično ravno nakladalno fleho kot kak dostavnik in je zato res nepraktičen, ampak jaz ga imam itak na pol pregrajenega in je pol za potovalke pol za psa.
Tako da, če rabiš velik prtlažnik, ki ga pogosto za večje predmete uporabljaš potem 407 odpade in ti svetujem mondeota, če pa recimo rabiš za "razsuti tovor" ala vrečke iz trgovin, potovalke itd. pa gre tud 407
maš pa 1.6, 2.0 pa 2.2 dizle mislim da, al je celo še en 2.7, 2.0 pade (tako kot citroen C5) v 80-100kW razred(lih 100kW) pa imajo 6 brzin, 1.6 imajo pa vsi 5 brzin
aja pa še to, Alfa 159 super lep avto, mislim, da tud z motorji ni problemov, samo mislim, da ga po uporabnosti prtlažnika še 407 šiša po vseh kriterijih