Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Čakej, zakaj bi podpirali manjše zlo
Dela naj se na tem, da se odpravi vse kretene.
Ker je manjše
.
Itak, da so vse vere megla. Vseeno jo veliko ljudi potrebuje, da pač lažje funkcionirajo.
Tudi meni je bila RKC zaradi "mahnjenosti na denar" vedno zoprna a, ko je človek zrelejši začne na vse gledati drugače.
Mnogo ljudi najde v cerkvi oporo, ki jo ne dobijo pri svojih sorodnikih/prijateljih/sodelavcih itd... ...in potem pač tisto parcelo zapustijo cerkvi.
.
Zadnje čase večkrat razmišljam takole, če na "drugi strani" pogledamo npr. Slovenijo - od bruto plače nam požre 50% in še 22% od karkoli z neto ostankom še kupimo - razen za qurbe
.
In kaj mi Slovenija za moje davke nudi nudi?
- 90 opic v parlamentu + ?? v državnem svetu,
- "brezplačno" šolstvo 3 kakovosti,
- neobstoječ "brezplačni" zdravstveni sistem,
- luknjaste ceste - to še posebaj plačujemo cestnino in trošarine(kakšen domiseln izraz za davek) na gorivo,
- pranje možganov preko javne RTV,
- policijo in vojsko - ki ni sposobna zaščititi meja države pred hordami neoboroženih vdiralcev - vseeno tudi, če jih nebi imeli,
- neučinkovito sodstvo na meji burleske (a je Bavčar že v zaporu?),
- itd...
...in se mi RKC niti ne zdi tako slaba.
Letos me je moja celo zvlekla v stolnico k polnočnici - itak mi nič ni bilo jasno za kaj sploh gre - ampak ob odhodu si lahko na obrazih ljudi videl zadovoljstvo, mir, umirjenost... ...očitno jim je cerkev vseeno nekaj dala.
@Kalbo,
Tudi jaz mislim, da gre to za akcijo "kakšne" progresivne", anti-cerkvene mularije.